لابیهای امریکا در مجامع بینالمللی
عماد آبشناس| اسپوتنیک|
پنجشنبه هفته آینده، انتخابات تعیین جانشین یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی برگزار خواهد شد. متن ذیل بخشی از گزارش رادیوی ملی ونزوئلا در این زمینه است که در ادامه آمده است:
«در حالی که برخی کشورها به دنبال استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای درجهان هستند، برخی دیگر از آن برای کشتار و قتل عام مردم از جمله در هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن استفاده کردهاند یکی از نامزدهای تصدی این پست، رافائل گروسی، سفیر فعلی آرژانتین در اتریش و دستیار سابق مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. اخیرا آقای پمپئو، وزیر خارجه امریکا وی را به حضور پذیرفته است امریکا به بسیاری از کشورهای عضو این آژانس اعمال فشار میکند و در حال لابی است تا گروسی جایگزین آمانو شود این در حالی است که این شخص، اخلاق مدار نبوده و فایلهای صوتی زیادی منتسب به وی وجود دارد که در حال ارایه اطلاعات به افرادی در خارج از آژانس است. گروسی از حمایت دولت ماکری (رییسجمهور آرژانتین) و دولت امریکا برخوردار است. دولت ماکری، پیوند قوی با صهیونیسم بینالمللی دارد هرچند نامزدی رافائل گروسی هنوز علنی نشده، اما دولت امریکا از هماکنون برای انتخاب وی به عنوان رییس آینده آژانس در حال لابی با کشورهای مختلف است. وی بین چهار نامزد ریاست آینده آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد. دیگر نامزدها رومانیایی، آفریقایی و نفر دیگر از اسلواکی هستند. گروسی مورد حمایت لابی دولت امریکا است. گروسی در عرصه فعالیتهای هستهای خود در آژانس مورد مواخذه است او به خاطر سابقه قبلی کاری خود در آژانس، ارتباط قوی با این سازمان دارد. گروسی درزمان حضورش در آژانس، متهم به افشای اطلاعات سری درباره کشورهای عضو آژانس شده است. حتی اورا به جاسوسی برای سازمان سیا متهم کردهاند.
وی اطلاعاتی را به برخی سفرا داده است وی اطلاعاتی را درباره برخی کشورهای عضو از جمله ایران به دیگر کشورها داده است. پمپئو ماه اوت با گروسی در واشنگتن دیدار کرد. امریکا از او حمایت میکند و مدعی است که یک گزینه کامل است. چین هنوز حمایت خودرا از گروسی اعلام نکرده است. باید منتظر ماند تا دید نتیجه انتخابات چه خواهد شد آنچه به زودی مشخص خواهد شد، برای جهان بسیار حائز اهمیت است و امریکا با لابی و فشار و تحمیل خود میخواهد گروسی رییس شود.... “
اینبار مقاله خود را با این گزارش شروع کردم چون بخش بزرگی از مطالبی که میخواستم بحث کنم در آن بود بسیاری از مجامع بینالمللی امروزه به ابزاری در اختیار ایالت متحده و متحدین آن تبدیل شده و به همین دلیل کارایی خودرا از دست داده هدف از تاسیس سازمان ملل این بود که این سازمان برای جلوگیری از بروز جنگ و خونریزیهای جدید فعالیت کند اما از زمانی که این سازمان تاسیس شده تا به حال یک روز نیست که ایالت متحده امریکا و متحدانش در جایی ازجهان کشتاری راه نینداخته باشند و حتی یک بار هم نشده که سازمان ملل واکنشی نشان دهد. حتی زمانی که اسراییل مقر سازمان ملل در شهر قانا در جنوب لبنان را هدف قرار داد و چندین کودک و زن و پیر که به آنجا پناه برده بودند را قتل عام کرد، سازمان ملل سکوت کرد. در یمن مقر سازمان ملل توسط ائتلاف سعودی بمباران شد اما سازمان ملل هیچ اعتراضی به فعالیتهای این ائتلاف نشان نداد حتی زمانی که ائتلاف سعودی کودکان یمنی را قتلعام میکرد و قرار بود که یک بیانیه بر علیه آنها صادر شود تا به دلیل کشتار کودکان عربستان محکوم شود آقای بانکیمون دبیرکل وقت سازمان ملل به صراحت اعلام کرد که به دلیل فشارهای مالی عربستان سعودی سازمان ملل چنین بیانیهای را صادر نخواهد کرد و جالبتر اینکه کارمندانی که این گزارش را تهیه کرده بودند بعدها اخراج شدند.
هدف از تاسیس سازمان بینالمللی انرژی هستهای کنترل ساخت تسلیحات هستهای و جلوگیری از گسترش آن در جهان است اما حتی یک بار هم نشده که این سازمان حتی به صورت ظاهری هم که شده اعتراضی به برخورداری اسراییل از بیش از200کلاهک هستهای نشان دهد. حتی وقتی که ایالت متحده، تنها کشوری که از سلاح هستهای علیه بیگناهان استفاده کرده، از توافقنامههایی که برای جلوگیری از گسترش تسلیحات کشتار جمعی هستهای ایجاد شدهاند خارج میشود این سازمان هیچ واکنشی نشان نمیدهد بدیهی است که ایالت متحده تلاش خواهد کرد از قدرت لابیگری خود نهایت استفاده را انجام دهد تا رییس سازمان بینالمللی انرژی هستهای عامل آن باشد چون در آن صورت میتواند نهایت بهره وری را علیه رقیبان خود در سطح بینالمللی از این سازمان داشته باشد.
آیا دیگر کشورها هم باید دست روی دست بگذارند و اجازه دهند امریکا در سازمان بینالمللی انرژی هستهای فاعل مایشاء باشد؟ قطعا در صورتی که فردی که عامل ایالت متحده است درراس سازمان بینالمللی انرژی هستهای قرار گیرد اسرار بسیاری از کشورهایی که برنامههای صلح آمیز هستهای دارند در معرض تجسس امریکا و متحدیناش قرار خواهد گرفت و بالطبع این کشورها نسبت به همکاری با این سازمان حساس خواهند شد آیا وقت آن نرسیده که کشورهای جهان با هم متحد شوند و جلوی سیطره ایالت متحده بر مجامع بینالمللی را بگیرند تا شاید جهان چند صباحی روی خوش به خود ببیند؟