وضعیت محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان ۹۸
بررسی وضعیت محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان سال جاری نشان داد که محیط کسب و کار در تابستان امسال از نگاه فعالان بخش تعاون، وضعیت مطلوبتری نسبت به فصل و سال گذشته دارد. به گزارش «تعادل» از پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، بررسی وضعیت محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان ۹۸ که با حضور ۴۸۴ فعال اقتصادی بخش تعاون مورد بررسی قرار گرفت و رقم شاخص ملی بخش تعاون، ۶.۰۹ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که نشان از بهبود وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (بهار ۱۳۹۸ با میانگین۶.۱۹) دارد همچنین نسبت به سال گذشته (تابستان ۹۷، میانگین ۶.۳۸) وضعیت بهبود شاخصها را نشان میدهد.
به گزارش واحد آمار و برنامهریزی اتاق تعاون ایران، از دید فعالان بخش تعاون محیط کسب و کار در تابستان ۱۳۹۸ وضعیت مطلوبتری نسبت به فصل و سال گذشته دارد.
لازم به ذکر است در تابستان ۹۷ رقم شاخص به ۶.۳۸ رسید که بدترین وضعیت محیط کسب و کار در دوازده دوره این پایش به ثبت رسید. نوسانات شدید نرخ ارز و ناپایداری قیمتها از مهمترین علل ثبت این رقم به شمار میرود. به گفته مصطفایی، مدیر آمار و برنامهریزی اتاق تعاون ایران، نامناسبترین مولفههای محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان۹۸ شامل: ۱- بیثباتی و غیرقابل پیشبینی بودن قیمتها ۲- دشواری تامین مالی ۳- موانع در فرآیند اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار ۴- بیثباتی سیاستها، مقررات و رویههای اجرایی بوده و مناسبترین مولفههای محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان۹۸ نیز شامل محدودیت دسترسی به حاملهای انرژی (برق، گاز، گازوئیل و…)، محدودیت دسترسی به آب و محدودیتهای دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت ارزیابی شده است. برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار بخش تعاون براساس رشته فعالیت اقتصادی، فعالیت استخراج معادن بدترین محیط کسب و کار و فعالیتهای خدماتی دارای بهترین وضعیت محیط کسب و کار را در بین رشته فعالیت اقتصادی داراست. همچنین برآورد فصلی شاخص استانی محیط کسب و کار بخش تعاون نشان میدهد که استان کرمانشاه بدترین محیط کسب و کار و استان گیلان و گلستان بهترین محیط کسب و کار را در بین استانها کشور را دارند. اتاقها مطابق با ماده ۴ قانون بهبود فضای کسب و کار موظفند به منظور اطلاع سیاستگذاران از وضعیت محیط کسب و کار در کشور، شاخصهای ملی محیط کسب و کار در ایران را بطور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استانها، بخشها و فعالیتهای اقتصادی، سنجش و اعلام کنند.
به همین منظور طرح ملی پایش محیط کسب و کار را بهصورت فصلی مورد ارزیابی قرار میدهند که تاکنون دوازده دوره این نتایج منتشر شده است.