اخبار کلان

۱۳۹۸/۱۰/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۳۱۴
اخبار کلان

گوجه فرنگی در صدر جدول تورم آذر ماه

تغییر قیمت محصولات خوارکی‌ در آذر امسال نشان می‌دهد که قیمت گوجه فرنگی نسبت به ماه قبلش تا ۱۷۱ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایسنا، براساس آن چه مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در آذر ماه اعلام کرده است، گوجه فرنگی با ۱۷۱ درصد بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی در آذر ماه به‌طور متوسط ۵۲۰۰ تومان بوده که نسبت به متوسط آبان حدود ۱۳۰۰ تومان افزایش دارد. حداقل و حداکثر قیمت این کالا ۸۳۰۰ و ۱۴۱۰۰ تومان اعلام شده است. همچنین پیاز ۲۴.۶ درصد و خیار با ۱۴ درصد بعد از بیشترین افزایش قیمت را نسبت به آبان ماه داشته‌اند.

اما در آذرماه پرتقال داخلی ۶.۸ درصد، گوشت گاو یا گوساله ۳.۷ درصد و رب گوجه فرنگی ۳.۴ درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت دارد.

در بین خوارکی‌ها برنج با ۴۶.۲ درصد، گوجه فرنگی ۱۰۶.۸، گوشت گوسفندی ۴۳.۷، خیار با ۵۴.۵ و پیاز با ۵۲.۲ درصد بالاترین افزایش قیمت را نسبت به آذر ماه سال گذشته در بین اقلام خوراکی دارند.

این در حالی است که تخم مرغ در این فاصله ۹ درصد، سیب ۱۳.۵ درصد و گوجه فرنگی ۴.۹ درصد ارزان شده است.

مرکز آمار اخیرا نرخ تورم در آذرماه رانیز اعلام کرده بود که نشان داد با وجود کاهش ۱.۱ درصدی تورم سالانه و ثبت آن در ۴۰ درصد، تورم نقطه به نقطه با رشد همراه و به ۲۷.۸ درصد رسیده است.

زمان واریز حمایت معیشتی جاماندگان اعلام  می‌شود

سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه زمانی برای متقاضیانی که درخواستشان برای دریافت سبد حمایت معیشتی دولت تایید شده، اعلام می‌شود. «حسین میرزایی» در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: پرداخت دور دوم سبد حمایت معیشتی دولت در زمان تعیین شده (۱۰ دی ماه) به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود. وی افزود: افرادی که در دور اول سبد حمایت معیشتی دولت را دریافت نکردند و درخواست خود را در سامانه hemayat.mcls.gov.ir ثبت کرده‌اند، چنانچه درخواست آنها تایید شده باشد یارانه معیشتی دو دوره به صورت یکجا و در زمان تعیین شده که اعلام می‌شود برای سرپرست خانوار واریز می‌شود. سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی گفت: حدود ۶۶۶ هزار نفر از افراد که یارانه نقدی دریافت نمی‌کردند و در نتیجه سبد معیشتی نیز به آنها تعلق نمی‌گرفت، می‌توانند از ۱۰ دی ماه درخواست خود را در سامانه hemayat.mcls.gov.ir ثبت کنند.

وی اضافه کرد: درخواست این افراد ظرف یک ماه بررسی می‌شود و نتایج اعلام می‌شود و چنانچه درخواست آنها تایید شود در لیست مشمولان قرار می‌گیرند. میرزایی تاکید کرد: درخواست این افراد تنها برای دریافت سبد حمایت معیشتی است و هیچ ربطی به دریافت یارانه نقدی ندارد.

شاخص امید به زندگی به 2‚76 سال افزایش یافت

شاخص امید به زندگی که ارتباط نزدیکی با وضعیت بهداشتی و درمانی کشور دارد، در سال‌های اخیر بهبود یافته و به 2‚76 سال افزایش یافته است.

شاخص امید به زندگی ارتباط تنگاتنگی با بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی دارد. از این رو این شاخص یکی از شاخص‌های سنجش پیشرفت و توسعه کشورها معرفی شده است. در سال 97 شاخص امید به زندگی در کشور 2‚76 بوده است.

شاخص دسترسی جمعیت به خدمات بهداشتی درمانی حدود 100 درصد اعلام شده که دلایل آن کارایی به شبکه‌های بهداشتی درمانی و گسترش آن در اقصی نقاط کشور است.  طبق مستندات سازمان برنامه و بودجه، شاخص امید به زندگی در بدو تولد از 70.4 سال در سال 1384 به 7 سال در سال 1390 و به 74 سال در سال 1393 و به 75.5سال در سال 1394، 75.6در سال 1395 و 75.7 در سال 1396 رسیده است، در سال 1397 شاخص امید زندگی در کشور 76.2 سال بوده است.

مهم‌ترین علل افزایش امید به زندگی در سال‌های اخیر کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی، افزایش سطح سواد و ایجاد تسهیلات در مناطق روستایی است.