تاکید دادستان جدید تهران بر سالمسازی فضای مجازی
گروه ایران|
مراسم تکریم و معارفه دادستان تهران با حضور مسوولان و مقامات قضایی دیروز در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد. به گزارش میزان، حجتالاسلام والمسملین منتظری، دادستان کل کشور در این مراسم اظهار کرد: آقای جعفری دولتآبادی قریب 10 سال مسوولیت مدیریت دادسرای تهران را بر عهده داشتند و طبیعتا هر مدیریتی یک آغاز و یک پایان دارد و خوشا به حال آن کسی که پایان مدیریتش به گونهای باشد که پس از او دعای خیر مردم پشت سرش باشد که انشاءالله آقای جعفری چنین مدیری باشد.
وی خطاب به القاصی مهر گرفت: آقای القاصی مهر شما و همه ما به لحاظ اینکه خدمتگزار و نوکر مردم هستیم باید درب محیط کارمان به سوی مردم گشوده باشد لذا رضایتمندی عمومی از مراجعه به دادسرای تهران شرط اول موفقیت است و راه جلب رضایت مردم را شما باید با مطالعه و بررسی به دست آورید.دادستان کل کشور گفت: منشأ اینها رها بودن فضای مجازی است متاسفانه فضای مجازی ما آفت و آسیبی برای کشور شده است البته نمیگوییم فضای مجازی نیاز نیست بلکه جزو ضروریات هم است، اما آنچه که مورد مطالبه است این است که این فضا باید مدیریت شود و مسوولیت آن هم مستقیما متوجه وزارت ارتباطات است، چون بیشترین مسائل مربوط به فضای مجازی در حوزه وظایف این وزارتخانه است.حجتالاسلام و المسملین منتظری بیان کرد: ما چند سوال اساسی داریم، میگوییم نسبت به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات که جزو مصوبات شورای عالی فضای مجازی است چرا عملی انجام نداده اید؟ چرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی را اجرایی نمیکنید؟ این فریاد را کجا باید ببریم بزنیم؟
دادستان کل کشور تصریح کرد: سوال دوم این است که آقای وزیر ارتباطات طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی شما مکلف بودید شبکههای اجتماعی داخلی را تقویت کنید. پس چرا نکردید؟ چرا باید پول و سرمایه و هزینهای که باید در تقویت شبکههای اجتماعی داخلی صرف میشد هزینه اینستاگرام و تلگرام شده است؟ چرا کوتاهی کردید؟ مطالبه بنده از شما این است به مردم جواب بدهید.
حجتالاسلام و المسملین منتظری گفت: سوال سوم این است که این میدان دادن به شبکههای خارجی و در اختیار گذاشتن پهنای باند زیاد به آنها به چه دلیل است؟ مگر طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی شما مکلف نبودید که پهنای باند شبکههای خارجی را محدود کنید و به پهنای باند شبکههای اجتماعی داخلی بیفزایید؟ چرا این کار را نکردید و چرا نمیکنید؟دادستان کل کشور تصریح کرد: بیایید و به مردم جواب بدهید من میبینم که چه آسیبها و چه جنایتها و چه مشکلاتی بر سر راه مردم به خاطر رها بودن این فضای مجازی ایجاد شده است.
مهمترین وجه کار دادستانی مطالبهگری است
عباس جعفرى دولت آبادى در مراسم تکریم دادستان تهران با تشریح اقدامات صورت گرفته در این دادسرا در دوره مدیریتی وی، اظهار کرد: دادستانى تهران ظرفیتهاى بسیارى دارد که مهمترین وجه دادستان تعقیب امر جزایى یا همان پاسخ کیفرى مقابلهاى با جرایم است که از ظرفیتهاى مهم به شمار میرود که هم در کشف، تحقیق و تعقیب و در اجراى حکم مراحل بسیار مهمى دارد و هر کدام مى تواند دهها فرصت به دادستان براى برخورد با جرایم دهد.
وى افزود: چهره دادستانها بیشتر در چهره جزایى و مقابلهاى ترسیم مىشود در حالى که چهره هاى دیگرى هم وجود دارد که مىشود استفاده کرد.
جعفرى دولت آبادى در ادامه با اشاره به ظرفیت پیشگیرانه، ادامه داد: در دوره آیتالله لاریجانى از این ظرفیت کمتر استفاده شد و اگرچه معاونت پیشگیرى تشکیل شد؛ اما دادستانها در این زمینه نتوانستند عمل کنند و بارها ما این ایراد را مطرح کردیم آن دادستان است که مىتواند کار پلیس و سایر دستگاهها در امر پیشگیرى را جلو ببرد و مغایرتى هم با تشکیل این معاونت نداشت.
دادستان سابق تهران در ادامه سخنان خود بیان کرد: این موضوع ظرفیت مهمى بود که دادستانها کمتر توانستند از آن استفاده کنند و امیدوارم در دوره جدید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.پاسخگویی مجموعه قضایی در مقابل مطالبات مردم، همیشه باید مورد توجه قرار گیرد/ فضای مجازی نباید به پایگاهی برای تخریب آبرو و حیثت دیگران و زیر سوال بردن ارزشهای نظام تبدیل شود
راهبردهای نوین در رسیدگی به پروندهها
علی القاصی مهر دادستان عمومی و انقلاب تهران در مراسم معارفهاش با اشاره به اینکه در دستگاه قضایی برنامهها و سیاستها در همه ادوار یکسان و ثابت است، گفت: این امر هم در همه بخشهای مختلف قضایی و امورات کشور و هم در طول زمان معمولا استمرار دارد. ممکن است شیوه اجرای آن بر اساس حوزهها متفاوت باشد بر این اساس در واقع یکسان است و آن هم سیاستها و برنامههایی است که برگرفته از منویات مقام معظم رهبری و سیاستهایی است که رییس قوه قضاییه ترسیم و اخیرا در حکم انتصاب رییس قوه قضاییه توصیههای هشت گانه مقام معظم رهبری مرقوم فرمودند و مورد تاکید و تسریع قرار گرفت و همین طور سیاستهایی که در برنامه ششم توسعه که در جریان اجرای آن قرار داریم و معمولا تمامی فعالیتها در این چارچوب قرار میگیرد و اقداماتی که جناب دادستان اعلام کردند در این چارچوب صورت گرفته است.
وی افزود: یکی از مسائلی که موجب سلب اعتماد و اطمینان مردم از دستگاه قضایی شده است به نظرم طولانی شدن رسیدگیها و انباشت پروندهها در شعب قضایی است که باید به عنوان یکی اولویتها بر آن ورود کرد. همه پروندهها و دعاوی که در سیستم قضایی تشکیل میشود، حقوق مردم است. اینکه فقط معطوف به پروندههای خاص شویم بطور حتم تضییع حقوق دیگران در پروندههای دیگر را به همراه دارد.
دادستان تهران گفت: مساله دیگری که در دستگاه قضایی از اولویت برخوردار است مساله حساسیت مسوولان و مدیران و قضات نسبت به پروندههایی است که دارای بعد امنیتی است. انچه که مردم از مجموعه ما توقع دارند این است که امنیتی در خور و شان مردم تامین شود و لذا هیچ عذری هم پذیرفته نیست که جان و مال مردم به مخاطره بیفتد و هم در فضای حقیقی و هم فضای مجازی باید آن اراده و حساسیت همکاران نسبت به موضوع ویژه باشد.
القاصیمهر گفت: وقتی در یک محلهای آمار سرقتهای آن تکرار میشود ما چه پاسخی به مردم داریم؟ در فضای مجازی نیز اینگونه است، همه ما اعتقادمان این است که از فضای مجازی باید استفاده سالم و صحیح شود و نباید به پایگاهی برای تخریب آبرو و حیثت دیگران و زیر سوال بردن ارزشهای نظام تبدیل شود و اینجاست که میبینیم دایره و گستره خسارت و زیان معنوی که به افراد و مبانی دینی و اسلامی در این فضا وارد میشود به مراتب قابل مقایسه با ارتکاب آن در فضای حقیقی نیست که باید فعالیتها و اقدامات با رویکرد پیگیرانه و با حساسیت تمام دنبال شود.
وی افزود: برخورد با مفاسد اقتصادی که به آن اشاره شد و یکی از مواردی که امروز مردم از مسوولان نظام سلب اعتماد کردند همین فسادهایی است که در بخشهای مختلف صورت میگیرد، قطعا این موضوع قابل کنترل است. آنچه که مورد خواست و توقع ما است این است که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی وظیفه دارند که در شناسایی عناصر فساد و مفسدین و خصوصاً مستندسازی دلایل هیچگونه رودربایستی صورت ندهند.