اخبار
۱.۵ میلیارد دلار قطعه خودرو وارد کشور شد
مهر| طی هفت ماه سال جاری در مجموع یک میلیارد و ۵۷۹ میلیون دلار قطعه خودرو وارد کشور شد که واردات قطعات با داخلی سازی کمتر از ۳۰ درصد رشد ۴۶.۵۶ درصدی داشته است. بررسی تازهترین آمار تجارت خارجی ایران نشان میدهد، در هفت ماه نخست سال جاری یک میلیارد و ۹۵ میلیون و ۹۴۷ هزار دلار «قطعات منفصله خودرو با ساخت داخل کمتر از ۳۰ درصد» وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷۴۷ میلیون و ۷۶۰ هزار دلار قطعه وارد شده بود، با رشد ۴۶.۵۶ درصدی مواجه شده است. واردات «قطعات منفصله خودرو با ساخت داخل ۳۰ درصد تا کمتر از ۵۰ درصد» در هفت ماه سال جاری، ۲۲۵ میلیون و ۵۳۳ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که به میزان ۱۶۷ میلیون و ۹۹۲ هزار دلار بود، حکایت از افزایش ۳۴.۲۵ درصدی دارد. همچنین در این مدت ۲۵۷ میلیون و ۵۹۹ هزار دلار «قطعه منفصله خودرو با ساخت داخل ۵۰ درصد و بیشتر» به کشور وارد شده که نسبت به هفت ماهه سال گذشته که به میزان ۳۴۶ میلیون دلار بود، ۲۵.۶۴ درصد کاهش را نشان میدهد. به این ترتیب آمار نشان میدهد که در مجموع واردات قطعات خودرو در هفت ماه سال جاری، حدود یک میلیارد و ۵۷۹ میلیون و ۷۹ هزار دلار بوده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و 262 میلیون و 153 هزار دلار قطعه خودرو به کشور وارد شده بود.
جهش صادرات زغالسنگ
تسنیم| دبیر انجمن زغالسنگ ایران اظهار کرد: بنابر اعلام سازمان توسعه تجارت در هفت ماهه اول سالجاری ۳۷۲ هزار تن «زغالسنگ» و«کک» به ارزش ۵۹ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۴۶ درصد رشد داشته است. سعید صمدی گفت: در سالجاری بهصورت جدی برای اولین بار درزمینه صادرات زغالسنگ کک شو وارد بازار جهانی شدیم و با وجود حاشیههای ایجاد شده در زمینه کیفیت زغالسنگ تولید معادن ایران مصرف کنندگان خارجی از زغالسنگ ایران استقبال خوبی داشتند و درحال حاضر شرکتهای متعددی جهت عقد قراردادهای صادراتی مراجعه میکنند وخوشبختانه جنبو جوش خوبی در زمینه صادرات زغالسنگ ایجاد شده است. او افزود: انجمن زغالسنگ ایران جهت بالا بردن کیفیت زغالسنگ صادراتی در زمینه تعیین سبد زغالسنگ صادراتی متشکل از مارکهای مختلف زغالسنگ ایران تحقیقات جامعی نموده و کمیته تعیین سبد کیفی زغالسنگ ایران نیز تشکیل شده است .با توجه به تنوع خوب کیفی مارکهای مختلف زغالسنگ ایران که بصورت عمده سه مارک طبس، کرمان و البرز را شامل میشود در صورت صادرات بهصورت سبد ضمن افزایش کیفیت قیمت زغالسنگ صادراتی رشد چشمگیری خواهد داشت . درحال حاضر خریداران زغالسنگ ایران تقاضای قراردادهای بلندمدت چند ساله باتناژهای بالا برمبنای شاخص قیمتهای جهانی را دارند و ایران باتوجه به ذخیره قطعی 2/1میلیارد تن میتواند با تجهیز معادن ضمن تامین نیازهای داخلی جایگاه متناسبی را دربازارهای جهانی داشته باشد. صمدی تصریح کرد: مهمترین عامل توسعه ضعیف معادن زغالسنگ ایران نسبت به ذخایر، واقعی نبودن قیمت زغالسنگ داخلی نسبت به قیمت جهانی است .در حال حاضر قیمت تمام شده یک تن زغالسنگ وارداتی مشابه زغالسنگ ایران بیش از یک میلیون وپانصد هزار تومان است ولی قیمت تعیین شده زغالسنگ داخلی که به ذوب آهن تحویل میشود۶۱۰ هزار تومان است و قطعا با ایران شرایط معادن زغالسنگ به سمت زیاندهی حرکت خواهند نمود.
اجرای نیمی از مصوبات کارگروه رفع موانع تولید
خبرگزاری صدا و سیما| وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرایی شدن 59 درصد از مصوبات کارگروه رفع موانع تولید خبر داد. رضا رحمانی در نشست کارگروه رفع موانع تولید با بیان اینکه ستاد تسهیل امور تولید و کارگروه رفع موانع تولید تاکنون هزار و 533 جلسه در 6 ماهه اول در سطح کشور برگزار کرده است افزود: این میزان نشست و جلسه هزار و 796 مصوبه داشته که 59 درصد آن اجرایی شده و این در حالی است که از کل مصوبات پارسال تنها 51 درصد اجرایی شده بود. او اضافه کرد: سرمایه در گردش، سرمایه ثابت و استمهال تسهیلات بانکی در صدر مشکلات مطرح شده در این جلسات بوده و پس از آن به تدریج مشکلات تأمین اجتماعی و مالیاتی واحدهای تولیدی مطرح شده است. رحمانی با بیان اینکه گزارش جلسات ستاد تسهیل و کارگروه رفع موانع تولید برای رییسجمهور هم ارسال شده، گفت: رییسجمهور پس از رویت این گزارش دستور داد که عملکرد کارگروه رفع موانع تولید و موارد مطرح شده در آن در دستور کار ستاد اقتصادی دولت قرار گیرد و در صورت لزوم موضوعات رفع موانع تولید و سرعت در سرمایهگذاری در دستور کار جلسه سران قوا هم قرار گیرد. او افزود: امسال با توجه به تهاجم اقتصادی دشمنان، ستاد تسهیل و کارگروه رفع موانع تولید باید قرارگاه عملیاتی مقابله با این تهاجم باشد بنابراین باید نگاهها را در کمک به واحدهای تولیدی تغییر دهیم تا موفق باشیم. رحمانی با بیان اینکه حمایت ما از واحدهای تولیدی مشروط به حفظ تولید و اشتغال است گفت: کارگروه رفع موانع تولید میتواند کلینیکی برای درمان مشکلات تولید باشد و نسخه درمان مشکلات در همین کارگروه، پیچیده شود. او بر اجرایی شدن مصوبات کارگروه رفع موانع تولید تأکید کرد و افزود: تصمیمی که در این کارگروه گرفته میشود باید از طرف همکاران من در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرا شود.