بازدهی پایین بورس نسبت به بازار ارز و مسکن
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بازدهی پایین بازار سرمایه نسبت به بازار ارز و مسکن گفت: اگر اعتقاد داشته باشیم که بازدهی داراییها باید در بلندمدت به یکدیگر گرایش پیدا کنند، بازار سرمایه اکنون باید رشد بیشتری را نسبت به دیگر بازارهای رقیب کسب کند.
علی صادقین در گفتوگو با ایرنا، رشد اخیر شاخص بورس را ناشی از دو عامل دانست و افزود: جو سیاسی و امنیتی موجود در کشور از جمله عواملی بود که میتوانست بر اقتصاد کشور تاثیر منفی داشته باشد اما به دلیل سفر نخست وزیر ژاپن و وزیر امور خارجه آلمان به ایران ریسکهای سیستماتیک کاهش و جو مثبتی نسبت به هفته گذشته در بازار حاکم شد.
وی ادامه داد: شاخص اقتصاد کلان که میتواند تاثیر بسزایی را بر روند بازار سرمایه داشته باشد از دیگر مسائلی است که زمینه رشد بازار سرمایه را فراهم کرد.
به گفته صادقین، در بورس عواملی مانند نرخ ارز، تورم و دیگر مسائل اقتصادی اثر مثبتی را بر رشد و سودآوری شرکتها خواهند داشت.
این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر نرخ ارز در سامانه نیما بر مسیر معاملات شرکتها اشاره کرد و گفت: قیمت ارز در این سامانه در ۶ ماه گذشته بهطور مستمر با روند صعودی همراه شد که این موضوع در کنار دیگر عوامل بر رشد شاخص بورس موثر بود.
وی افزود: گزارشهایی که در فروردین و اردیبهشت ماه امسال از شرکتها منتشر شد مطابق انتظار نبود و توقع داشتیم که شرکتها به علت تحریم با افت فروش مواجه شوند اما برعکس شد و نسبت به سال گذشته با میزان فروش بیشتری همراه شدند.
صادقین اظهار داشت: افزایش تورم، زمینه رشد قیمت فروش برای شرکتها را فراهم کرد که همین موضوع باعث شد تا مجامع سال جاری مثبت برگزار شود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر عملکرد مثبت شاخص بورس در سه ماه نخست سال جاری گفت: روند معاملات در بورس در روزهای نخست سال بسیار مثبت بود و پیش بینی میشود که بازار در ماههای آینده رشد داشته باشد اما این موضوع را هم باید در نظر گرفت که ممکن است این رشد با برخی اصلاحات همراه شود.
صادقین به دلیل اقبال سهام خودروییها در بورس اشاره و بیان کرد: نخستین عامل ناشی از کاهش ریسک سیستماتیک بود، همچنین بسیاری از شرکتهای گروه خودرو به دلیل مشمول شدن ماده ۱۴۱ و افزایش سرمایه از جذابیت برای سرمایهگذاران برخوردار شدند.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل تاثیرگذار بر رشد سهام خودروییها تاکید کرد و افزود: نرخ سهام این صنایع در کف قیمتی قرار داشت و در مقایسه با دیگر گروهها از معاملات عقب بودند اما ورود نقدینگی به بازار سرمایه بر روند گروه خودروییها تاثیرگذار بود و باعث رشد آنها شد.
وی گفت: ادامه رشد گروه خودروییها در بازار وابسته به اخبار روزهای آینده به ویژه در زمینه مذاکرات و دیگر اخبار مثبت سیاسی است.
صادقین اظهار داشت: گروه خودرو بهشدت وابسته به مسائل سیاسی و اقتصادی موجود در کشور است و باید تمهیداتی برای گروه خودروییها در زمینه افت قیمت ارز در نظر گرفته شود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به وضع موجود دیگر گروههای موجود در بازار سرمایه از پتانسیل بالاتری برای رشد نسبت به گروه خودروییها برخوردار و مستعد پذیرش نقدینگی بیشتر هستند.