تشکلها در احصای چالشها فعالتر باشند
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: شوراهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در کشور، محملی برای طرح مشکلات، مطالبات و اقدامات دو بخش مذکور و حلوفصل مشکلات در سایه تعامل و تبادلنظر هستند اما تحقق این هدف و توفیق در این بخش، در گرو همراهی تشکلهای بخش خصوصی خواهد بود. غلامحسین شافعی، در هفتاد و دومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی، با تاکید بر لزوم ارزیابی عملکرد اعضای این شورا متذکر شد: در آییننامه مربوط به تشکیل شورای گفتوگو ذکر شده، تشکلها وظیفه دارند تا در حوزه خود مشکلات را احصاء کرده و برای طرح به دبیرخانه ارایه دهند اما شماری از تشکلها هم هستند که طی یک سال گذشته حتی یک مورد رصد یا دیدگاه کارشناسی یا موضوع برای طرح و بررسی به این شورا ارایه نکردهاند. از این منظر بهتر است تا تشکلهای دیگری در این شورا جایگزین شوند.
او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کسب رتبه اول از سوی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در میان دیگر شوراهای استانی، گفت: امتیازی که از سوی شورای گفتوگوی استان کسب شده فوقالعاده است و این اتفاق نتیجه تلاشهای دبیرخانه و همراهی و همگرایی بخشهای مختلف است. امیدواریم این روند تداوم پیدا کند و تلاشها در این بخش به نتایج ارزندهتری منجر شود. شافعی در ادامه به چالشهای صنعت گردشگری در مشهد و ایران اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای خوبی در حوزه گردشگری سلامت در ایران و استان خراسان رضوی فراهم است اما مشکلات مانع از شکوفایی این بخش میشود. در همین زمینه چندین جلسه با جهانگیری، معاون اول رییسجمهور داشتهایم. اما نباید این را نادیده گرفت که ورای مشکلات ایجاد شده بهواسطه آییننامه وزارت بهداشت، تشکلهای بخش خصوصی ما نیز در حوزه گردشگری بهدرستی عمل نمیکنند و بیماران در مشهد گرفتار دلالها میشوند. بخش گردشگری سلامت امروز سرگردان است و بخشی از امور آن در دست دلالان قرار دارد و این وضعیت باید تغییر یابد. او خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت نباید اجبار کند که حتماً یک نفر از این حوزه در شرکتهای تسهیلگر گردشگری سلامت حضور یابد. این موضوع باید در سطح ملی حل شود و به صحن علنی شورای گفتوگوی مرکز برود تا مسائل در آنجا پیگیری گردد.
در ادامه این نشست، علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی نیز اشارهای به موفقیت شورای گفتوگوی استان در ارزیابیهای وزارت کشور داشت و گفت: نشستهای زیادی برای رفع مشکلات استان در قالب شورای گفتوگو با مسوولان کشوری داشتهایم. از طرفی، غیر از شورای گفتوگو، کارگروه ملی زیارت هم که مدتی تعطیل بود که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و بنا به دستور رییسجمهور برگزار شد و تقریبا تمامی افرادی که بهنوعی در داخل و خارج از استان در این زمینه دخیلند، عضو این کارگروه هستند؛ افرادی همچون شهرداران مشهد، شیراز و قم. نشست بعدی این کارگروه نیز در قم برگزار خواهد شد و این اتفاق خوبی بهخصوص برای مشهد به شمار میآید چرا این کلانشهر سالانه پذیرای میلیونها زائر است.
او ضمن موافقت با درخواست شافعی در خصوص ارزیابی عملکرد اعضای شورای گفتوگو گفت: اعضا باید فعال باشند و وقت بگذارند تا در حل مشکلات بخش خصوصی استان نتیجه بگیریم.
رزم حسینی با اشاره به آخرین وضعیت شرکت پدیده، تصریح کرد: شرکت پدیده مجمع عمومی خود را برگزار کرد. خوشحالیم که توانستیم یک شرکت بحرانزده را به مسیر اصلی خود بازگردانیم. شرکتی که در صورتهای مالی آن، به نفع سهامداران یعنی مردم، اصلاحات قانونی صورت گرفته است. دولت بهطورجدی از پروژههای این شرکت حمایت خواهد کرد و یکی از کارهای بزرگ در کشور، گرهگشایی از مشکلات شرکت مذکور است. استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر اخیر خود به تاجیکستان گفت: این سفر و دیدارهای صورت گرفته در آن با توفیقات خوبی همراه بود و دستاوردهای مثبتی حاصل شد. با توجه به قابلیتهای کشورهای همسایه و نیازمندیهای موجود در سطح منطقه، خطه خراسان میتواند سالانه تا 5 میلیارد دلار صادرات داشته باشد. این موضوع در سالهای اخیر روند نزولی داشته و امروز فرصت بسیار مناسبی برای فعالان اقتصادی فراهم است که باید از آن بهترین بهره را بگیرند.
حمید بنایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه شورای گفتوگوی استان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه ملی و استانی بهشمار میآید، گفت: دعوت از مسوولان ملی و حضور مسوولان استانی و بخش خصوصی باعث تمرکز برای حل مشکلات اقتصادی میشود. او با اشاره به پیشنهادی که در گذشته مبنی بر تشکیل جلسات شورای گفتوگوی شهرستانها ارایه کرده بود، گفت: خیلی از تشکلهای بخش خصوصی ما در شهرستانها به مشکل دچار هستند و اگر این شورا در سطح کوچکتری در شهرستانها برگزار شود، بسیار اثرگذار خواهد بود. بنایی از استاندار خراسان رضوی خواست: در مدت 4 ماه باقیمانده به پایان مجلس کنونی، ارزیابی از عملکرد نمایندگان استان انجام بگیرد تا مشخص شود که نمایندگان مردم برای حل مشکلات چه کردهاند.