نظام توزیع نهادههای دام و طیور تغییر کرد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نظام توزیع نهادههای دام و طیور تغییر کرده و دیگر به هیچ عنوان دست خود واردکننده نیست و ما به عنوان دولت اقدام به توزیع این محصول میکنیم و بر روند آن نظارت داریم.
مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسمی در ارتباط با دلایل صدور مجوز جوجه یک روزه اظهار کرد: صادرات جوجه یک روزه در حد محدود مد نظر است و صادرات زیاد آن برای کشور ارزشمند نیست و کسی نیز دنبال آن نیست.
وی افزود: در بهترین ماهها صادرات جوجه یک روزه کشور یک تا 2 میلیون قطعه بوده این در حالی است که برای تولید 130 میلیون قطعه پروانه تولید داده شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: راههای صادراتی باید همواره باز باشد تا اگر تولید بیشتر از تقاضا باشد، تولیدکنندگان بتوانند مازاد نیاز خود را صادر کنند تا فعالیت آنها با ضرر و زیان همراه نباشد.
رضایی تصریح کرد: نگاه دولت توجه همزمان به تولیدکننده و مصرفکننده است و مصرفکننده نیز باید با قیمت مناسب و به اندازه کافی محصولات پروتئینی مصرف کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر ایجاد اختلال در واردات نهادهها توسط واردکنندگان محدود این محصول و عدم تحویل آن به تولیدکنندگان گفت: نظام توزیع این محصولات تغییر کرده و دیگر به هیچ عنوان دست خود واردکننده نیست و ما به عنوان دولت اقدام به توزیع این محصول میکنیم و بر روند آن نظارت داریم.
وی افزود: واردکنندگان مانند گذشته خود نهادهها را وارد میکنند اما مکلف هستند که مسوولیت توزیع نهادههای کنجاله سویا و ذرت وارداتی (وارد شده با ارز 4200 تومانی) را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهند؛ دولت با کمک تشکلها و سازمانهای جهاد کشاورزی استانی بطور مثال به ازای تحویل هر قطعه مرغ 1600 گرم کنجاله سویا به مرغدار تحویل میدهد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تولیدکنندگان ادعا میکنند که یکی از واردکنندگان کلان این محصول به برخی تولیدکنندگان نهاده تحویل نمیدهند گفت: واردکنندگان نمیتوانند هیچ محدودیتی برای تولیدکنندگان متقاضی دریافت نهادههای دولتی ایجاد کنند و خط قرمز و سیاهی برای آنها در نظر گیرند.
وی افزود: سالانه 3.5 میلیون تن کنجاله سویا وارد میشود و نمیشود یک شرکت یا شخصی این محصولات را در انبارهای خود نگه دارد تا بازار را ملتهب کند؛ در صورتی که چنین چیزی مشاهده شود حتما با آن برخورد میکنیم.
وی گفت: ذرت و سویا به اندازه کافی وارد کشور شده است هر چند که ممکن است کم و کاستیهایی در بازار مشاهده شود که دلایل آن به خاطر مشکلات حمل و نقل یا واریز پول است.
وی اظهار داشت: حدود 800 هزار تن نهادههای دام و طیور از ابتدای سال جاری تا به امروز به کشور وارد شده است. وی گفت: مرغدارانی که به صورت موردی برای تامین نهادهها مشکل دارند میتوانند اطلاعرسانی کنند تا مشکلات آنها برطرف شود.
رضایی همچنین درباره قیمت و سرانه محصولات پروتئینی گفت: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور 27 کیلوگرم است که رقم بالایی به حساب میآید و رقم سرانه مصرف گوشت قرمز 12 کیلوگرم است.
وی افزود: میزان تولید تخم مرغ گوشت مرغ در کشور بیشتر از نیاز بازار است اما میزان تولید گوشت قرمز همواره کمتر از میزان مصرف بوده است و سالانه مجبور شدهایم 80 تا 150 هزار تن واردات کنیم.
وی گفت: در برخی از سالها تا 80 هزار تن تخم مرغ مازاد خود را صادرات کردهایم که این برای کشور افتخار مناسبی به حساب میآید.
وی گفت: قیمت فعلی مرغ در بازار کاهش یافته و در برخی مناطق حتی کمتر از قیمت مصوب (11500تومان) به فروش میرسد و همچنین بر اساس آمار رسمی کشور قیمت گوشت قرمز در مقایسه با قبل از عید نوروز 10 هزار تومان در هر کیلو کاهش یافته است.