تصمیم صحیح بانک مرکزی درباره حق انتشار رمز ارزها
یک فعال حوزه بانکداری الکترونیک، گفت: تصمیم بانک مرکزی درباره حق انتشار رمز ارزها صحیح بوده است.
کریم خمسه در گفتوگو با ایبِنا درباره دستورالعمل بانک مرکزی درباره رمز ارزها، اظهار داشت: بانک مرکزی اخیرا بخشنامهای صادر کرد که براساس آن حق انتشار رمز ارز با پشتوانه ریال، طلا و فلزات گرانبها و انواع ارز در انحصار بانک مرکزی است و فعالیت اشخاص برای تشکیل، ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت موازی سامانههای رسمی کشور را که مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک هستند، غیرمجاز اعلام شده است.
وی افزود: به نظر من نکته اصلی این بخشنامه ممنوعیت به کارگیری رمز ارزها در نظام پولی کشور است که باعث انتقادهایی هم شده و این محدودیت به این دلیل است که مدیریت نظام پولی کشور و کنترل پایه پولی بر عهده بانک مرکزی است و از این جهت این تصمیم درست است و نباید اجازه داده شود هر فعالی مستقل از نظام پولی کشور شروع به ایجاد و خلق پول در کشور کند. این فعال حوزه بانکداری الکترونیک، درباره انتقادها درباره این بخشنامه گفت: برخی در این زمینه سرمایهگذاری و فعالیتهایی را آغاز کردهاند در این حوزه اما هر کشوری با هر ساختاری که دارد، بانک مرکزی مسوول تنظیم سیاستهای پولی کشور است و این مدیریت باید واحد و متمرکز باشد. نباید این اجازه داده شود تا هرکسی بیاید در این نظام پولی اختلال ایجاد کند به خصوص با توجه به وضعیت فعلی کشور که باید انضباط مالی و اقتصادی داشته باشیم و این موضوع بیش از پیش اهمیت خواهد داشت.
به گفته خمسه، به کارگیری هر وجهی در خارج از وجه رایج کشور در نظام پولی ایجاد اختلال میکند. البته ممکن است برخی به دلیل علاقه به مباحث تکنولوژی، به این بخشنامه انتقادهایی داشته باشند اما به نظر من تصمیم درستی است به خصوص که این موضوع خارج از اداره مدیر نظام پولی کشور است.
وی در پایان تاکید کرد: شاید ما در برخی موارد به سیاستهای مدیر اداره نظام پولی کشور انتقادهایی داشته باشیم اما این انتقادها دلیل بر این نیست که اختیارش را کم کنیم. همچنین گمرک ایران در دستور العملی ردیف تعرفه دستگاه استخراج رمز ارز را به گمرکات کشور اعلام کرد.
گمرک ایران در بخشنامهای به گمرکات کشور ردیف تعرفه گمرکی دستگاه استخراج رمز ارز را اعلام کرده که این مساله نشان میدهد موضوع استخراج بیتکوین و رمز ارزها با قرار گرفتن در دستور کار هیات دولت به صورت جدی در حال پیگیری است و حالا گمرک با اعلام تعرفه گمرکی و قابلیت واردات قانونی این دستگاهها باید منتظر مصوبه ماینینگ از سوی دولت بود تا با قانونی شدن فضا، صنعت ماینینگ با آماده بودن زیرساختهای لازم از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و وزارت نیرو تعیین تکلیف شود.
بر اساس اطلاعیه گمرک جمهوری اسلامی ایران در تاریخ بیست و دوم تیر ماه به ستادهای نظارت و گمرکات اجرایی دستگاه استخراج ارز دیجیتال با عنوان ماینر در ردیف گمرکی ۸۴۷۱۹۰۹۰ قرار میگیرند و با این ردیف گمرکی ترخیص میشوند. لازم به ذکر است که در ردیف گمرکی عمدتا دستگاههای کارتخوان، پین پد یا رمزخوانها و برخی دیگر از ابزارهای بانکی قرار میگیرند.