اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۳/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۵۱۲۹

واردات ۲۹ میلیون دلار خودرو و قطعات در فروردین

بنا به آمار تجارت خارجی کشور، در فروردین ماه امسال بیش از ۲۹ میلیون دلار خودرو و قطعات به کشور وارد شد. در فروردین امسال بالغ بر 29 میلیون و 390 هزار و 900 دلار لوازم خودرو و انواع قطعات آن به کشور وارد شد. ارزش ریالی این حجم از واردات 1221 میلیارد و 869 میلیون ریال به وزن 2 میلیون و 890 هزار و  365 کیلوگرم است.  پیش‌تر مهدی میراشرفی رییس کل گمرک به خودروهای دپو شده در مناطق ویژه اقتصادی و بنادر اشاره کرده بود که براساس مصوبه هیات وزیران امکان ترخیص 3300دستگاه خودرو از 13 هزار دستگاه سواری وارداتی در صورتی که از طریق سیستم با نکی تامین ارز شده باشند، امکان ترخیص آنها وجود دارد.بنا به اخبار واصله در فروردین نیز بیش از ۳۰۰دستگاه خودرو سواری ترخیص شده است.

اجرای طرح آمارگیری از نیروی کار خارجی در خرداد

مهر|مدیرکل اشتغال اتباع خارجی با بیان اینکه آخرین آمار از میزان اشتغال اتباع خارجی در کشور مربوط به سال ۹۴ است، گفت: بر اساس این آمار ۳۶۰ هزار پروانه کار موقت برای نیروی کار افغان صادر شده است.

محسن ابراهیمی با بیان اینکه سیاست‌گذاری و مهندسی محیط کسب و کار اتباع خارجی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: مهندسی محیط کسب و کار اتباع خارجی به این معناست که در محیط کسب و کار این گروه از شاغلان تاثیرگذار باشیم و بازار کار غیر ایرانی را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم به دلیل عدم وجود اطلاعات و سیاست‌گذاری لازم، ذهنیت‌ها در خصوص استفاده از نیروی کار غیر ایرانی دچار اشتباه است. در حال حاضر اتباع غیرایرانی بخشی از بازار کار ایران هستند و عدم حضور آنها ممکن است تأثیرات منفی در اقتصاد داشته باشد. به دلیل اینکه اگر این افراد نباشند در مولفه‌های تولید تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش قیمت می‌شود. به عنوان مثال در بخش ساختمان بخش زیادی از نیروی کار ما افغان هستند که وقتی نیاز به کار این افراد وجود داشته باشد و در قبال آن نیز عرضه پایین باشد، طبیعتا  موجب افزایش دستمزد و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده مسکن خواهد شد.

مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، از اجرای طرح آمایش چهاردهم اتباع خارجی از خردادماه خبر داد و افزود: طرح آمایش حدود ۲ ماه زمان می‌برد. ضمن اینکه همزمان پروانه‌های موقت کار همراه با کارت اقامت توزیع خواهد شد. امسال نیز سیاست ما بر این است که از طریق خوداظهاری نیروی کار در زمان مراجعه برای دریافت پروانه کار بتوانیم واقعیت‌های بازار کار خود را شناسایی کنیم. ابراهیمی همچنین درباره جدیدترین آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور گفت: به دلیل اینکه در دو سال گذشته پروانه کار به دلایلی به صورت دقیق توزیع نشده است آمار جدیدی از وضعیت آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور وجود ندارد. وی با بیان اینکه آخرین آمار از میزان اشتغال اتباع خارجی در کشور مربوط به سال ۹۴ است که بر اساس این آمار ۳۶۰ هزار پروانه کار موقت برای نیروی کار افغان صادر شده افزود: امسال با هماهنگی و هم افزایی با وزارت کشور تحت برنامه‌های کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی بنا داریم اطلاعات خوبی از اشتغال اتباع خارجی در کشور جمع‌آوری کنیم.

مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار با بیان اینکه در طرح آمایش، میزان نیروی کاری که به صورت مجاز در کشور فعالیت می‌کنند به روز رسانی می‌شود، ادامه داد: این آمار می‌تواند در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های بازار کار اتباع خارجی در آینده موثر باشد. ابراهیمی تاکید کرد: بعد از اجرای طرح آمایش سیاست ما این است که محیط کسب و کار را به شکلی که فضای تولید تسهیل شود، مهندسی کنیم تا بهره وری مناسب و بهینه از نیروی کار غیر ایرانی در کشور داشته باشیم.

کدام خودروها مشمول مالیات بر درآمد هستند؟

همه دارندگان وسایل نقلیه عمومی از جمله تاکسی‌، مینی‌بوس، اتوبوس، وانت‌بار، کامیون و … مشمول مالیات بر درآمد وسایل نقلیه می‌شوند که در تعیین درآمد مشمول مالیات فاکتورهای مختلفی نظیر نوع و مدل اتومبیل ملاک قرار می‌گیرد که با اطلاعیه‌ای از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود. بر این اساس سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند برخی از مشاغل را از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارایه اظهارنامه مالیاتی معاف کرده و مالیات آنها را به صورت مقطوع تعیین و وصول کند. وسایل نقلیه نیز جزو این گروه از مشاغل هستند و مالیات‌شان از سوی سازمان امور مالیاتی برای کلیه دارندگان وسایل نقلیه به صورت قطعی اعلام می‌شود. بنابراین مودیان مالیاتی موضوع این فصل مکلف هستند در خرداد هر سال نسبت به ارایه اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد سال قبل اقدام کنند. ضمنا بر اساس جزء (ج) تبصره ماده واحده قانون بودجه ۱۳۹۶ برای سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ شرط تسلیم اظهارنامه برای برخورداری از معافیت مالیاتی برداشته شده است. همچنین عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر معادل ۳۰ درصد مالیات قطعی شده و غیرقابل بخشودگی است و مشمول جریمه‌ای معادل ۲.۵ درصد مالیات به ازای هر ماه دیرکرد پرداخت مالیات پس از اتمام سررسید مقرر می‌شود.