کاهش مالیات معاملات سهام در دستور کار است

۱۳۹۸/۰۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۹۳۴
کاهش مالیات معاملات سهام در دستور کار است

گروه بورس|

روز گذشته دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه (فاینکس ۲۰۱۹) با شعار «مشارکت بیشتر اقتصاد بهتر» در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شد . در آیین افتتاحیه این نمایشگاه شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تبیین اهداف فاینکس ۲۰۱۹ گفت: نمایشگاه امسال همانند سال‌های گذشته در درجه اول ارتقای سواد مالی و فرهنگ‌سازی را دنبال می‌کند؛ همچنین انتقال آخرین اطلاعات در حوزه تکنولوژی‌های مالی و استارت‌آپ‌ها و صنایعی همچون IT از جمله اهداف این نمایشگاه خواهد بود.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه در نمایشگاه امسال انواع روش‌های معاملاتی اعم از برخط و نرم افزارهای تلفن همراه در غرفه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، افزود: طیف شرکت‌کنندگان در نمایشگاه نیز بسیار متنوع است و فعالان و کارشناسان بازار، مدیران و دانش‌آموزان را شامل می‌شود و هیچ محدودیتی برای حضور دیگر اقشار جامعه نخواهیم داشت. دبیر شورای عالی بورس در ادامه، به نقش بانک‌ها در بازارهای مالی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: از آنجا که بانک‌ها بستر اصلی توسعه مالی هستند، نقش بسیار مهمی در بازارهای مالی کشور به ویژه در تامین مالی کوتاه‌مدت ایفا می‌کنند؛ البته بازار سرمایه نیز با تامین مالی بلندمدت تفاهم و تعامل خوبی را با بانک‌ها برقرار کرده است .

به گفته محمدی، بازار سرمایه همچنین در صنعت بیمه با طراحی و به کارگیری ابزارهایی همچون اوراق بیمه اتکایی همکاری خوبی با این صنعت داشته است .

 تحولات بورس در سال ۹۷

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با اشاره به اقدامات این سازمان در سال گذشته و ذکر برخی آمارها گفت: ارزش بورس تهران و فرابورس در سال گذشته افزایش یافت و البته این روند مثبت، مستمر خواهد بود .

بنا بر این گزارش محمدی افزود: در ۵ سال گذشته بورس تهران به‌طور متوسط ۱۷.۵ درصد در هر سال و فرابورس ایران ۱۹.۲ درصد رشد سالانه را تجربه کرده‌اند. همچنین در یک‌ماه اخیر بازار سرمایه با ۱۲ درصد رشد ارزش مواجه بوده است . وی سپس با اشاره به میزان تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های مختلف کشور از طریق بازار سرمایه اظهار داشت: رشد تامین مالی به حدود ۵۴ درصد رسیده و تنها در سال ۹۷ بازار سرمایه توانست ۱۲۷ هزار میلیارد تومان تامین مالی کند که این نشان از جایگاه مناسب بازار سرمایه در تامین مالی صنایع دارد. به گفته محمدی، شاخص بورس تهران در سال گذشته ۸۶ درصد رشد داشته و بورس و فرابورس هم در پنج سال منتهی به سال ۹۷ به ترتیب ۳۰ درصد و ۳۴ درصد بازدهی داشته‌اند . سخنگوی سازمان بورس، کاهش هزینه‌های معاملاتی، کاهش نرخ مالیات نقل و انتقال، اعمال نرخ صفر برای سود تقسیم نشده را از جمله اقداماتی دانست که در سال ۹۷ در بازار سرمایه اجرا و عملیاتی شدند . محمدی در ادامه گفت: همچنین در سال ۹۷ افزایش سرمایه ۶۳ هزار میلیارد تومانی داشتیم که این اقدام در مقایسه با عملکرد گذشته که بین ۱۷ هزار میلیارد تومان تا نهایتا ۲۴ هزار میلیارد تومان بود، سیاست بسیار هوشمندانه‌ای بود. دبیر شورای عالی بورس همچنین با اشاره به اقدام مثبت سازمان بورس در بازنگری سیستم توقف و بازگشایی گفت: با بازنگری‌های سازمان بورس در این بخش هم‌اکنون تعداد نمادهای متوقف که پیش از آن به حدود ۶۵ نماد می‌رسید، به ۱۰ تا ۱۲ نماد رسیده و این نشان می‌دهد که نقدشوندگی بازار افزایش یافته است . راه‌اندازی آتی سبد سهام، عضویت به صورت عضو عادی در آیسکو، کمک به عرضه نفت خام، انتشار اطلاعات ۳۶۰ شرکت زیر مجموعه نهادهای عمومی غیردولتی، کاهش روزهای تسویه معاملاتی از ۳ روز به ۲ روز، راه‌اندازی معاملات الگوریتمی و انتشار صورت‌های مالی منطبق با IFRS از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته اجرایی شد و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به آن اشاره کرد .

 کاهش مالیات در سال 98 پیگیری می‌شود

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، راه‌اندازی فروش استقراضی، پیگیری‌ها برای تشکیل بورس بین‌الملل در کیش و بازنگری و ارتقای چارچوب‌های شفافیت را از جمله برنامه‌های این سازمان در سال جدید برشمرد و گفت: در حال حاضر تولید - فروش ۱۲ بار به صورت الزامی افشا می‌شود . علاوه بر این صورت‌های مالی نیز ۴ بار افشا می‌شود که در منطقه و دنیا کم نظیر است.

محمدی تاکید کرد: تدوین دستورالعمل جامع صندوق‌های سرمایه‌گذاری و کاهش مالیات نقل و انتقال از نیم درصد به یک دهم درصد نیز از دیگر برنامه‌هایی است که به جد در سال ۹۸ دنبال خواهیم کرد .

 نیاز شدید فین تک‌ها به سرمایه‌گذاران جسور

در ادامه این مراسم، سورنا ستاری، معاون فناوری ریاست‌جمهوری گفت: امروز بانک‌ها به دنبال خرید تکنولوژی فین تک هستند چراکه همه می‌دانند در آینده‌شکل کنونی بانکداری تغییر خواهد کرد.

ستاری اضافه کرد: این موضوع درباره بیمه‌ها نیز مصداق خواهد داشت، بر همین اساس چنانچه صنعت بیمه وارد این حوزه نشود با سرنوشت نابودی مواجه خواهد بود. به گفته وی، در حوزه فین تک و بیمه حوزه‌های جدید در حال توسعه هستند و ایده‌های خلاقانه باید در این حوزه وارد شوند. ستاری با تاکید بر تحول در زیر ساخت‌ها گفت: تاکنون ۲۰ جلد کتاب با ۲۰ هزار ایده در دنیا در حوزه فین تک و استارتاپ منتشر شده که می‌تواند در تحول این صنعت بسیار راهبردی باشد. وی ادامه داد: امروز شرکت‌های بزرگ باید با خرید شرکت‌های کوچک‌تر به نوآوری‌های جدید دست یابند. ستاری راه‌اندازی تابلوی دانش بنیان را در بورس با همکاری رییس سازمان بورس اتفاقی نیک در صنعت فین‌تک عنوان کرد و افزود: صندوق‌های خطر پذیر در بورس و سرمایه‌گذاری خطر پذیر باید ۳۰ درصد بازار را دربرگیرد.

معاون فناوری ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه استاراپ‌ها با وام شکل نمی‌گیرند، توضیح داد: این صنعت با سرمایه‌گذاری خطر پذیر به شکوفایی و نوآوری دست می‌یابد. وی در پایان با اشاره بر نقش مهم بانک مرکزی در رشد فین تک‌ها گفت: بانک مرکزی در مقابل این صنعت سدی ایجاد نکرد بلکه موتور محرکی برای پیشروی فین‌تک‌ها بود.