کوتاه ازدنیای انرژی
افت 1 درصدی طلای سیاه
ایرنا| قیمت نفت که بعد از حمله به نفتکش ایرانی سابیتی در دریای سرخ به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه بازگشته بود، دیروز و با آغاز معاملات دوباره کاهشی شد و بیش از یک درصد از ارزش خود را از دست داد. قیمت نفت در چند هفته اخیر ثابت کرده ریسکهای سیاسی اگرچه برای چند ساعت یا چند روز میتوانند بازار را متلاطم کنند اما مولفههای اقتصادی آنچنان قوی بر بازار حکمرانی میکند که اثر حوادث سیاسی را به حداقل میرساند. بر همین اساس است که بعد از حمله به نفتکش ایرانی، در حالی که قیمت نفت در همان روز با افزایش همراه شد و حتی به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه رفت اما این رشد قیمت دوام چندانی نداشت و پیشبینیها مبنی بر کاهش رشد اقتصادی با قدرت تمام بر بازار نفت حکمرانی میکند. از همین رو نفت برنت دیروز در آغاز معاملات ۷۲ سنت از ارزش خود را از دست داد و با کاهش ۱.۱۹ درصدی به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه بازگشت. با این کاهش هر بشکه نفت برنت در بازار ۵۹ دلار و ۷۹ سنت معامله شد. نفت شاخص امریکا نیز ۹۱ سنت معادل ۱.۱۲ درصد کاهش قیمت را ثبت کرد و ۵۴ دلار و ۹ سنت قیمت خورد.
ادعا در مورد نرفتن چین از فاز 11
خانه ملت| عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: چین بطور کامل پارس جنوبی را ترک نکرده است و به نظر میرسد با توجه به نوع نگاه این شرکت به پروژههای نفتی و گازی ایران به طرق مختلف فعالیت خود را ادامه خواهد داد. سیدعلی ادیانی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص خروج شرکت چینی از میدان گازی فاز 11 پارس جنوبی گفت: مجموعه شرکت ایرانی، شرکت ملی نفت چین و توتال برای پروژه فاز 11 پارس جنوبی مثلث همکاری شکل دادند و فعالسازی فاز ۱۱ پارس جنوبی در قالب قرارداد ایپیسی مبنی بر این بود که به هر نحوی اگر شرکت توتال نتوانست ادامه همکاری دهد، تمام مسوولیتها و تعهدها به شرکت چینی واگذار شود و شرکت سیانپیسی چین علاوه بر سهم خود، سهم توتال را خریداری کند که این کارها نیز انجام شد.
ادیانی ادامه داد: این فرآیند از ابتدا با رفتن توتال از پارس جنوبی و ترک قرارداد، پیشبینی میشد و به همین جهت این موارد در قرارداد ذکر شده بود.ایران با استفاده از ظرفیتهای داخلی برنامههای خود را ادامه میدهد زیرا هم توانایی و ظرفیت موجود، اراده لازم را برای پیشروی کار را داراست.