ممنوعیت فروش دارو در داروخانه‌های اینترنتی

۱۳۹۸/۰۶/۲۰ - ۰۰:۳۰:۰۸
کد خبر: ۱۵۲۶۳۸

مدیران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نحوه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت فروشگاه‌های اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی و داروخانه‌های آنلاین را تشریح کردند.

ندا رونده مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه گسترش فروش لوازم آرایشی و بهداشتی در فروشگاه‌های اینترنتی، با بیان اینکه این فروشگاه‌ها مجوز خود را از مرکز توسعه تجارت الکترونیک دریافت می‌کنند، عنوان کرد: نظارت بر عملکرد و اعتبار محصولات این فروشگاه‌ها نیز بر عهده همین مرکز توسعه تجارت الکترونیک است. وی با بیان اینکه وظیفه بازرسان معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی بازرسی از سطوح عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی است، عنوان کرد: با این حال در صورتی‌که تخلفی از سوی فروشگاه‌های اینترنتی از قبیل فروش کالای تقلبی، تاریخ گذشته یا غیرمجاز از سوی شهروندان به کارشناسان ما گزارش شود، با همکاری پلیس فتا و سایر مراجع قضایی شکایت را پیگیری می‌کنیم. او با اشاره به سایر اقدامات معاونت بهداشت برای ارتقای سلامت عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی، افزود: جهت آشنایی بیشتر کارکنان فروشگاه‌های اینترنتی با قوانین فروش، دوره‌های مختلف آموزشی برگزار کرده‌ و در این دوره‌ها کارشناسان، فروشندگان و به ویژه انباردارها را با اصالت کالا آشنا می‌کنیم، همچنین طی این دوره‌ها بر توجه و دقت به اصالت و تاریخ مصرف کالای موجود در فروشگاه‌ها تاکید می‌شود.

رونده همچنین خطاب به شهروندان توصیه کرد: هنگام خرید کالای آرایشی و بهداشتی یا هر کالای دیگر از فروشگاه اینترنتی به وجود نماد اعتماد الکترونیک در سایت توجه داشته باشند و اگر کالایی که به دستشان رسید مشکلی از قبیل تقلبی بودن، تاریخ گذشته بودن یا هرگونه اشکال در شکل ظاهری داشت با کارشناسان واحد آرایشی و بهداشتی معاونت‌های غذا ودارو دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش خود در میان بگذارند.

همچنین دکتر سهیلا عبدلی، سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اصطلاح «داروخانه اینترنتی» که به تازگی رواج یافته، ‌اظهار کرد: عبارت دقیق مجوزهایی که ما تحت عنوان داروخانه اینترنی صادر می‌کنیم «فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیردارویی» است و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچ‌گونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد. او با اشاره به محصولات مجاز برای فروش در داروخانه‌های اینترنتی، به ایسنا گفت: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه‌ای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآورده‌های طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند.

سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانه‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: درج تبلیغات گمراه‌کننده محصولات و تخلف در ارسال از قبیل ایجاد واسطه از تخلفات مهم داروخانه اینترنتی است که بطور مداوم توسط کارشناسان رصد شده و در صوت مشاهده سریعا با متخلف برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

او تذکر شفاهی، تذکر کتبی، تعلیق یا لغو مجوز را از جرایم تخلفات دانست و در مرحله آخر با توجه به نوع تخلف ارجاع پرونده به مراجع ذی صلاح را از تبعات قانون‌گریزی عنوان کرد.  عبدلی با تاکید به شهروندان گفت: همواره دقت داشته باشید که سایت داروخانه اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک بوده و آدرس و شماره تلفن داروخانه، اسم موسس و مسوول فنی نشانی پست الکترونیک و مجوز فروش در سایت درج شده باشد.