تعلل سازمان مالیاتی در اخذ مالیات از خانههای خالی
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون مالیاتهای مستقیم در کشور و تاکید آن بر اخذ مالیات از خانههای خالی گفت: مجلس شورای اسلامی ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم را برای جلوگیری از اثرات نامطلوب خانههای خالی بر اقتصاد کشور را در سال ۹۴ تصویب کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دو ماده ۵۴ و ۱۶۹ مکرر تکلیف چگونگی اخذ مالیات از خانههای خالی را مشخص کرد، افزود: براساس تبصره ۷ ماده 169 مکرر قانون مالیات مستقیم فرمولهای لازم ارایه شده که دولت بر این اساس میتواند تصمیمگیری لازم را انجام دهد و وضعیت اخذ مالیات از خانههای خالی را مشخص کند. وی با اشاره به اینکه علت تعلل سازمان امور مالیاتی و دولت در اخذ مالیات از خانههای خالی مشخص نیست، ادامه داد: سازمان امور مالیاتی زمان مدیدی با سرپرست اداره میشد که در حال حاضر که رییس کل آن مشخص شده باید برنامهای برای اخذ مالیات از خانههای خالی داشته باشد. جعفرزاده تاکید کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، اعمال تحریمهای ظالمانه، کاهش فروش نفت از جنبه تحریمی و بر اساس سیاستهای بالادستی که ما به دنبال کاهش وابستگی به نفت هستیم، بخش اعظم فشار به درآمد مالیاتی وارد میشود.
وی با بیان اینکه دولت بنا ندارد که فشار مالیات را بر دوش مردم قرار دهد، افزود: دولت به دنبال این است از بخشهایی که فرار مالیاتی دارند یا کسانی که ملزم به پرداخت مالیات هستند و از آن سر باز میزنند، مالیات اخذ کند تا بتوان کسورات کشور را تامین کرد. این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: امیدوارم رییس جدید سازمان امور مالیاتی تکلیف مالیات بر خانههای خالی را مشخص کند، چرا که مجلس تعلل بیش از این را نمیتواند بپذیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کسری بودجه شدید در حوزه درآمدهای کشور وجود دارد، تصریح کرد: در این راستا باید سازمان امور مالیاتی فعالتر و جدیتر وارد عرضه شود به ویژه در بخشهایی که قانون وجود دارد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر مالیات از خانههای خالی وضع شود دیگر این واحدهای مسکونی خالی نخواهد ماند و صاحبخانه به هر طریق آن را اجاره خواهد داد و بخش عمدهای از مشکلات افراد فاقد نیز با این روش حل خواهد شد.