قیمت برنت 2 درصد رشد کرد
گروه انرژی| در حالی که نگرانیها از کند شدن رشد اقتصاد جهانی به دلیل جنگ تجاری امریکا و چین بر بازار سایه افکنده است، قیمت نفت پس از پشت سر گذاشتن بزرگترین کاهش هفتگی سال جاری در هفته گذشته، دیروز شاهد رشد 2 درصدی قیمت بود. کاهش تولیدهای اوپک از قیمتها پشتیبانی کردند.
بر اساس این گزارش، قیمت شاخص جهانی نفت، برنت دیروز با یک دلار و 37 سنت یا 2.02 درصد رشد به 69 دلار و 13 سنت رسید. قیمت هر بشکه نفت خام امریکا نیز با 71 سنت معادل 1.23 درصد کاهش نسبت به رقم پایانی جلسه قبل به 58 دلار و 62 سنت رسید.
به گزارش گالف نیوز، انتظار میرود کاهش تولید اوپک و متحدانش به علاوه تنشهای بین عربستان و ایران به دنبال حمله به تاسیسات نفتی و نفتکشهای عربستان از قیمت نفت حمایت کند.اول هنسن، سرپرست استراتژی کالا در بانک ساکسو گفت: «درگیریهای خاورمیانه و کاهش تولید اوپک و متحدانش از قیمت نفت حمایت کرده است. این اتفاق با وجود نگرانی در مورد کند شدن رشد تقاضا به عنوان یک عامل منفی بر اقتصاد جهان در بحبوحه ادامه جنگ تجاری بین امریکا و چین افتاده است».
به گزارش تسنیم، اوپک و متحدانش از جمله روسیه در حال حاضر تولید را 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش دادهاند تا قیمت نفت بالا برود. خالد الفالح، وزیر نفت عربستان هفته گذشته اشاره کرد کشورهای تولیدکننده نفت احتمالاً همین روند کاهش تولید را تا پایان 2019 ادامه میدهند.
نفت در اوایل همین ماه به بیش از 71 دلار در هر بشکه رسید که دلیل آن افزایش تنشها در خاورمیانه پس از حمله به تاسیسات نفتی و نفتکشهای عربستان در ساحل امارات بود.با توجه به افزایش اخیر تنشها در خاورمیانه، هنسن گفت خطر درگیری نظامی و به دنبال آن افزایش قیمت نفت وجود دارد.
با توجه به اینکه ترامپ اغلب موفقیت خود را با قیمت پایین بنزین و ارزش بالای بازار سهام میسنجد، جنگ با ایران از نظر سیاسی برای انتخابات 2020 ترامپ معنایی ندارد.
ولی با کند شدن اقتصاد جهان به خاطر افزایش درگیریهای چین و امریکا، این خطر وجود دارد که کاهش رشد تقاضا تاثیر عرضه پایین نفت را خنثی کند و به دنبال نگرانی از تبعات جنگ تجاری میان امریکا و چین و احتمال کند شدن رشد اقتصاد جهانی، هر دو شاخص نفتی در هفته گذشته بزرگترین افت قیمت سال 2019 را به ثبت رسانده بودند.به گزارش رویترز، جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازار نفت در موسسه اوآندای سنگاپور گفت: «احساس حاکم بر بازار در برابر هرگونه تشدید اوضاع در جنگ تجاری میان امریکا و چین آسیب پذیر و شکننده است.»
بر اساس آمارهای اداره ملی آمار چین، در بحبوحه جنگ تجاری میان امریکا و چین، میزان سوددهی شرکتهای صنعتی چین در ماه آوریل به دلیل کند شدن تقاضا و افت فعالیتهای تولیدی شاهد کاهش بود.خبرگزاری شینهوا روز یکشنبه اعلام کرد، میزان فروش خودرو در چین، که یک عامل مهم در رشد تقاضای جهانی فرای نفت به شمار میرود، امسال بدون تغییر نسبت به سال گذشته به حدود 28.1 میلیون دستگاه خواهد رسید. سال گذشته بازار خودروی چین برای اولینبار در طی بیش از 2 دهه گذشته کوچک شده بود. البته با توجه به اینکه میزان فروش ماهانه خودرو در چین برای دهمین ماه متوالی شاهد کاهش بوده است، پیشبینی عدم کاهش فروش سالانه خودرو در این کشور اندکی خوشبینانه به نظر میرسد.