روی موج خبر
تراژدی کولبری چه زمانی پایان مییابد؟؛ روابط عمومی اعتمادملی|
حزب اعتماد ملی با صدور پیامی در پی درگذشت دو برادر نوجوان که در مسیر کولبری در سرما جان خود را از دست دادند، تاکید کرد که «فرهاد خسروی» نماد محرومیت مردمی است که با تمولگرایی و تمرکزگرایی مسوولان، در گوشهای از همین وطن تنها و دور افتادهاند. در بخشهایی از پیام حزب اعتمادملی آمده است: تصویر نوجوان 14 ساله جانباخته در سرمای مریوان، بر عمق جان هر انسانی چنگ میزند؛ نوجوانی که برای لقمهای نان، راهی جز مرز و کولهبری نیافت و به همراه برادر 17 سالهاش دل به سرما زد. دغدغه نان، برای برخی به قیمت جان تمام میشود و نان، اینبار قربانیان کوچکی گرفته است. اما آیا تصویر پیکر فرهاد خسروی با مشت گره کرده، جدای از فضای احساسی و کوتاهمدت چند روزه در فضای مجازی، میتواند تلنگری به مسوولان برای رفع مشکلات مردم این مناطق باشد؟ بحران بیکاری و فقر، بسیاری از مردم کردستان و آذربایجان غربی را محکوم به انتخاب شغلی کرده که جز لقمهای نان، درد و رنج و بیماری و مرگ برای این مردم صبور و غیور آورده است. نوجوان 14 ساله در آستانه ماه چهارم تحصیلی چرا به همراه برادر نوجوانش باید راهی جز کولبری نیابد و هر دو یخ بزنند و اشک را بر چشم همگان جاری کنند؟ تراژدی کولبری چه زمانی پایان مییابد؟ در ادامه این پیام تاکید شد: ایجاد زیرساختهای صنعتی و ساخت کارخانه و کمک به رونق کشاورزی و دامداری در آبادیهای منطقه، جزو وظایف دولت است که در همه سالهای گذشته از آن کوتاهی شده است. «فرهاد خسروی» نماد محرومیت مردمی است که با تمولگرایی و تمرکزگرایی مسوولان، در گوشهای از همین وطن، تنها و دور افتادهاند. عبور از این وضعیت نیازمند تغییر نگاه مسوولان ارشد، نسبت به مشارکت نخبگان در تدبیر امور مرتبط با مناطق مرزی است و دولت مدعی تدبیر نیز باید با تبعیض مثبت نسبت به این مناطق محروممانده، با توجه به ظرفیتهای این مناطق، زیرساختهای رونق اقتصادی و اشتغالزایی در آنها را ایجاد کند. متاسفانه دولتها نسبت به استفاده از شایستگان بومی برای تدبیر در امور و دریافت نیازها و مطالبات منطقهای و رفع این نیازها، کوتاهی کردهاند؛ کوتاهی جبرانناپذیری که حالا با مرگ دو نوجوان، تلخی خود را بیش از پیش نشان میدهد. در پایان این پیام آمده: حزب اعتماد ملی که همواره از بدو تاسیس با تاکیدات دبیرکل، پیگیر حقوق اقوام بوده، ضمن تسلیت به خانواده دغدار این دو نوجوان، مردم شریف مریوان و سروآباد و ملت ایران، از دولت میخواهد با تشکیل هیاتی ویژه، نسبت به رفع مشکلات مردم محروم مانده مناطق مرزی اقدام عاجل کند و تا آن زمان، پیگیر اصلاح برخوردهای برخی از نیروهای مرزبانی با کولبران شود.
نام ۱۸ میلیون سرپرست خانوار یارانهبگیر را اعلام کنید؛ ایسنا |
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم مدعی عدم واریز یارانه ۶۰ میلیون نفری دولت شد و از مسوولان ذیربط خواست تا اسامی ۱۸ میلیون سرپرست خانوار را که یارانه معیشتی میگیرند اعلام کنند. محمد مهدی زاهدی در جلسه علنی دیروز مجلس در نطق میان دستور خود ضمن تاکید به بیارتباط بودن بخش اصلی وضعیت اقتصادی به تحریمها معتقد است: برداشته شدن تحریمها خواسته همه مردم است اما آیا رسیدگی به وضعیت سیلزدگان گلستان، خوزستان و کوت عبدالله و زلزلهزدگان، مدیریت بازار ارز، مدیریت قیمت اقلام خوراکی، آلودگی هوا، خودروهای بیکیفیت، عدم برخورد با کارخانههای آلاینده در گرو برداشته شدن تحریمهاست؟ یا ریشه در بیتدبیری برخی مدیران کشور دارد؟ بعضی سیاسیون حامی دولت قصد فرار از پاسخگویی داشته و سخن از کنارهگیری ریاستجمهوری به زبان میآورند که جای تعجب و تاسف دارد.
برگزاری نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و هند؛ ایرنا |
سابرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه جمهوری هند که برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند به تهران سفر کرده است ضمن دیدار با محمد جواد ظریف در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، مهمترین مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو و تبادل نظر کردند. وزیران خارجه دو کشور همچنین در دور دوم گفتوگوهای خود که به صورت خصوصی برگزار شد، در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، مهمترین مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو و تبادل نظر کردند. در چارچوب این سفر، نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و هند به ریاست محمدجواد ظریف و سوبرامانیام جایشکار برگزار شد. پس از برگزاری این نشست، طرفین به تبادل اسناد امضاء شده پرداختند. دومین نشست کمیته اجرایی توافق سه جانبه چابهار میان هند، ایران و افغانستان روز جمعه در دهلی نو برگزار شد.
ابلاغ مصوبه همکاری ایران و صربستان در زمینه امنیتی و انتظامی ؛ پاد |
معاون اول رییسجمهوری مصوبه همکاری ایران و صربستان در زمینه امنیتی و انتظامی را برای اجرا به وزارتخانههای کشور و امور خارجه ابلاغ کرد. اسحاق جهانگیری دیروز مصوبه همکاری ایران و صربستان در زمینه امنیتی و انتظامی را برای اجرا به وزارتخانههای کشور و امور خارجه ابلاغ کرد. بر اساس تصمیم هیات وزیران در جلسه بیست و هفتم آذر ۱۳۹۸ وزارت کشور مجاز است با هماهنگی معاونت حقوقی رییسجمهوری (امور توافقهای بینالمللی) و وزارت امور خارجه نسبت به مذاکره، پیش امضا (پاراف) و امضای موقت موافقتنامه همکاریهای امنیتی و انتظامی بین دولتهای ایران و صربستان، اقدام کند.