درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) رونمایی شد
درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) امروز با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ رونمایی شد.
به گزارش سنا، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از سامانه دارا، ضمن مثبت ارزیابی کردن این سامانه به اهمیت حذف ابعاد مکانی و زمانی در راهاندازی آن اشاره کرد و این اقدام را گامی در جهت کمک به محیط زیست دانست. وی گفت: هنوز با اقتصاد هوشمند فاصله داریم ولی سعی میکنیم این فاصله را با کمک متخصصان کاهش دهیم.
دژپسند سپس به پیشرفتهای الکترونیک بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: امیدوارم با اقداماتی که سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان مختلف بازار سرمایه انجام میدهند، این بازار به ۱۰ بورس برتر الکترونیک و هوشمند جهان تبدیل شود.مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی هم در این مراسم گفت: از طریق این سامانه، سهامداران میتوانند عملکرد معاملات خود را در بازههای مختلف تا یکسال گذشته باز بینی کنند و از اتفاقاتی که برای دارایی آنها میافتد، مطلع شوند.
حسین فهیمی تصریح کرد: سازمان بورس در نظر دارد تا این سامانه به زودی با اتصال به سامانهای دیگر در کنار نهادهای نظارتی دیگری قرار بگیرد و به آنها متصل شود تا از این طریق شناسایی مشتریان قبل از انجام هر گونه فعالیتی انجام شود.وی اظهار داشت: این شرکت سال گذشته با راهاندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) برای نخستینبار اطلاعات سهامداران بازار سرمایه را به صورت e-KYC دریافت کرد و هماکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردهاند.
فهیمی افزود: سامانه الکترونیکی سهامداران نیز انبوهی از اطلاعات را در اختیار سهامداران قرار خواهد داد بطوری که سهامداران بازار سرمایه از اقصی نقاط جهان میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از این سامانه دریافت کنند.
مدیرعامل سمات اظهار داشت: اولین داشبوردی که استفادهکنندگان این درگاه به آن دسترسی خواهند داشت، «سبد دارایی» است. یعنی فرد قادر خواهد بود به ترکیب دارایی و میزان آن در هر نماد دسترسی داشته باشد که طیفی از اطلاعات شامل ارزش ریالی، تعداد سهام، درصد از کل و نوع دارایی را در برخواهد گرفت. ضمن اینکه این سبد دارایی، قابلیت جستوجو بر اساس بازه زمانی را هم دارد و این امکانی است که پیش از این برای دریافت آن هموطنان از هر نقطهای از کشور باید حضوری به شرکت سپردهگذاری یا مراکز سه گانه استانی مراجعه میکردند.
فهیمی، دومین داشبورد درگاه تخصصی ذی نفعان بازار سرمایه را داشبورد «گزارش گردش معاملات» ذکر کرد و گفت: این داشبورد بسیار حایز اهمیت است و علاوه بر اینکه گزارش جدیدی را در اختیار هموطنان قرار میدهد، امکان نظارت بر فعالیت کارگزاران از طریق سهامداران را فراهم و از بسیاری از تخلفات و ناهنجاریهای احتمالی جلوگیری میکند. این داشبورد، همچنین اطلاعات مربوط به گردش معاملات را تا یک روز قبل در اختیار خواهد گذاشت و قابلیت گزارشگیری نیز دارد.
سومین داشبورد از درگاه تخصصی ذی نفعان بازار سرمایه که مدیرعامل سمات به آن اشاره کرد، داشبورد «مجامع» بود. به گفته فهیمی، سهامداران از طریق این داشبورد، این امکان را پیدا خواهند کرد که اطلاعات مجامع شرکت را به صورت متمرکز در اختیار داشته باشد. سهامدار همچنین به لیست مجامع دسترسی دارد و با کلیک کردن روی هر کدام از آنها میتواند اطلاعیه آن را از سامانه کدال بازخوانی کند و در جریان جزییات مجمع قرار گیرد.
وی افزود: با راهاندازی نسخه جدید این اپلیکیشن، علاوه بر اینکه خدمات شرکت سپردهگذاری مرکزی در سطح کشور گسترش خواهد یافت، سهامداران قادر خواهند بود به صورت الکترونیک در مجامع عمومی شرکتها حضور یابند و این امر شفافیت را در بازار سرمایه ارتقا، هزینه برگزاری مجامع را کاهش و کارایی مجامع را افزایش خواهد داد.
فهیمی، «اطلاعیههای نماد» را داشبورد دیگری از درگاه تخصصی ذی نفعان بازار سرمایه (دارا) دانست که برای مدیریت صحیح پرتفوی سهامداران کاربرد دارد.