زمینهای جلگهای گیلان مستعد تکثیر پیاز زعفران
گیلان| مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: زمینهای جلگهای استان برای تکثیر پیاز زعفران بسیار مناسب است. به گزارش ایسنا، منوچهر پارسافر گفت: اگرچه زمینهای جلگهای استان، مساعد تولید زعفران و گل دهی این محصول نیست اما غنی و مرطوب بودن خاک این مناطق، برای تکثیر پیاز زعفران بسیار مناسب است. او با بیان اینکه به علت پایین بودن مواد عالی خاک خراسان رضوی، پیازهای زعفران در این استان، ضعیف و کوچک است و باردهی کمتری دارند، افزود: در سالهای ۸۹ و ۹۰ بر اساس هماهنگی و توافق سازمانهای جهاد کشاورزی گیلان و خراسان رضوی، حدود شش تن پیاز زعفران از خراسان رضوی به گیلان منتقل و در حدود یک هکتار از زمینهای شهرستان تالش کشت شد که پس از ۹ ماه، پیازهای زعفران انتقالی از حدود چهار گرم به بیش از هشت گرم رسید که از نظر ذخیره غذایی برای گل دهی بسیار خوب است. پارسافر خاطرنشان کرد: این در حالی است که به علت فقیر بودن خاک خراسان رضوی، این فرآیند سه سال طول میکشد اما در گیلان در یک سال این بازدهی را دارد.