در شهر

۱۳۹۸/۰۴/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۷۸۵

    استقبال کم احزاب سیاسی از انتخابات شورایاری‌ها

نایب‌رییس ستاد شورایاری‌ها گفت: تاکنون 20 درصد ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها را زنان تشکیل داده‌اند.

به گزارش ایلنا، آرش حسینی میلانی، نایب‌رییس ستاد شورایاری‌ها درباره آخرین آمار ثبت نام‌کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها گفت: در دور دوم ثبت‌ نام انتخابات شورایاری هستیم و تاکنون 5700 نفر ثبت نام کرده‌اند. 80 درصد ثبت‌نام‌کنندگان آقایان و 20 درصد دیگر بانوان هستند. در ادوار گذشته 11درصد اعضای شورایاری‌ها را بانوان تشکیل می‌دادند که امیدواریم آمار حضور بانوان افزایش پیدا کند. نایب‌رییس ستاد شورایاری‌ها درباره سیاسی شدن انتخابات شورایاری‌ها اظهار کرد: جهت‌گیری ستاد سیاسی نیست و از تمام گروه‌ها و سازمان خواسته‌ایم مشارکت داشته باشند. احزاب هم یکی از همین گروه‌ها هستند که حق دارند در مدیریت شهری سهیم باشند.رقابت خوبی با حضور احزاب شکل خواهد گرفت و به تنهایی نمی‌شود عضوشورایاری شد. این انتخابات می‌تواند یک نوع کارورزی برای اعضای جوان احزاب باشد و باید از فعالیت احزاب در سطح محلات استقبال کرد.حضور احزاب در انتخابات شورایاری‌ها همچنین برای تعیین میزان وفاداری و کارایی اعضای یک حزب موثر و مفید است، اما تاکنون احزاب استقبال و رغبتی به ثبت نام نداشتند.

میلانی در پاسخ به اینکه در دوره انتخابات شورایاری‌ها ۲۷۰۰ نفر رد صلاحیت شدند، گفت: این عدد ۲۷۰۰ نفر رد صلاحیت در مرحله اول اتفاق افتاد که با ورود شورای شهر چهارم این تعداد به زیر ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرد.در انتخابات شورایاری‌ها تاکنون رد صلاحیت سیاسی صورت نگرفته است. او درباره علت تمدید زمان ثبت نام گفت: تمدید زمان ثبت نام با توجه به درخواست اعضای شورای شهر انجام شد. همچنین تبلیغات دیرهنگام درباره انتخابات شورایاری‌ها و تقارن زمان ثبت نام با اجرای طرح جدید ترافیکی باعث شد تعدادی از متقاضیان ثبت نام به موقع مطلع نشوند و از سوی دیگر زمانبر بودن گرفتن سوء‌پیشینه برخی نامزد‌ها باعث تمدید زمان ثبت نام شد.

میلانی درباره تعداد ثبت نام‌کنندگان برای هر محله بیان داشت: در هر محله باید حداقل ۱۸ نفر ثبت نام بکنند تا انتخابات در آنجا انجام شود، اما طبق قانون اگر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در محلاتی به حدنصاب نرسید انتخابات آن محله در زمان دیگری انجام می‌شود.

میلانی در پاسخ به سوال اتوبوسی رای دادن در برخی محلات گفت: اتوبوسی رای دادن به لحاظ اخلاقی و عرفی پسندیده نیست و حق مردم یک محله را تضییع می‌کند. پادزهر و راه‌حل این موضوع اتوبوسی رای دادن مشارکت گسترده افراد محله است چرا که به لحاظ سیستمی هنوز این امکان مهیا نشده است تا از حضور ساکنان غیر محلی در انتخابات شورایاری یک محله جلوگیری شود. تلاش ستاد شورایاری در بررسی صلاحیت‌ها کنترل انسانی و سیستمی تا قبل از برگزاری انتخابات است اما اگر تخلف و عدم صداقت داوطلبان محرز شود، پس از انتخابات هم با متخلفین متناسب با نوع تخلف برخوردهای لازم صورت گرفته و حتی ممکن است افراد عزل شوند.

میلانی در پاسخ به سوالی درباره اختلال در سایت ثبت نام افزود: مساله دیگر مربوط به پهنای باند ثبت‌نام بود که به خاطر مراجعه زیاد به سایت طرح ترافیک، مراحل ثبت‌نام انتخابات شورایاری را با مشکل روبرو کرده بود. با رایزنی که با فاوا داریم سعی می‌کنیم مشکل را برطرف کنیم.

    طرح زیست شبانه به شورای حل اختلاف مرکزی ارجاع شد

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: با توجه به حواشی پیش آمده، طرح زیست شبانه به شورای حل اختلاف مرکزی ارجاع داده شده است.

به گزارش تسنیم، طرح زیست شبانه را می‌توان یکی از طرح‌های پرحاشیه‌ای شورای شهر تهران در این دوره دانست، طرح اشاره شده در صدوبیست‌ودومین جلسه شورای شهر تهران در سال گذشته مورد بحث قرار گرفت و کلیات لایحه «الزام شهرداری به برنامه‌ریزی و بسترسازی و احیای زیست شبانه» با 14 رأی موافق در شورای شهر تصویب شد. با آغاز ماه مبارک رمضان در سال جاری، طرح حیات شبانه از سوی شهرداری تهران در برخی از مناطق تهران اجرا شد اما با پایان یافتن ماه مبارک رمضان‌، پلیس با ادامه این طرح مخالفت کرد. در همین رابطه، زهرا‌نژادبهرام؛ عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با اشاره اینکه هیات تطبیق فرمانداری مصوبه طرح زیست شبانه را به شورای حل اختلاف مرکزی ارجاع داده است، اظهار کرد: این مصوبه چندی پیش ارسال شده و ما در انتظار پاسخ این شورا هستیم.

او با اشاره به اینکه شهرداری تهران بر اساس این مصوبه ملزم است لایحه‌ای را در ارتباط با زیست شبانه تهیه و به شورای شهر تهران ارسال کند، گفت: در این لایحه باید تمام جوانب طرح مورد بررسی قرار گیرد. قطعا در اجرای این طرح تمام جوانب و چارچوب‌ها در نظر گرفته می‌شود.

    پیام افت 60 درصدی معاملات مسکن در تهران

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک، گفت: پیش‌بینی می‌شود که شاهد کاهش قیمت مسکن در ماه‌های آینده باشیم و افت ۶۰ درصدی معاملات این پیام واضح را به طرف عرضه می‌دهد که باید قیمت‌های پیشنهادی را کاهش دهد. مصطفی‌قلی خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شرایط کنونی بازار مسکن بسیار مشابه سال ۱۳۹۱ است که قیمت خانه به دنبال جهش قیمت ارز، سه برابر شد، در آن فضا عده‌ای بر توهمات قیمتی مانور دادند اما نهایتاً با توجه به افت معاملات، به ثبات قیمت رسیدیم.  او ادامه داد: در حال حاضر هم این‌گونه است و افزایش نرخ‌ها در بخش مسکن منطقی نیست؛ زیرا توان خرید مردم نمی‌رسد و معاملات حدود ۶۰درصد نسبت به خرداد پارسال افت کرده است. خسروی تاکید کرد: معنای واقعی کاهش ۶۰ درصدی معاملات این است که قدرت خرید مردم افت کرده و طبیعتاً طرف عرضه باید قیمت‌ها را کاهش دهند.