بلند شدن برخی صداها برای مبارزه با فساد، برای رد گم کردن است
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اینکه هر نوع هزینه برای ارتقای آموزش و پرورش و توسعه تعلیم و تربیت در حقیقت سرمایهگذاری محسوب میشود، گفت: مهمترین مسوولیت و ماموریت آموزش و پرورش توسعه سرمایه انسانی و توسعه علمی کشور است که باید در این بخش بهطور ویژه سرمایهگذاری صورت پذیرد.
اسحاق جهانگیری دیروز در مراسم معارفه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع روز مبارزه با مفاسد و مطرح شدن مباحث متعدد در خصوص شفافیت و فساد، گفت: بسیاری از صداها که امروز برای مبارزه با فساد بلند میشود گاهی برای رد گم کردن اصل موضوع است که در آینده نزدیک به این موضوعات خواهم پرداخت و درباره اینکه شفافیت چیست و چه باید کرد؟دولت چه کرده و دیگران چه باید بکنند؟ مبارزه با فساد و مفسد چیست؟ سخن خواهم گفت. معاون اول رییسجمهور همچنین با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب، رییسجمهور و وزرای آموزش و پرورش طی سنوات گذشته بر اجرای اسناد بالادستی گفت: معمولا برنامههای وزرای آموزش و پرورش برنامههایی جامع است تا براساس آن بتوانند از تنگناها عبور کرده و در جهت چشماندازهای نظام تعلیم و تربیت حرکت کند. معاون اول رییسجمهور با اشاره به اعلام صریح و بدون پرده پوشی امریکا مبنی بر راهبرد فشار حداکثری علیه ایران اظهار داشت: امریکا راهبرد فشار حداکثری علیه ایران را به عنوان دستور کار اصلی خود قرار داده و هدف نخست آنها فروپاشی نظام و در مرحله بعد فروپاشی ایران بود و اهداف حداقلی آنها نیز این بود که اقتصاد ایران با فروپاشی مواجه شود.
عبور از جنگ اقتصادی نابرابر
وی با تاکید بر اینکه امریکا جنگ اقتصادی ظالمانه و نابرابری علیه ملت ایران آغاز کرده است، تصریح کرد: عدهای این موضوع را ساده میگیرند و تصور میکنند که در این جنگ نابرابر اقتصادی میتوان با تصمیمات اقتصادی در برابر امریکا مقابله کرد. در تصمیمگیریها در شرایط جنگ، جنبه امنیتی مهمترین مساله است تا بتوانیم با تصمیمات و سیاستگذاریهای به موقع، سیاست طرف مقابل را به شکست بکشانیم. به گزارش پاد، جهانگیری اضافه کرد: امریکا روز به روز از اهداف خود در مقابل ایران مأیوستر میشود آنها پس از آنکه نتوانستند فروپاشی نظام و فروپاشی اقتصادی ایران را محقق سازند، حالا میگویند که به دنبال تغییر نظام در ایران نیستند بلکه میخواهند از طریق این فشارها جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره بیاورند.
معاون اول رییسجمهور افزود: در این راستا برخی کشورهای دوست و قدرتهای بزرگ که باور نمیکردیم تسلیم فشارهای امریکا شوند نیز در زمینه خرید نفت از ایران همراهی قابل قبولی انجام ندادهاند و این مسائل باعث شد که فشار زیادی به منابع درآمدی کشور وارد شود چرا که پیشبینی شده است یک سوم بودجه سال ۹۸ از طریق فروش نفت تامین شود و هرچه میزان فروش نفت کم شود با کمبود بودجه مواجه خواهیم شد. وی تصریح کرد: در برابر راهبرد فشار حداکثری امریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران، راهبرد اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری مقاومت فعال برای به شکست کشاندن سیاستهای امریکا است که دولت نیز با تمام توان به دنبال اجرای منویات ایشان در این زمینه است. جهانگیری با بیان اینکه امروز پس از گذشت یک سال از اعمال فشارهای جدید امریکا، روند شاخصهای اقتصادی رو به بهبود است البته اینکه چقدر این موضوع در زندگی مردم قابل لمس باشد مساله دیگری است.
معاون اول رییسجمهور افزود: بسیاری از افراد مکرر میگفتند که اقتصاد ایران مانند اقتصاد ونزوئلا خواهد شد و تورم چند صد درصدی و اعداد نجومی برای نرخ ارز
پیشبینی میکردند اما خوشبختانه به فضل الهی امروز اقتصاد کشور با ثبات نسبی مواجه شده که بخش زیادی از این ثبات مرهون تحمل و مقاومت مردم است چرا که مردم ایران در این برهه حساس یک بار دیگر یکپارچگی و ملت بودن خود را به نمایش گذاشتند.
روند توسعه متوقف نخواهد شد
وی با طرح این پرسش که آیا در شرایط اقتصادی فعلی کشور، روند توسعه متوقف خواهد شد، گفت: در مقطع فعلی اولویت توسعه ایران توسعه علمی و توسعه نیروی انسانی است. برخی کشورهای شرق آسیا که امروز به قطبهای صنعتی بزرگی تبدیل شدهاند پس از بیرون آمدن از زیر آوار جنگ، پیش از توجه به توسعه فیزیکی، توجه به توسعه علمی و آموزش و پرورش را سرلوحه کار خود قرار دادند.معاون اول رییسجمهور ادامه داد: اگر به دنبال ایجاد ارزش افزوده هستیم باید بدانیم که ارزش افزوده از آموزش و پرورش خلاق ناشی میشود و لازمه تبدیل هوش و استعداد به ارزش افزوده این است که در وهله نخست استعدادها کشف و سپس پرورش یابند تا افرادی با قابلیت خلق ارزش افزوده تربیت شوند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون در عصر دانایی به سر میبریم و تغییر و تحولات به سرعت اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش باید کانون آموزش گفتوگو، استدلال، منطق و دستیابی به ارزشهای دینی و معیارهای معنوی و اخلاقی باشد. معاون اول رییسجمهور مشارکتجویی را یکی از پیش نیازهای اصلی توسعه برشمرد و گفت: آموزش و پرورش ما باید قادر باشد انسانهایی پرسشگر، متفکر، نقاد و مشارکت جو تحویل جامعه دهد. وی با اشاره به شرایط سخت زندگی و معیشتی معلمان تصریح کرد: معلمان نیازمند زندگی شرافتمندانه هستند تا ذهن و فکر آنها از سایر مسائل فارغ باشد و بتوانند بر موضوع آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان کشور تمرکز کنند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید کودکان و نوجوانان را به رسمیت بشناسیم، گفت: کودک حق دارد بازی کند، ورزش کند و از نشاط و شادی برخوردار باشد. کودکان حق دارند که با مهر و محبت با آنها رفتار شود و این موضوعات باید در همه رویکردهای ما حاکم باشد زیرا وقتی این حقوق را به رسمیت نشناسیم ممکن است مجبور شویم در برابر حوادثی قرارگیریم که برای حل آنها باید از حیثیت همه نظام مایه بگذاریم.