اخبار

۱۳۹۸/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۵۷۰

قیمت مصوب مرغ منجمد

 ۱۳ هزارتومان

عضو هیات‌مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت مرغ منجمد کیلویی ١٣هزارتومان تصویب شده است، گفت: منتظر ابلاغ رسمی این قیمت هستیم.

برومند چهارآیین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان به منظور جبران بخشی از زیان پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی، قیمت خرید مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور به‌صورت مستقیم از تولید‌کنندگان را کیلویی ۱۳,۰۰۰ تومان تعیین کرده است، گفت: این قیمت هنوز ابلاغ نشده و منتظر ابلاغ رسمی آن هستیم.

به گفته وی، براین اساس از این پس شرکت پشتیبانی امور دام باید هرکیلوگرم مرغ منجمد را از تولیدکنندگان به قیمت کیلویی ۱۳ هزارتومان خریداری کند.

این مقام مسوول با بیان اینکه قبلاً قیمت مصوب خرید مرغ منجمد کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است، گفت: نرخ جدید سبب می‌شود زیان مرغدارانی که مرغ خود را تحویل شرکت پشتیبانی امور دام کشور نمایند به ازای هر کیلو گرم از ۲,۵۰۰ تومان به ۱,۰۰۰ تومان کاهش یابد.

چهارآیین افزود: نرخ مرغ زنده و مرغ آماده طبخ برای مصرف‌کننده، در کارگروه تنظیم بازار کشوردر حال بررسی است و تصور می‌کنیم به زودی اجماع حاصل و این مساله تعیین تکلیف خواهد شد.

وی با رد اخبار مغایر در این زمینه تاکید کرد: گمانه‌زنی‌های نادرست و تحلیل‌های غیرکارشناسی، فضایی را ایجاد می‌کند که به سود هیچکس نیست.

وی با اشاره به طبیعی بودن وجود اختلاف‌نظر کارشناسی در زمینه تعیین قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ بین دولت و تولیدکنندگان اضافه کرد: تشکل‌های تولیدی، وزارت جهاد کشاورزی و صمت، کارگروه تنظیم بازار و سازمان حمایت، در راستای تأمین منافع مشروع و قانونی تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان با دقت لازم در حال بررسی موضوع برای رسیدن به یک نظر واحد هستند.

چهارآیین درباره صادرات مرغ از کشور نیز با بیان اینکه صادرات مرغ با وجود آنکه ممنوع نیست اما متوقف است، گفت: دلیل این مساله عدم ثبات در سیاست‌های صادرات گوشت مرغ کشور است.

وی با انتقاد از تصمیمات خلق الساعه و ناگهانی در زمینه صادرات گوشت مرغ، افزود: این مباحث تولیدکنندگان را گرفتار چالش‌های متعددی کرده است. وی ابراز امیدواری کرد با توجه به ظرفیت صادرات یک میلیون تن گوشت مرغ در کشور، این چالش با اتخاذ تصمیمی جامع و پایدار از حالت تهدید خارج و به فرصت مغتنمی برای توسعه صادرات غیر نفتی تبدیل گردد. چهارآیین ادامه داد: در حال حاضر گوشت مرغ عمدتا به شکل غیر رسمی و به‌صورت قاچاق با حجم بسیار محدودی به کشورهای عراق و افغانستان از مرز خارج می‌گردد که نمی‌توان با استناد به آن اعلام کرد که صادرات مرغ از کشور انجام می‌شود.

هدف‌گذاری برای احداث ۵۸۰۵  هکتار گلخانه

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور از هدف‌گذاری برای احداث ۵۸۰۵ هکتار گلخانه در سال جاری خبر داد.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور گفت: طبق برنامه مصوب ۱۰ ساله توسعه گلخانه‌ها، برای سال ۹۸ احداث حدود ۳۶۶۳ هکتار گلخانه هدفگذاری شده بود که به علت رشد مناسب گلخانه‌ها در سه سال اخیر و استقبال عمومی، رشد ۸۲ درصدی این سطح مصوب را پیش بینی کرده‌ایم.

ولی‌الله بنی‌عامری افزود: احداث ۵۸۰۵ هکتار گلخانه نیاز به ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد که ۵ هزار میلیارد تومان آن از طریق تسهیلات بانکی تامین می‌شود و مابقی نیز آورده بخش خصوصی خواهد بود.

وی تصریح کرد: تسهیلات بانکی با کارمزد ۷ تا ۹ درصد برای مناطق محروم و غیر محروم به متقاضیان احداث گلخانه‌ها پرداخت خواهد شد.

بنی‌عامری درباره برنامه کشت محصولات در سطح ۵۸۰۵ هکتار گلخانه در سال ۹۸ اظهار داشت: ۶۵ درصد سطح این گلخانه‌ها به کشت انواع سبزی و صیفی جات، ۲۵ درصد گل و گیاهان زینتی و مابقی به کاشت درختان میوه اختصاص خواهد یافت.

وی با بیان اینکه افزایش ۸۲ درصدی سطح مصوب احداث گلخانه‌ها در سال جاری نیازمند زیر ساخت‌ها و تسهیل فرآیندهای اجرایی بیشتر است، گفت: صدور پروانه تاسیس ظرف کمتر از یک هفته، حذف استعلام‌های غیر ضروری، اصلاح سامانه صدور پروانه، حذف حریم‌ها و فواصل بیش از حد و روان‌سازی مجوز تبصره ۴ ماده یک امور اراضی، یکسان‌سازی تهیه طرح توجیهی فنی و اقتصادی بانک عامل و نظام مهندسی کشاورزی، ارایه تسهیلات بانکی با پذیرش ۸۰ درصدی محل اجرای پروژه گلخانه به عنوان وثیقه و پرداخت تا ۷۰ درصد تسهیلات با اخذ حمایت بانکی از پیمانکار در قالب برنامه مدیریت مطالعه از جمله این زیر ساخت‌ها و تسهیل فرآیندهای اجرایی مورد نیاز هستند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور در عین حال بر شناسایی و توسعه بازارهای صادراتی با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر بازار تقاضا در کشورهای خریداری تاکید کرد و اذعان داشت: در حال حاضر روسیه، عراق، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و قطر از بازارهای مهم هدف ما برای صادرات محصولات گلخانه‌ای محسوب می‌شوند.