4 شرکت متخلف در تجارت شکر

۱۳۹۸/۰۳/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۵۲۳۶
4 شرکت متخلف در تجارت شکر

تعادل| گروه صنعت |

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از تخلف ۱۱۰ میلیارد تومانی ۴ شرکت کشت و صنعت نیشکر به دلیل احتکار، گرانفروشی و عدم عرضه شکر خبر داد.  عباس تابش در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم،‌ در مورد تخلفات صورت گرفته در بحث برخی اقلام خوراکی از جمله «خرما» که باعث افزایش قیمت خرما در بازار شد اظهار کرد: از چند ماه پیش از ماه مبارک رمضان، ما در توافق با مسئولان و دستگاه های مرتبط با این بخش، توافق کرده بودیم در صورت تامین خرمای ماه مبارک رمضان، ممنوعیتی برای صادرات خرما اعمال نشود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در بازار دچار مشکلاتی شدیم که باعث شد قیمت خرما بالا رود.  او با گلایه از دستگاه هایی که با تفاهم مذکور کنار نیامدند، افزود: از طرف دیگر شاهد بودیم متاسفانه برخی سردخانه‌هایی که با استفاده از تسهیلات دولتی احداث شده بودند به جای آنکه در شرایط خاص در خدمت شهروندان باشند و در پیچ تولید، در زمان نیاز به درد مصرف‌کنندگان بخورد، در زمان کمبود خرما، به محلی برای انبار خرما تبدیل شده بود و بر همین اساس اقدام به تعزیر تعدادی از این سردخانه ها کردیم. به گفته رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ، همکاران ما در بازرسی های خود سردخانه هایی را شناسایی کردند که مقادیری بیش از 300 تن خرما را در خود انبار کرده بودند. تابش افزود:  بر همین اساس پرونده این سردخانه‌های متخلف به تعزیرات معرفی شد و با حکم قضایی، بخشی از خرماهای انبار شده نیز به حراج گذاشته و در اختیار مردم قرار گرفت.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به تفاهم‌نامه‌های منعقده با اصناف و بسیج اصناف گفت: ما به صورت شبانه‌روز در سطح بازار حضور خواهیم داشت و شدیدترین برخوردها را با هرگونه سودجویی در قالب احتکار و گرانفروشی و عدم عرضه کالا خواهیم داشت. تابش با هشدار به اصناف گفت: اصناف مکلف هستند که اجناس و کالاهای خود را با فاکتور خریداری کنند و با فاکتور بفروشند و اگر فاکتور خرید و فروش نداشته باشند و تخلفی در این میان رخ داده باشد، تمام مسئولیت بر عهده آخرین حلقه که اصناف هستند خواهد بود و نباید جای گله‌گذاری باقی باشد.

او با بیان اینکه دارا بودن فاکتور خرید و فروش برای اصناف باعث می‌شود تا حلقه‌های قبلی گرانفروشی مشخص شود و بازرسی ما در طول کل فرایند اتفاق بیفتد گفت: ما در روزهای اخیر بر اساس اسناد و مدارکی که به دست آوردیم، چندین مرغداری را به دلیل گرانفروشی و عرضه مرغ با قیمت گرانتر از قیمت مصوب در بازار تعزیر کردیم.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: این یعنی سازمان حمایت تنها با اصناف و واحدهای صنفی طرف نیست، بلکه اگر واحدهای تولیدی هم از سر منشأ، ضوابط و شرایط هیئت تعیین و تثبیت قیمت را رعایت نکند، با آن هم برخورد خواهیم کرد. تابش همچنین در مورد تخلفات کارخانجات کشت و صنعت نیشکر در هفته ها و ماه های گذشته که باعث تشدید مشکلات در بازار شکر شد نیز گفت: به دنبال بازرسی های ما کارخانجات کشت و صنعت بزرگی از جمله کشت و صنعت «دهخدا، فارابی، امیرکبیر و کارون»، به دلیل احتکار، گران فروشی و عدم عرضه شکر به میزان 110 میلیارد تومان تعزیر شدند و با حکم قاضی پرونده، این شرکت ها تا 5 برابر این رقم یعنی 550 میلیارد تومان می‌توانند جریمه شوند و امیدواریم با برخورد قاطع با هرگونه تخلف، فضا را برای هرگونه تخلف ناامن کنیم.

این در حالی است که طی روزهای گذشته شایعاتی پیرامون ارتباط آیت‌الله مکارم شیرازی با مدلل در تجارت شکر و سهام شرکت قند دزفول منتشر شد، که دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی با رد شایعات مطرح‌ شده، هر گونه ارتباط با مدلل را نیز رد کرد  و در اطلاعیه ای عنوان کرد: « در مورد فردی بنام مدلل، باید توجه داشته باشید که آیت الله العظمی مکارم شیرازی نامبرده را ندیده و نمی شناسند و هیچگونه رابطه ای با نام برده نداشته و ندارد و به طور کلی در خانواده و اطرافیان معظم له هیچ فردی مرتبط با این فرد و سایر امور مطرح شده در نامه وجود ندارد.»

 اما در همین راستا،  نماینده گروه مدلل در استان خوزستان با تاکید بر این که ارتباط ما با آیت‌الله مکارم شیرازی بی اساس و شایعه است، گفت: ما بیشترین ارز دولتی را دریافت کرده ایم و در عین حال بیشترین واردات را هم انجام داده‌ایم.

حمید اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: مهرفرد معاون وزیر جهاد کشاورزی، به گروه مدلل اعلام کرد باید قیمت‌ها را اعلام کنیم و کالاها باید فروخته شود، به این دلیل که تنظیم قیمت در بازار به گونه‌ای نباشد تا دیگر صاحبان کالا بتوانند قیمت‌ها را افزایش دهند.

نماینده گروه مدلل در استان خوزستان تصریح کرد: قیمت کالا به موجودی انبارهای گروه مدلل بستگی دارد، به محض آن‌که این موجودی به کمترین حد ممکن برسد دیگر صاحبان کالا قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، چون احساس می‌کنند ما دیگرابزاری برای کنترل قیمت در بازار در اختیار نداریم،  این در حالی است که آقای مدلل با تمام توانش کالا وارد کشور کرده است.  

نماینده گروه مدلل همچنین با بی اساس خواندن ارتباط گروه مدلل با آیت‌الله مکارم شیرازی، گفت: گفته شده که آقای مدلل داماد آقای مکارم شیرازی است که دیروز دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی رسما اعلام کرد به این شایعات پایان دهید و هیچ نسبت سببی و نسبی با ایشان وجود ندارد.

اسماعیلی ادامه داد: گفته می‌شود گروه مدلل بیشترین ارز دولتی را دریافت کرده است، این موضوع درست اما ما کالای آنرا وارد کشور کرده‌ایم. آمار و ارقام این را می‌گوید.  وی با بیان این‌که مقامات دولتی این موضوع را می‌دانند و برخی رسانه‌ها شلوغ‌کاری کرده‌اند، افزود: اگر سیاست‌های دولت و تحریم‌ها نباشد ما توان تامین کل کنجاله مورد نیاز کشور را داریم.  

وی با تاکید بر این‌که اگر گروه مدلل نباشد تنظیم بازار به هم می‌ریزد، هر گونه فعالیت در بخش شکر کشور را تکذیب کرد و گفت: هم‌اکنون در استان خوزستان 12 انبار تحت اجاره گروه مدلل است که ظرفیت نگهداری 400 هزار تن غلات و روغن خام را دارد.

نماینده گروه مدلل در استان خوزستان همچنین با بیان این‌که دپو غلات در بندر امام به صورت سنتی انجام می‌شود، افزود: در هیچ کجای دنیا نمی‌توانید ببینید با استفاده از لودر هر شبانه‌روز 30 هزار تن غلات در انبارها دپو می‌شود. او با بیان این‌که با سازمان بنادر و دریانوردی قرارداد 20 ساله برای اجاره‌ انبارها در بندر امام خمینی (ره) داریم،‌ افزود: 17 سال از این قرارداد گذشته و 3 سال آن باقی مانده است.