تشکیل صندوق پژوهش و فناوری فولاد
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه جایگاه صدور ضمانتنامه، ارایه تسهیلات و سرمایهگذاری در زمینه تحقیق و پژوهش و فناوری بومی خالی است، گفت: صندوق پژوهش و فناوری فولاد با 100 میلیارد تومان اعتبار با مشارکت ایمیدرو و شرکتهای زنجیره فولاد تشکیل میشود.
به گزارش ایمیدرو، خداداد غریب پور در نشست با مدیران شرکتهای زنجیره فولاد، گفت: در نظام بانکی تسهیلات و سرمایهگذاری در زمینه تحقیق و پژوهش به عنوان حلقه مفقوده تلقی میشود که به تازگی بانک تجارت، پروانه معدن گل گهر را به عنوان وثیقه بانکی پذیرفته است. او ادامه داد: گرچه 80 درصد تامین مالی در کشور توسط نظام بانکی انجام میشود اما بانکها اکنون شرایط مناسبی برای ارایه تسهیلات ندارند. صندوق توسعه سرمایهگذاریهای معدنی در حوزه ضمانتنامه کمک میکند؛ اما سرمایهگذاری نمیکند. ایمیدرو در کنار بخش خصوصی است و زمینههای مختلف از جمله آموزش، پژوهش و فناوری به شرکتهای خصوصی خدمات میدهد.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره بومیسازی انجمن در دی 97 با استقبال فراوان مواجه شد، گفت: در این جشنواره، صدها تفاهم نامه همکاری برای ساخت تجهیزات صنعت فولاد امضا شد. بهرام سبحانی به خدمات صندوق پژوهش و فناوری فولاد اشاره کرد و گفت: این صندوق در زمینههایی شامل ارایه تسهیلات با نرخ ارز ترجیحی به شرکتهای دانش بنیان و تامینکنندگان واجد شرایط و ارایه خدمات ضمانتنامهای برای طرحهای بومیسازی واجد شرایط خدمات میدهد. از دیگر خدمات صندوق مذکور، سرمایهگذاری خطرپذیر در طرحهای فناورانه بومیسازی در زنجیره آهن و فولاد است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز گفت: طبق خواسته سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهور، صندوق پژوهش و فناوری فولاد باید تقاضا محور باشد. آنچه در اساس نامه صندوق قابل توجه است اینکه سهامداران صندق دارای سود سالانه در سرمایه صندوق یا حساب بستانکاری هستند. رسول خلیفه سلطانی تصریح کرد: فضای صندوق، همکاری مشترک با ایمیدرو است و ما برای عضویت ثابت در دبیرخانه ایمیدرو اعلام آمادگی میکنیم. تاسیس این صندوق میتواند گام اولیهای برای تاسیس صندوق در صنایع معدنی دیگر نظیر مس، آلومینیوم، سرب و روی و غیره در ایمیدرو باشد که به تبع آن، تحول بزرگی را شاهد خواهیم بود.