پرواز بالگرد آتشنشان در پایتخت در آینده نزدیک
گروه راه و شهرسازی|
بعد از حادثه پلاسکو بود که کمبودهای سازمان آتشنشانی برای اطفای حریق نمایان گشت و به دنبال آن اعضای شورای شهر چهارم میزان بودجه آتشنشانی را افزایش دادند و شهرداری تهران ملزم به خرید تجهیزات آتشنشانی شد.روز گذشته نیز پیروز حناچی شهردار تهران از برخی تجهیزات خریداری شده رونمایی کرد که ۹ نردبان جدید آتشنشانی بخشی از این تجهیزات بود.همچنین شهردار تهران از خرید هلیکوپتر امدادی خبر داد و گفت که شهرداری تهران قصد دارد با همکاری هلال احمر و اورژانس از این دستگاهها بهره ببرد. به گزارش مهر، پیروز حناچی در حاشیه افتتاح ایستگاه ۱۱۰ آتشنشانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: اکنون شاهد رونمایی و ورود تجهیزات آتشنشانی هستیم که شهر تهران تا پیش از حادثه پلاسکو آن را نداشت. در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ شورای اسلامی شهر تهران درصدی از بودجه را به ایمنی شهروندان اختصاص داد که مستقیماً برای آتشنشانی و مسائل ایمنی این شهر هزینه میشود. همچنین شرایط فعلی تجهیزات شهرداری تهران با پیش از حادثه پلاسکو قابل مقایسه نیست.
شهردار با اعلام اینکه ایجاد 7 ایستگاه آتشنشانی در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: این 7 ایستگاه در یک سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. یکی از خدمات جدید که با همکاری اورژانس اتفاق افتاده این است که از این پس در ایستگاههای آتشنشانی، اورژانس و موتورلانس مستقر خواهیم داشت.حناچی در مورد تجهیزات انفرادی اضافه شده، گفت: این تجهیزات در مقابل حرارت بسیار مقاوم هستند. حدود ۲ هزار کیت از این تجهیزات خریداری شده تا در آتشنشانی تهران مورد استفاده قرار گیرد.
شهردار تهران در پاسخ به اینکه وضعیت استقرار ایستگاههای آتشنشانی با توجه به جمعیت شهر تهران چگونه است، بیان کرد: با توجه به پراکنش جمعیتی استاندارد قابل قبولی داریم تا در کمترین زمان ممکن به محل آتشسوزی برسیم.یکی از ایستگاههای در دست احداث در حریم شهر تهران و در منطقه صالحآباد است، با ساخت این ایستگاهها به برخی شهرهای کوچک هم از این به بعد سرویس دهی خواهیم داشت. حناچی در مورد خرید هلیکوپترهای امدادی گفت: خرید هلیکوپتر و بالگرد برای امداد یکی از اقدامات در حال بررسی است. دستگاههای دیگر نظیر اورژانس و هلال احمر این دستگاهها را دارند و در این راستا با همکاری هلال احمر و اورژانس قصد داریم از این دستگاهها بهره ببریم .البته شرایط ایده آل این است که سازمان آتشنشانی آن را خریداری کند. شهردار تهران درباره پیشگیری از وقوع حوادث و طرح ۹۹۹ اظهار کرد: در خصوص ساختمانهای بلند، طرح ۹۹۹ کلید خورده است که بحث افزایش ایمنی را شامل میشود. بخشی از این طرح بحث آموزش شهروندان است و بخشی هم بحث شناسایی نقاط پر خطر است که این کار هم به موازات در حال انجام است.
بهرهبرداری از ۹ نردبان جدید آتشنشانی
مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی نیز از بهرهبرداری از ۹ نردبان جدید در مجموعه آتشنشانی خبر داد و گفت: زمان فعلی دسترسی شهروندان به خدمات آتشنشانی زمانی مناسب در استانداردهای جهانی محسوب میشود.
مهدی داوری گفت: امروز تعداد ایستگاههای آتشنشانی در شهر تهران به ۱۳۱ ایستگاه رسیده است و به این ترتیب تهران یکی از پر ایستگاهترین شهرهای دنیا در حوزه آتشنشانی محسوب میشود.7 ایستگاه در برنامه آینده توسعهای سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران قرار دارد که از این میان دو ایستگاه قدیمی بازسازی و 5 ایستگاه به تعداد ایستگاههای آتشنشانی شهر تهران اضافه میشود. با افزایش این 5 ایستگاه تا پایان سال ۹۹، تعداد ایستگاههای آتشنشانی شهر تهران به ۱۳۶ ایستگاه میرسد. مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به موضوع زمان دسترسی شهروندان به خدمات باکیفیت سازمان آتشنشانی عنوان کرد: تلاش میکنیم زمان خدمترسانی شهروندان را سریعتر کنیم. شاخص رسیدن شهروندان به این خدمات در حال حاضر ۴ دقیقه و ۱۳ ثانیه است، اما به این مفهوم نیست که ما میتوانیم همه موارد را در شهر تهران پوشش دهیم. بیتردید برخی خلأها در برخی از نقاط شهر تهران وجود دارد. بنابراین طرحهای توسعهای در دستور کار این سازمان قرار دارد.زمان فعلی دسترسی شهروندان به خدمات آتشنشانی زمانی مناسب در استانداردهای جهانی محسوب میشود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران عنوان کرد: اکنون ۹ دستگاه نردبانی که در آخرین روزهای سال گذشته با حمایت شهردار تهران وارد کشور شد، به بهرهبرداری رسید. این نردبانها ارتفاعی بین ۳۰ تا ۶۴ متر دارند. البته تجهیزات دیگری همچون دستگاههای تنفسی و البسه ویژه آتشنشانی هم تا چند ماه آینده وارد کشور میشود.
احداث تصفیهخانههای محلی
شهردار تهران همچنین در حاشیه افتتاح دریاچه باغ هنر در اراضی عباس آباد در خصوص آبیاری فضای سبز این مجموعه گفت: قطعا فضای سبز یکی از عناصر اصلی شهر تهران محسوب میشود و مجموعه اراضی عباسآباد نیز به مساحت ۴۷ هکتار در اختیار شهروندان قرار گرفته و ما برای آبیاری فضای سبز در این مجموعه از روشهای جدید همچون آبیاری قطرهای بهره خواهیم گرفت. شهردار در خصوص بهرهگیری از پسابها برای آبیاری فضای سبز نیز گفت: با وزارت نیرو مذاکراتی را انجام دادهایم تا بتوانیم با احداث تصفیهخانههای محلی از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم. شهردار تهران با اشاره به اینکه طرحهای اجرایی در مجموعه اراضی عباسآباد از مصادیق اجرای عدالت در شهر تهران است، افزود: برای تأمین آب دریاچه هنر با توجه به قناتهای بسیاری که از این مجموعه عبور میکنند میتوانیم بهره بگیریم، اما تمام تلاش ما این است که از آبهای زیرزمینی کمتر استفاده کنیم و برای تأمین آب این دریاچه از پسابهای تصفیه شده استفاده کنیم. البته در مجموعه اراضی عباسآباد یک تصفیهخانه داریم.
حناچی بااشاره به ظرفیتهای مجموعه عباسآباد، گفت: در حال حاضرچندین ایستگاه مترو و پایانه حمل و نقل عمومی در اطراف مجموعه اراضی عباسآباد واقع شده و این مجموعه با داشتن باغ جواهرات، باغ کتاب، پارک آب و آتش و... که جزو جاذبههای این مجموعه محسوب میشوند بهطور کلی یک جاذبه ویژه را برای شهر تهران ایجاد میکند.در حقیقت مجموعه اراضی عباسآباد از جاذبههای جدید شهر تهران قلمداد میشود که خوشبختانه طرح آن در شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسیده است. قطعا پس از اجرای کامل طرح این مجموعه میتوانیم شاهد ایجاد جاذبهای بیبدیل برای شهر تهران باشیم.