گلایه کشاورزان کلات از ممنوعیت کشت برنج
باتوجه به اعلام سازمان جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت کشت برنج خارج از استانهای گیلان و مازندران کشاورزان کلات از این طرح نگران و گلایهمند هستند که چرا دولت به نیازها و مطالبات آنها توجه لازم را نشان نداده و قبل از تصمیمگیری در این خصوص به صحبتها و درد دلهای آنان توجه نکرده است.
در همین خصوص وحید عطار مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: کلات با دارا بودن ۵ رودخانه دایمی و خاک حاصلخیز بستر مناسبی برای کشت برنج به خصوص رقم صدری دم سیاه به عنوان مرغوبترین برنج کشور دارد.
او با اشاره به ۱۳۰۰ هکتار اراضی زیر کشت برنج در کلات ادامه داد: کلات بزرگترین تولیدکننده برنج در خراسان رضوی است و سالیان سال است که این کشت دراین شهرستان انجام میشود و سالانه بیش از ۳۵۰۰ تن برنج با کیفیت تولید و راهی بازار میشود. مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: با اعلام سازمان جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت کشت برنج خارج از استانهای گیلان و مازندران کشاورزان کلات از آن طرح نگران و گلایهمند هستند.
کشت برنج نقطه قوت محصولات کشاورزی درکلات
مهدی ناصری فرماندار کلات هم در این باره گفت: اعلام ممنوعیت کشت برنج منحصر به کلات نیست و بدون توجه به برخی مقدمات اجرای آن میسر نخواهد بود. کشت جایگزین تاکنون صرفا در مقام حرف بوده و به آن پرداخته نشده است و شاهد اقدام عملی در این خصوص نبوده ایم.او ادامه داد: مردمانی که از کشت برنج امرار معاش مینمایند در طول مدت جایگزینی کشت باید مورد حمایت قرار گیرند و مادامی که این فرآیند مورد توجه قرار نگیرد امکان اجرای مصوبه فراهم نیست. فرماندار کلات گفت: شرایط کلات به واسطه وجود ۵ رودخانه و ۳ سد بزرگ و موقعیت جغرافیایی و وجود دشت آزاد در بهرهبرداری منابع آبی، در همه کشور بینظیراست و کشت برنج نقطه قوت محصولات کشاورزی در این منطقه محسوب میشود.ناصری افزود: مراتب اعتراض به این ابلاغیه به نمایندگان مردم در مجلس برای پیگیری در وزارتخانه منعکس شده است که امیدواریم دستگاههای ذیربط به چگونگی اجرای صحیح این طرح و جایگزینی روشهای نوین به جای سنتی و توانمندسازی مردم مرزنشین این خطه که به تثبیت جمعیت مرزی منتج خواهد شد بپردازند.