کوتاه از دنیای انرژی
احتمال افت فشار گاز به دلیل شکستن رکورد مصرف
تسنیم | با کاهش بیش از پیش دمای هوا و در صورت عبور مصرف گاز بخش خانگی از مرز ۶۰۰میلیون مترمکعب در روز، احتمال افت فشار یا قطعی گاز در برخی از نقاط کشور وجود دارد که این مساله کاملا بستگی به میزان توجه مردم به اصول صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی خواهد داشت.غلامرضا مشایخی، سرپرست مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، در این خصوص با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران با تداوم تولیدی پایدار و مستمر، کار انتقال و توزیع گاز را به رغم برودت شدید هوا در روزهای آتی، منسجم و هماهنگ ادامه داده و امیدوار است با همکاری مردم، از این سرمای سخت نیز به سلامت عبور کند، گفت: شدت برودت هوا طی چند روز آینده بهویژه روزهای جمعه و شنبه افزایش مییابد و پیشبینیها حاکی از پایداری این جبهه هوای سرد طی هفته آینده است که طبیعتا افزایش مصرف گاز مشترکین را در پی دارد.وی برای حفظ این پایداری، از مردم کمک خواست و گفت: انتظار ما از عزیزان این است که برای اینکه بتوانیم این پایداری را حفظ و گاز را به تمامی سرشاخههای دوردست در جایجای کشور عزیزمان ارسال کنیم، همکاری بسیار خوبی که تاکنون نیز با شرکت ملی گاز ایران داشته و ما را ممنون خویش ساختهاند، همچنان ادامه دهند. همچنین، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اعلام اینکه در حال حاضر، شبکه گاز کشور از توان و ظرفیت انتقال روزانه 900 میلیون مترمکعب گاز در روز برخوردار است، تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در ثبت رکورد جدید، انتقال بالاتر از ظرفیت اسمی برخی از تاسیسات تقویت فشار در کشور بوده که زمینه انتقال پایدار و مطمئنتر گاز در روزهای پیک مصرف را فراهم کرده است.
حفاری ۱۳۲ هزار متر چاه نفت و گاز در سال جاری
ایرنا| متراژ چاههای نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور که طی ۱۰ ماه امسال از سوی شرکت ملی حفاری ایران حفر شده است، از ۱۳۲ هزار متر عبور کرد.محمد آلخمیس، معاون شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه از این متراژ حفاری ۱۲ هزار و ۶۸۶ متر مربوط به آذرماه است، اظهار کرد: از ابتدای فروردین تا پایان دیماه عملیات حفر و تکمیل ۹۶ حلقه چاه به پایان رسیده است.وی با اشاره به اینکه از این تعداد چاه نیز ۱۲ حلقه در آذرماه تکمیل شد و برای بهرهبرداری در اختیار شرکتهای متقاضی قرار گرفت، اظهار داشت: از مجموع چاههای حفر شده امسال، دو حلقه اکتشافی، ۳۵ حلقه توسعهای/ توصیفی و ۵۹ حلقه تعمیری بوده است.آلخمیس گفت: از چاههای مورد اشاره ۷۰ حلقه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۱۳ حلقه در شرکت نفت فلات قاره، دو حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی، سه حلقه در شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۶ حلقه در قالب پروژهای و دو حلقه در حوزه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفر شد.
مصرف بنزین چقدر کم شد؟
ایسنا | طبق اعلام مسوولان، پس از سهمیهبندی بنزین میزان مصرف این فرآورده نفتی کاهش یافت و در روزهای اول اجرای این طرح اعداد متفاوتی در این مورد مطرح میشد که درنهایت عدد ۲۲ میلیون لیتر در روز صرفهجویی اجرای این طرح اعلام شد و تاکنون نیز تغییر چندانی نکرده است.پیشبینیها حاکی از این بود که در بازه زمانی سه تا چهار ماهه، شاهد کاهش ۸ تا ۱۰ درصدی مصرف سوخت در کشور باشیم. آنطور که بیژن زنگنه، وزیر نفت بهتازگی اعلام کرده است؛ پس از اجرای طرح احیای کارت سوخت، اگرچه هنوز مقدار مصرف بنزین پس از آغاز سهمیهبندی تثبیت نشده است، اما اکنون ۱۹ تا ۲۰ میلیون لیتر از مصرف بنزین کاسته شده است، البته فکر میکنیم مصرف دوباره بالا برود.
کنترل مصرف سوخت با توجه به میانگین بالای مصرف سوخت، افزایش توان صادرات، مبارزه با قاچاق سوخت و اختصاص منابع حاصل از مدیریت مصرف به مردم به ویژه اقشار ضعیف و کمدرآمد به صورت مستقیم و نیز کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها و شهرها از جمله اهداف اجرای طرح سهمیهبندی بنزین اعلام شده است.
عراق برای اکتشاف گاز قرارداد بست
تسنیم | دولت عراق طی بیانیهای اعلام کرد قراردادهایی برای پنجمین دور اکتشاف گاز در شرق کشور بسته است. به گزارش رویترز، دولت عراق طی بیانیهای اعلام کرد قراردادهایی برای پنجمین دور اکتشاف گاز در شرق کشور بسته است. انتظار میرود میادین نفتی که طبق این قراردادهای اکتشافی در استان دیاله توسعه مییابند، بیش از 750 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی طی 36 ماه تولید کنند. عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان، برای بیش از 90 درصد بودجه عمومی خود وابسته به نفت است و از طرف امریکا تحت فشار قرار دارد تا وابستگی خود را به واردات گاز از ایران کاهش دهد. این کشور بیشتر گاز خود را که به همراه نفت خام از میادین نفتی آن استخراج میشود، میسوزاند چون تجهیزات لازم برای تبدیل آن به سوخت را ندارد و در عوض برای تولید برق به ایران نیاز دارد.