احتمال صعود ادامهدار شاخص
به گفته مدیرعامل یکی از شرکتهای کارگزاری، دولت برای تامین مالی پروژههای ملی باید نگاه واقعی به بازار سرمایه داشته باشد و از نگاه دستوری پرهیز کند.
به گزارش سنا، کمال خانزاده بیان کرد: تامین مالی به دو شیوه در بورس انجام میشود، نخست با استفاده از ابزارهای مختلف و دوم سرمایهگذاری سهامداران. اگر افزایش سرمایه شرکتها از طریق سرمایهگذاری سهامداران انجام شود این پول بدون هزینه وارد چرخه تولید و شرکت آنها میشود، و اگر با ابزارهایی همچون انتشار اوراق، صندوقهای سرمایهگذاری و عرضه اولیه انجام شود، باز هم کمهزینهتر از بازار پول است.
وی ضمن بیان اینکه بازار سرمایه بستری وسیع، جذاب و هموارتر از بانکها دارد اما برای عموم ناآشناست، افزود: با توجه به کمبود نقدینگی در بانکها و چالشهای بازار مالی، بهتر است که تامین مالی بهطور جدی از بازار سرمایه دنبال شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه تامین مالی از بورس بهتر از استقراض منابع خارجی است، گفت: پروژههای ملی و سودآور نیازمند سرمایه زیادی است که نمیتوان آن را از بانکها تامین کرد. در شرایط فعلی تحریم نیز نمیتوانیم از منابع خارجی استفاده کنیم. بنابراین با حضور موثر دولت در بازار سرمایه و توجه به بورس در بودجه سال 99، قطعا سرمایه پروژهها بدون نگرانی به دست خواهد آمد.
خانزاده با تاکید بر اینکه ریشه نظام مالی کشور بانک محور است، اظهار کرد: قدرت تبلیغات صنعت بانکداری در کشور بیشتر از بازار سرمایه بوده و بنابراین نفوذ آنها در تمامی صنایع به خوبی دیده میشود. شعب بانک در خیابانها و جلوی چشم مردم هستند که این موضوع باعث اعتماد بیشتر میشود در صورتی که هیچیک از شرکتهای سرمایهگذاری، کارگزاریها، تامین سرمایهها و.... به اندازه شعب بانکها حضور فیزیکی قدرتمندی ندارند. وی با اشاره به تاثیر بودجه و نرخ ارز در روند معاملات بازار سهام گفت: از آنجایی که امسال دولت برای فروش نفت با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند، اگر کنترل دستوری در بازار ارز نباشد، به عقیده بنده دلار تغییراتی خواهد داشت که این موضوع برای شرکتهای صادراتی حائز اهمیت است و باعث رشد سرمایه آنها و در نتیجه صعود دوباره شاخص بورس میشود.