در مبارزه با فساد چنانکه باید موفق نبوده‌ایم

۱۳۹۸/۰۵/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۱۱۰۰

دادستان‌کل کشور گفت: ما متاسفانه در مبارزه با فساد در همه سطوح آن، چنان‌که باید و شاید موفق نبوده‌ایم و دلیل آن هم همین پرونده‌هایی است که گهگاه در حوزه قضا مشاهده می‌کنیم.

به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری در نشست شورای اداری خراسان شمالی اظهار داشت: مبارزه با فساد در نظام جمهوری اسلامی، وظیفه همه مدیران است و تک تک ما موظفیم در هر سنگر، جایگاه و موقعیتی هستیم در مسیر عدالت حرکت کنیم و در یک نظام اسلامی که داعیه عدالت را دارد همه باید در مسیر عدالت حرکت کنند.

وی افزود: مبارزه با فساد وظیفه همه ماست و نه فقط فساد اقتصادی، بلکه فساد اخلاقی و هر نوع فسادی که مصادیق آن را در جامعه می‌بینیم.

وی خاطرنشان کرد: عده‌ای در داخل و عده‌ای در خارج تلاش می‌کنند فساد را در جامعه و در سطح کشور گسترده جلوه دهند، اما این کمال بی‌انصافی و بی‌صداقتی است زیرا ما در مجموعه کشور مدیران پاکدست و شایسته بسیاری داریم اما زمانی که پرونده‌ای به وجود می‌آید زحمات مدیران خدوم را هم از بین می‌برد. حجت‌الاسلام منتظری با تاکید بر اینکه فساد در نظام و ادارات و بخش‌های مختلف گسترده نیست، اظهار داشت: اما همین مقدار هم که هست، زیاد است. وی خطاب به مدیران استان خراسان شمالی گفت: منشأ و بخش عمده فسادهایی که امروز در جامعه می‌بینیم به ضعف مدیریت، عدم نظارت مدیران، کوتاهی در انجام وظیفه و تکالیفی که مدیر نسبت به مجموعه دارد بازمی‌گردد و اگر این نبود، چرا باید شاهد این همه پرونده‌هایی باشیم که منشأ آن در بانک‌هاست. دادستان کل کشور اظهار داشت: اگر مدیران بانک‌های ما نظارت کافی داشته باشند، منابع را درست مدیریت کنند و تسهیلات را به افراد شایسته بدهند و در اعطای آن رانتی عمل نکنند آیا شاهد این میزان پرونده‌ها در سطح کلان خواهیم بود که به اینجا مربوط است یا شاهد پرونده‌هایی خواهیم بود که منشأ آن تجاوز به منابع و اراضی ملی و عمومی است؟  وی این میزان پرونده فساد را برای جامعه غیرقابل قبول خواند و خاطرنشان کرد: اگر نظارت مدیران بر زیرمجموعه‌های خود کافی بود امروز دستگاه ه قضا با انبوه پرونده‌هایی که شاهد هستیم و برخی از آنها در رسانه‌ها پخش شده، نبود و برای نظام و ملت ما این مقدار از پرونده‌ها قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه در راستای وظیفه و تکلیف خود در برابر این فسادها و صدماتی که سلامت جامعه را هدف قرار داده، کوتاه نمی‌آید، افزود: قوه قضاییه با همه قدرت و امکانات در مبارزه با فساد قاطع است و بر اساس قانون در صورت بروز فساد با هر فرد در هر مقام و موقعیت و وابسته به هر کس که باشد، برخورد می‌کند. منتظری گفت: از یک سو اعتقاد داریم مدیریت کشور باید تقویت شود و اما به همان میزان تصمیم قوه قضاییه عزم خود را جزم کرده است تا با فساد در هر سطحی که هست برخورد قاطع کند.

دادستان کل کشور افزود: به یکی از وزرا گفتم مدیری از شما در معرض اتهام است و بنا نداریم این مدیر را در مقام مدیریتش دستگیر کنیم و شما او را از مدیریت بردار تا دستگیر شود و این‌چنین هم شد.

وی اظهار داشت: انتظار داریم مدیران بر زیرمجموعه خود نظارت کنند و اگر دیدند خطایی ممکن است انجام شود یا در حال انجام است اولا پیشگیری و سپس برخورد کنند.

وی با بیان اینکه پیشگیری در قانون اساسی از وظایف قوه قضاییه تعریف شده، اظهار داشت: اما این کار فراقوه‌ای است و همه باید تلاش کنند که فساد نباشد و انتظار ما از همه مدیران، چه عالی و چه مدیران میانی و چه پایین دست این است که در جهت پاکسازی و پیشگیری و سلامت اداری گام بردارند.

منتظری گفت: چه در این جا و چه در سطح کشور همه افرادی که در گروه‌های مختلف و جریانات گوناگون حضور دارند مطمئن باشند دستگاه قضا در برخورد قضایی بطور کلی از سیاست زدگی به دور است و یک فرد را به این دلیل که وابسته به فلان جناح و جریان است هرگز در رسیدگی قضایی از نظر دور نخواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: هر که مرتکب جرم شود در چهارچوب قضا با او برخورد می‌کنیم و این نکته را برای این می‌گوییم که اگر پرونده‌ای در حال رسیدگی است تصور نشود چون این پرونده وابسته به فلان است قوه قضاییه دارد برخورد می‌کند و همه بدانیم که سیاست زدگی دخیل در رسیدگی قضایی نیست.