لزوم افزایش وزن بنیادیها در سبد سهام
گروه بورس|
بورس تهران از ابتدای آذر ماه سال جاری فاز جدیدی از صعود را آغاز کرده که با فراز و نشیبی مختصر تاکنون ادامه داشته است. این امر سبب شده تا در یک ماه اخیر شاهد رشد فزاینده قیمت در بسیاری از نمادها باشیم بهطوری که در شرایط فعلی بسیاری از سهمها با کف قیمتی ثبت شده در روزهای پایانی آبان ماه فاصله زیادی گرفتهاند.
تغییرات یاد شده در بازار سهام هماکنون شرایطی را پدید آورده که به موجب آن بسیاری از خریداران به خصوص افراد با تجربهتر بازار که با احتیاط و تحلیل بیشتری دست به معامله میزنند، به دلیل افزایش ریسک خرید و فاصله گرفتن نمادها از کفهای قیمتی با تردید بیشتری به سهمهای مورد معامله نگاه کنند. به همین منظور تحلیل مجدد و به روزآوری دیدگاه معاملاتی در شرایط فعلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. در حال حاضر بسیاری از تحلیلگران درصدد بازبینی وضعیت بازار و تعدیل نظرات پیشین خود با دادههایی هستند که در یک ماه اخیر توانستهاند به کلی چهره شاخص کل و به سبب آن بورس تهران را تغییر دهند. مینا یوسفی کارشناس سرمایه درباره آخرین وضعیت شاخص و پیش بینی این متغیر که دیروز با نوسان شدید و ناگهانی روبهرو شد و همچنین صنایع مهم به بورس پرس اعلام کرد: روند شاخص برای سه ماه باقی مانده سال صعودی پیش بینی میشود و اگر اتفاق خاص سیاسی رخ ندهد انتظار میرود در میان مدت به رشد ادامه دهد و همچنان بازار سرمایه با توجه به متغیرهای بنیادی و توجه ویژه دولت طی یک سال آینده هم از بازارهای رقیب جلوتر باشد.
به گزارش بورس پرس، این روزها توجه بازار به نقدینگی و ارزش بازار بیش از پیش معطوف شده در این رابطه ارزش معاملات خرد در روز دوشنبه به 3.810 میلیارد تومان رسید که نسبت به ارزش معاملات روز قبلتر، نشان از رشد 41 درصدی دارد. با این وجود چشمانداز صعودی بازار هنوز پا برجا بوده اما باید اعتراف کرد شاخص در محل حساسی قرار گرفته و از طرفی شکست سقف تاریخی در حوالی 324 هزار واحدی رخ داده است. از طرف دیگر به مقاومت مهم میانه کانال شاخص کل بورس نزدیک هستیم و دست یابی به سطح 378 هزار واحد دیگر امری دور از انتظار نیست.نمودار اکثر سهام بازار هم این محدوده مقاومت مهمی را دارد که با چند متغیر و با کمی جابهجایی و دست به دست شدن بازار، شکسته خواهد شد و شاهد رشد قیمت سهمها خواهیم بود. به نظر میرسد اصلاحات همچنان از جنس ریز موج بوده و بیشتر زمان خریداری میکند تا کاهش قیمت قابل توجهی رخ دهد.
محدودههای مهم شاخص و نکته غیر قابل انکار این روزها
محدودههای مهم شاخص در صورت شکست این مقاومت به ترتیب سطوح 426، 467 و 505 هستند که پله پله باید عرضه و تقاضا در این نقاط مورد توجه باشد. نکته غیر قابل انکار، ریسک سهمهای کوچک و متوسطی است که با انتظارات تورمی و هجوم نقدینگی چند برابر شدهاند . لذا باز هم با وجود دید مثبت به کلیت بازار معاملات و ارزش معاملات پیش رو کمی دست به عصاتر و با دقتتر رصد خواهد شد.
به همین دلیل به سرمایهگذاران تازه وارد پیشنهاد میشود آرام آرام بخشی از سبد سهام خود را در شرکتهای بزرگ و بنیادی سرمایهگذاری کنند یا به صندوقهای برتر بازار برای سرمایهگذاری میان مدت و بلندمدت نیم نگاهی داشته باشند تا ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهند.
در انتظار عملکرد مثبت بزرگان بورس
در حال حاضر با نزدیکی به انتشار گزارشهای ماهیانه آذر، انتظار میرود سهام شاخص ساز شامل صنایع فلزات، معدن و پتروشیمی، عملکرد بهتری نسبت به ماه قبل داشته باشند .این گروه بهطور کلی با P/E حدود 4 مرتبه معامله میشوند و انتظار بهبود عملکرد فصل سوم برای آنها وجود دارد. از طرفی در سطح کلان، بهبود روابط اقتصادی چین و امریکا و تاثیر این روابط بر بهبود قیمتهای جهانی فلزات و محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی طی سه ماه آینده باقی مانده و تثبیت نرخ دلار بین 12 تا 13 هزار تومان میتواند اقبال را به سمت این گروهها بیاورد.
گروه بانکی با توجه به نزدیک شدن به گزارش 9 ماهه میتواند ظرفیت رشد مناسبی را طی هفتههای آینده داشته باشد. در این گروه نمادهایی مانند «وبملت»، «وپاسار» و«وخاور» توانایی اعلام سودهای مناسب را خواهند داشت. از طرفی هم نمادهای «وبصادر» و «وتجارت» میتوانند بهبود در گزارشهای خود کاهش زیان را شاهد باشند.در گروههای فلزی و کانههای فلزی و معدنی رشد قیمت بیلت و دلار در روزهای اخیر سبب تحرکات مثبت در بورس کالا و نوسان مثبت در سهام شرکتهای گروه فولادی و سنگآهنی شده است. از طرفی نمودار این گروه نشان از جاماندگی نسبت به رشد بازار دارد. از این رو گزینه درستی برای رصد هستند و این احتمال وجود دارد که بازار به سمت این گروهها جلب شود.در گروه پتروشیمی با توجه به روند نزولی قیمت جهانی گاز طی ماههای گذشته، میتوان شاهد ثبات در بهای تمام شده عمده تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی مانند متانولسازان، اورهسازان و همچنین شرکتهای الفینی بود. این مساله در کنار بهبود نرخهای جهانی طی هفتههای گذشته و همچنین افزایش نرخ دلار و رونق در بورس کالا، میتواند مسیر مناسبی را پیش روی این شرکتها در ماههای آینده قرار دهد.شاید گزارشهای 9 ماهه این شرکتها به اندازه تابستان جذاب نباشد که دلیل آن افت قیمتهای جهانی و کاهش بهای دلار در دو ماه ابتدایی این فصل بوده اما افق سودآوری شرکتهای پتروشیمی با توجه به موارد اعلامی در فصل زمستان مناسب ارزیابی میشود.گروه پالایشی نیز جزو آن دسته از گروههایی است که از رشد بازار عقب ماندهاند، با این حال چشمانداز سودآوری جالبی نیز برای سهام این گروه مد نظر نیست. با این حال نمادهای «شپنا»، «شتران» و «شبریز»، از لحاظ نموداری مطلوب هستند. در این گروه «شبریز» برنامه افزایش سرمایه 157 درصدی داد و با اقبال خریداران همراه شد.گروه سرمایهگذاری با یک مرحله تاخیر، همچنان مورد توجه است. ارزش معاملات این گروه در یک ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته است.در این گروه با توجه به اینکه عمده سال مالی شرکتها انتهای آذر است باید منتظر گزارشهای 12 ماهه بود که به دلیل رونق بورس طی 6 ماهه گذشته، عمده این شرکتها سودهای فروش مناسبی را در زیرمجموعههای بورسی شناسایی کردهاند. با این حال تایید واقعی این عملکرد در گزارشهای منتشر شده 12 ماهه مشاهده خواهد شد .از طرف دیگر عمده شرکتهای این گروه طی 3-2 ماه آینده اقدام به برگزاری مجمع و تقسیم سود خواهند کرد که احتمالا خرید این گروه برای افراد ریسک گریز جذاب خواهد بود .گفتنی است، اکثر نمادهای بنیادی گروه دارویی نیز با توجه به فروشهای مناسب در فصل پاییز، میتوانند سودی بیش از سود اعلامی در فصل تابستان را داشته باشند..