صورتهای مالی بزرگترین شرکت بورسی کشور تصویب شد
مجمع عمومی عادی سالانه و فوقالعاده بانک تجارت با حضور بیش از 73 درصد سهامداران در تاریخ ٣١ تیرماه برگزار و صورتهای مالی این بانک تصویب شد.
به گزارش روابط عمومی بانک تجارت، مجمع عمومی عادی سالانه این بانک با حضور نمایندگان صاحبان سهام، مدیرعامل، اعضای هیاتمدیره و نمایندگان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برگزار شد. رضا دولتآبادی مدیرعامل بانک تجارت در این مجمع با ارایه خلاصه گزارشی از عملکرد این بانک در سال مالی 1397 گفت: در سالی که گذشت با وجود تنگناها و محدودیتهای موجود، مجموعه خدمتگزاران بانک تجارت تلاشی مجاهدانه در بخشهای صف و ستاد داشتند و برآیند آن کاهش 91 درصدی زیان بانک شد.
مدیرعامل این بانک با تقدیر از اعتماد عموم مردم، حمایت کامل سهامداران و تلاش صادقانه کارکنان این بانک یادآور شد: حاصل این اعتماد و همراهی در سال گذشته، تبدیل زیان عملیاتی شش هزار میلیارد ریالی به سود عملیاتی 65هزار میلیارد ریالی شد و البته مجموعه بانک تجارت در سال 1398 نیز تلاش در جهت رونق تولید را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و سعی دارد با انسجام بیش از پیش و همراستا با سیاستهای کلان اقتصادی کشور نقش ویژه خود را به بهترین شکل ایفا کند.
دولتآبادی در تشریح علل موفقیت این بانک در سال 97 افزود: برنامههای بانک برای سال 97 حول سه محور افزایش تحرک و پویایی در ارکان بانک، انجام اصلاحات اساسی در ساختارهای مالی و عملیاتی و طراحی روشهای نوین تامین مالی پروژههای بزرگ کشور بود که اجرای آن تاثیرات مثبتی را در عملکرد بانک به همراه داشته است. نقطه عطف این عملکرد تلاش برای کاهش هزینه پول به شمار میرود که بانک تجارت موفق شد با اتخاذ راهکارهای مناسب و پرهیز از جذب سپردههای گران قیمت فارغ از رقابتهای ناسالم موجود که بعضا در بین بانکها شاهد آن هستیم نرخ هزینه پول خود را افزون بر 2 درصد نسبت به سال 96 کاهش دهد.
وی به افزایش سرمایه 390 درصدی بانک از محل تجدید ارزیابی داراییها در سال 1397 اشاره کرد و گفت: با این افزایش سرمایه گام بلندی برای خروج بانک از ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت فراهم شد و بانک را در جایگاه بزرگترین شرکت حاضر در بورس اوراق بهادار تهران قرار داد . امیر مسعود رزازان نایبرییس هیاتمدیره بانک تجارت نیز با اشاره به وضعیت نقدینگی این بانک گفت: اگرچه بانک تجارت سال 1397 را با بیش از 40 هزار میلیارد ریال بدهی به بازار بینبانکی و 4 هزار میلیارد ریال اضافه برداشت از بانک مرکزی (مجموعا 44 هزار میلیارد ریال) آغاز کرد، اما توانست در پایان سال 1397 تراز نقدینگی خود را مثبت کند به نحوی که موجودی بانک نزد بانک مرکزی و در بازار بین بانکی به 6400 میلیارد ریال افزایش یافت. به این معنا که نهتنها 44 هزار میلیارد ریال بدهی بین بانکی و اضافه برداشت از بانک مرکزی جبران شد، خالص این تراز به موجودی 6400 میلیارد ریالی این بانک در بازار بین بانکی و طلب از دیگر بانکها تبدیل شد.
رزازان از افزایش درآمدهای این بانک از محل حق الوکاله در سال 97 خبر داد و افزود: بانک تجارت در سال 1397 ضمن عملکرد مناسب در منابع و مصارف ریالی، توانست مبلغ 2642 میلیارد ریال درآمد حقالوکاله از محل عملیات واسطهگری مالی کسب کند. این در صورتی است که بانک در سال 1396 فاقد این درآمد بود. علاوه بر این با افزایش بیش از 58 درصدی در جذب سپردههای بدون هزینه به ویژه سپردههای جاری با 72 درصد رشد، ترکیب پورتفوی منابع بانک بهبود یافت. استماع گزارش هیاتمدیره و ارایه گزارش حسابرس و بازرس قانونی در مورد صورتهای مالی سال منتهی به تاریخ 29 اسفند 97، بررسی و تصویب صورتهای مالی، انتخاب روزنامههای دنیای اقتصاد و جهان صنعت به عنوان روزنامه کثیرالانتشار سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه 1398، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی بانک برای سال مالی جاری و تعیین حقالزحمه و تعیین حق حضور اعضاء غیرموظف آنها از جمله محورهایی است که در مجمع عمومی عادی بانک تجارت به تصویب اعضاء رسید.
در ادامه این جلسه گزارش بازرس قانونی بانک ارایه و موارد از سوی رزازان نایبرییس هیاتمدیره این بانک پاسخ داده شد. تصویب صورتهای مالی بانک تجارت منتهی به پایان اسفند 97 با اکثریت آرای سهامداران پایان بخش این مجمع بود. همچنین مجمع عمومی عادی بطور فوقالعاده این بانک روز دوشنبه 31 تیر ماه با حضور بیش از 73 درصد سهامداران یا نمایندگان قانونی آنها، نمایندگان سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس و بازرس قانونی در محل سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی به منظور انتخاب اعضای هیاتمدیره در ادامه برگزار شد و ضمن اعلام بازنشستگی علیرضا حاجعلی یکی از اعضای هیاتمدیره این بانک، سایر اعضا در سمت خود ابقا شدند. رضا دولتآبادی مدیرعامل بانک تجارت در این مجمع با ارایه خلاصه گزارشی از عملکرد این بانک در سال مالی 1397 گفت: در سالی که گذشت با وجود تنگناها و محدودیتهای موجود، مجموعه خدمتگزاران بانک تجارت تلاشی مجاهدانه در بخشهای صف و ستاد داشتند و برآیند آن کاهش 91 درصدی زیان بانک شد.
مدیرعامل این بانک با تقدیر از اعتماد عموم مردم، حمایت کامل سهامداران و تلاش صادقانه کارکنان این بانک یادآور شد: حاصل این اعتماد و همراهی در سال گذشته، تبدیل زیان عملیاتی شش هزار میلیارد ریالی به سود عملیاتی 65هزار میلیارد ریالی شد و البته مجموعه بانک تجارت در سال 1398 نیز تلاش در جهت رونق تولید را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و سعی دارد با انسجام بیش از پیش و همراستا با سیاستهای کلان اقتصادی کشور نقش ویژه خود را به بهترین شکل ایفا کند. امیر مسعود رزازان نایبرییس هیاتمدیره بانک تجارت نیز بخشهای کلی از عملکرد این بانک در سال 97 را برشمرد و گفت: در راستای پاسخگویی به اعتماد سهامداران در مجمع عمومی سال 96، بانک تجارت در سال 97 رویکردی جدیدی را پیش گرفت که مهمترین نتیجه آن کاهش قابل توجه زیان بانک نسبت به سال 96، افزایش سرمایه 390درصدی و تبدیل شدن بانک تجارت به بزرگترین شرکت بورسی کشور بود. نایبرییس هیاتمدیره بانک تجارت افزود: با وجود موفقیتهای بانک در سال97 مشکلات پیش روی بانک به واسطه تشدید تحریمهای بینالمللی به قوت خود باقی است و مهمترین چالش امروز بانک تجارت همچون سایر بانکها انباشت بخش قابل توجهی از داراییهای بانک در سرفصلهای مطالباتی است که مطالبات از دولت بخش قابل توجهی از این مطالبات را تشکیل میدهد.
در ادامه این جلسه گزارش بازرس قانونی بانک ارایه و پاسخ موارد مطرح شده در گزارش از سوی رزازان عضو هیاتمدیره بانک تجارت ارایه شد. تعدادی از سهامداران بانک نیز به طرح موضوعاتی در خصوص عملکرد و صورتهای مالی بانک تجارت پرداختند که توضیحات لازم از سوی مسوولان بانک را به دنبال داشت. تصویب صورتهای مالی بانک تجارت برای عملکرد مالی منتهی به پایان اسفند سال 97 با اکثریت آرای سهامداران پایان بخش این مجمع بود.