اخبار
صادرات در گرانی سیبزمینی نقشی ندارد؟
تسنیم| رییس هیاتمدیره انجمن ملی سیبزمینی ایران گفت: امسال صادرات سیبزمینی در کشور بسیار ناچیز بوده و عامل مزبور تاثیری در بازار داخلی این محصول کشاورزی نداشته است. محمدرحیم نیازی افزود: یکی از دلائل صادرات حداقلی سیبزمینی این است که جذبه قیمت این محصول کشاورزی در بازار داخلی بیشتر از صادرات بوده است. وی اظهار کرد: ماندگاری بسیار کم و در یک کلام کیفیت سیبزمینی از دیگر دلائل کمی صادرات این محصول است. رییس هیاتمدیره و سخنگوی انجمن ملی سیبزمینی ایران گفت: روند کند عرضه سیبزمینی در بازار طی سال جاری مبتنی بر چند عامل از جمله تاخیر زمانی کاشت این محصول با توجه به بارندگیهای ابتدای فصل بهار و سرما بوده است. وی افزود: بطور طبیعی وقتی عملیات کاشت محصولی با تاخیر زمانی مواجه شود به همان نسبت عملیات برداشت نیز با تاخیر مواجه خواهد شد. نیازی اظهار کرد: امسال به همین دلیل عرضه سیبزمینی به بازار روند کندی داشته است. وی گفت: خوشبختانه محصول تازه سیبزمینی از عجب شیر، فارس، اصفهان و کرمانشاه در حال ورود با بازار است و از هفته آینده نیز سیبزمینی همدان وارد بازار میشود.
نیازی افزود: بدون شک با ورود محصول تازه سیبزمینی بصورت انبوه به بازار قیمت این محصول مهم کشاورزی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. وی در ادامه یادآورشد: امسال کیفیت تولید سیبزمینی نسبت به سالهای گذشته به دلیل بارشهای خوب و شرایط اقلیمی مناسب از وضعیت بسیار بهتری برخوردار است. محمود بازاری مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران هم در خصوص این خبر که ستاد تنظیم بازار با هدف کنترل بهای سیبزمینی در بازار خواستار وضع عوارض صادراتی بر این محصول کشاورزی شده، افزود: سیبزمینی از اقلام مورد نیاز روزمره مردم و در سبد مصرفی خانوار از جایگاه ویژهای برخوردار است. وی همچنین گفت: پیک صادرات سیبزمینی در تمام این سالها شاید نزدیک به 8 تا 9 درصد از مجموع تولید کشور بوده بنابراین نباید این درصد از صادرات تاثیر چندانی در شرایط بازار داخلی داشته باشد. بازاری گفت: کشور در بحث پیش آگاهیها برای میزان تولید ارقام، مناطق تولید و فصل برداشت انواع محصولات به ویژه سیبزمینی همچنان با چالش جدی مواجه است. وی در ادامه افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید محصولات کشاورزی در کشور است بنابراین همه ساله باید این پیش آگاهی را ارایه دهد تا مسوولان، صادرکنندگان، تولیدکنندگان و بخش صنعت در برنامهریزیهای خود خوب برنامهریزی کنند. بازاری تصریح کرد: واقع امر اینکه با زحمات تجار و صادرکنندهها بازارهایی در کشورهای دنیا شناسایی و سهم ایران در این بازارها تثبیت شده است بنابراین اگر بدون مطالعه و بررسی دقیق محدودیت صادراتی اعمال شود به یقین این بازارها را از دست خواهیم داد. وی همچنین با اشاره به این جمله که صادرات سیبزمینی در مملکت به حدی نیست که بتواند بازار داخلی این محصول را تحت تاثیر قراردهد، یادآور شد: نرخ ارز از سال گذشته در کشور روند جهشی به خود گرفت و بطور طبیعی تمامی هزینهها در بخش تولید، خدمات، دستمزدها، حمل و نقل و بسیاری موارد در اثر جهش ارزی افزایش یافت که باید این مساله مدنظر قرارگیرد.
فروش ریز مغذیهای طیور ۱۰ برابر قیمت مصوب
تسنیم| قائممقام اتحادیه خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: قیمت مصوب هرکیلوگرم از ریزمغذیهای «متیونین و لیزین» که ۸ تا ۱۴ هزار تومان قیمت دارد در بازار آزاد ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان به فروش میرسد. مهدی مسعودی اظهار کرد: قیمت مصوب هر کیلوگرم از مادههای متیونین و لیزین 7 تا 14 هزار تومان است ولی در بازار 70 تا 80 هزار تومان به فروش میرسد. قائممقام اتحادیه خوراک دام، طیور و آبزیان افزود: این یارانه فساد زیادی در بازار ایجاد کرده است؛ باید یارانه بخش تولید حذف شود و قیمت محصولات دامداران و مرغداران نیز به قیمت آزاد به فروش برسد یا بر روند توزیع آن نظارت صورت گیرد. وی گفت: وقتی دام و طیور خوراک کاملا بهداشتی مصرف میکنند؛ علاوه براینکه ضریب تبدیل و رشد بهتری دارند، گوشت و شیر سالمتری نیز برای انسان تولید میکنند.
قائممقام اتحادیه خوراک دام، طیور و آبزیان در ادامه درباره برگزاری همایش و نمایشگاه بینالمللی خوراک دام؛ طیور و آبزیان امسال گفت: هرساله 12 عنوان سمینار در این رویداد برگزار میشود و دستاوردهای روز خوراک دام و طیور و روش و محصول جدید برای فعالان این بخش معرفی میشود.
وی تصریح کرد: امسال نیز سمینار علمی استفاده از ترکیبات گیاهی در جیره غذایی طیور برگزار شد، این ترکیبات در جیره غذایی طیور قرار میگیرد و در تامین دستگاه گوارش آنها نقش دارد؛ چالش ویتامینها در خوراک طیور و تغذیه در شرایط گرمایی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
مسعودی گفت: شرکتهای دانش بنیانی داخلی نیز محصولات آهسته رهش تولید ایران را برای اولینبار در این نمایشگاه عرضه کردکه این محصولات در گذشته به کشور وارد میشد.
قائممقام اتحادیه خوراک دام، طیور و آبزیان درباره تاثیر تحریمها در نمایشگاه سال جاری گفت: برخی از شرکتهای خارجی در نمایشگاه امسال به دلیل تحریمها شرکت نکردند اما نمایندگان ایرانی آنها در نمایشگاه حضور داشتند؛ از لحاظ بازدیدکننده امسال شلوغترین نمایشگاه فیداکسپو را شاهد بودیم.