رشد دو رقمی تولیدات چینی، ظروف و شیشه جام

۱۳۹۸/۰۵/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۷۶۳

آمارهای سه ماهه نخست امسال در زمینه چینی بهداشتی، ظروف چینی، شیشه جام حاکی از رشد دو رقمی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش ایرنا، بر پایه جداول آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره سه ماهه امسال در زمینه چینی بهداشتی تولید به بیش از ۲۸ هزار و ۹۰۰ تن رسید که در مقایسه با ۱۹ هزار و یکصد تن عملکرد مدت مشابه پارسال رشد ۵۱.۶ درصدی ثبت شد که در بین ۱۳ قلم تولیدات معدنی و صنایع مربوطه بالاترین میزان افزایش را نشان می‌دهد. همچنین ظروف چینی تولیدی در دوره سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن بود که در مقایسه با ۱۰ هزار و ۹۰۰ تن عملکرد سه ماهه ابتدایی ۹۷ افزایش ۲۳.۱ درصدی را حکایت دارد.

گمرک ایران در ارتباط با ارزش صادرات ظروف چینی و شیشه‌ای در سال ۹۶ رقم ۱۲۶ میلیون دلار را ذکر کرده بود که در مقایسه با سال ۹۵ رشد نزدیک به یک درصدی داشت. برابر آمارهای وزارتخانه مزبور در مدت سه ماهه نخست امسال تولید شیشه جام به رقم ۲۷۲ هزار و ۳۰۰ تن رسید که رشد ۱۵.۷ درصدی را نسبت به عملکرد سه ماهه بهار سال ۹۷ نشان می‌دهد. تولید شیشه جام در سه ماهه ابتدایی پارسال ۲۳۵ هزار و ۴۰۰ تن ثبت شده بود.گمرک ایران ارزش صادرات شیشه ساختمانی در سال ۹۶ را برابر با ۱۰۶ میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به سال ۹۵ رشد ۱۰.۴ درصدی داشت. آمار وزارت صنعت در ارتباط با تولیدات ظروف شیشه‌ای در سه ماهه ۹۸ گویای افت ۹.۹ درصدی در این بخش نسبت به عملکرد دوره مشابه سال ۹۷ دارد.امسال در دوره این گزارش ۱۰۳ هزار و ۳۰۰ تن ظروف شیشه‌ای تولید شد، در حالی که پارسال بالغ بر ۱۱۴ هزار و ۷۰۰ تن بود.براساس داده‌های آماری وزارتخانه یاد شده، در سه ماهه نخست امسال میزان تولید کاشی و سرامیک از مرز ۸۱ هزار ۳۲۹.۶ تن گذشت که در مقایسه با رقم ۸۵ هزار و ۵۳۸.۷ تن عملکرد سه ماهه نخست ۹۷ افت ۴.۹ درصدی را نشان می‌دهد. صنعت کاشی و سرامیک که در سال ۱۳۹۳ ظرفیت ۵۰۰ میلیون متر مربعی داشت، در سال ۹۶ به رقم ۵۴۰ میلیون متر مربع رسید و انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۴ به ظرفیت ۷۰۰ میلیون مترمربعی برسد. سال ۹۷ نزدیک به ۴۰۰ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید شد که از این رقم بیش از ۱۰۰ میلیون مترمربع صادر شد و امروز با وجود اینکه ایران در بین پنج کشور شاخص صادر‌کننده جای دارد، اما به جمع ۱۰ کشور تولید‌کننده نزول پیدا کرده، زیرا در اوایل دهه ۹۰ در این عرصه نیز بین پنج کشور نخست بود. آمارهای غیر‌رسمی حاکی از جذب نزدیک به ۸۰ درصد صادرات کاشی و سرامیک ایران توسط عراق دارد و در عین حال بازارهای متنوعی از شرق آسیا تا قاره سیاه (آفریقا) وجود دارد و شرایط بین‌المللی اکنون برای نقل و انتقال پول دشواری‌هایی ایجاد کرده که در امر صادرات تاثیرگذار است. گمرک جمهوری اسلامی ایران در آمارهای سال ۹۶ تصریح کرد: ارزش صادرات کاشی و سرامیک ایران بالغ بر ۴۱۰ میلیون دلار که نسبت به عملکرد سال ۹۵ رشد ۱۱.۷ درصدی داشت.