ایرانشهر

۱۳۹۸/۱۱/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۲۱۸

30 هزار واحد مسکونی در سوریه ساخته می‌شود

معاون وزیر راه با اعلام اینکه دولت ایران در سوریه سرمایه‌گذاری نمی‌کند، گفت: در تفاهم ایران و سوریه دولت هیچ نقش اجرایی ندارد، صرفا موضوع کمک دولت، بسترسازی و فراهم‌کردن شرایط حضور بخش خصوصی در بازسازی کشور سوریه است. به گزارش تسنیم، محمود محمودزاده درباره مشارکت شرکت‌های خصوصی ایرانی در روند احداث 30 هزار واحد مسکونی در سوریه، اظهار کرد: موضوع تفاهم و تعامل ایران با سوریه در تفاهم اخیر، ریل‌گذاری در سه بخشِ صنعت ساختمان، حمل و نقل، و مطالعات و مشاوره برای حضور شرکت‌های خصوصی ایرانی در سوریه است. او با تاکید بر اینکه موضوع اصلی این تفاهم‌نامه مربوط به صدور خدمات فنی و مهندسی توسط بخش خصوصی ایران به سوریه است، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به منظور آنکه بتواند شرایط حضور شرکت‌های خصوصی صنعت ساختمان ایران و همچنین شرکت‌های حمل و نقلی ایرانی را در سوریه فراهم کند، با سوریه تفاهم‌نامه‌ای را به امضا رسانده است. به گفته محمودزاده، با توجه به ساختاری که بین دو کشور وجود دارد قرار شد تا 30هزار واحد در حوزه مسکن به عنوان الگویی پایه احداث شود تا هم شرکت‌های ایران شرایط منطقه را بسنجند و در مقابل، مجموعه دولت سوریه بتواند راجع به فعالیت‌های بخش خصوصی ارزیابی داشته باشد. او تاکید کرد: این شروع همکاری دو کشور قلمداد می‌شود و می‌تواند بازار بزرگی برای فعالیت بخش خصوصی ایرانی باشد. چنانچه این الگو بر اساس چارچوب‌های طراحی‌شده و مورد انتظار دو کشور عملیاتی شده و به بهره‌برداری برسد، طبیعتا بستر بزرگی برای فعالیت شرکت‌های خصوصی ایرانی در کشور سوریه به وجود خواهد آمد. او گفت: در حوزه حمل و نقل نیز همکاری به شیوه صنعت ساختمان است که در این بخش هم زمینه حضور شرکت‌های خصوصی ایرانی در احداث پایانه‌های حمل و نقلی، شبکه راه‌ها، پل‌ها و بنادر کشور سوریه با تفاهم نامه و ایجاد شرکت مشترک در حال مطالعه است و به زودی این موارد نیز آغاز خواهد شد. محمودزاده افزود: در موضوع مشاوره هم انجام مطالعات پیش‌نیاز طرح‌های توسعه شهری و طرح‌های حمل و نقل مطرح شده است تا بتوان این چرخه را کامل کرد. بدین معنا بخش خصوصی ایرانی بتواند با حضور خود در کشور سوریه از مطالعه و طراحی تا اجرا و نظارت حضور داشته باشد و سه شرکت کلی در این سه حوزه پیش‌بینی و ایجاد شده است.

پیش‌بینی بارش برف یک‌متری در برخی استان‌ها

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش ۳۰ تا ۷۰ سانتی‌متری برف برای روز دوشنبه در استان گیلان خبر داد.

به گزارش تسنیم، صادق ضیاییان، با اشاره به اینکه بارش برف تا روز سه‌شنبه، مناطق وسیعی از کشور را فرا می‌گیرد، گفت: برای روز شنبه 19بهمن، بارش برف در جنوب آذربایجان‌غربی، نیمه‌غربی کردستان و نیمه‌شمالی کرمانشاه، شدیدتر خواهد بود. او افزود: روز دوشنبه 21 بهمن شدت بارش برف در گیلان است و پیش‌بینی می‌کنیم، میزان بارش برف در نواحی جلگه‌ای این استان، بین 30 تا 70 سانتی‌متر و در ارتفاعات تا یک متر نیز برسد. همچنین ساکنان جنوب آذربایجان‌غربی، زنجان، شرق کردستان، خراسان‌شمالی و شمال خراسان‌ رضوی بارش برف را تجربه خواهند کرد. ضیاییان پیش‌بینی کرد: شدت بارش‌ها در روز سه‌شنبه 22 بهمن‌ماه در استان‌های گیلان و غرب مازندران است و در همین مدت در استان و شهر تهران به احتمال فراوان، شاهد بارش برف خواهیم بود.

الزام رانندگان اتوبوس به اعلام حضور در پاسگاه‌ پلیس

جانشین پلیس راه ناجا از همکاری با سازمان راهداری برای الزام اعلام حضور رانندگان اتوبوس از ساعت ۱۰ شب تا ۷ صبح در پاسگاه‌های پلیس خبر داد و گفت: این کار با هدف کاهش سوانح برای اتوبوس‌ها انجام می‌شود. ایوب شرافتی در گفت‌وگو با تسنیم با یادآوری اینکه سال 95 حدود 94 درصد ناوگان اتوبوس کشور به سامانه سپهتن مجهز شده‌اند، یادآور شد: بررسی فرآیند‌ها و تصادفات طی سه سال اخیر حاکی از آن است که تصادفات رانندگی اتوبوس‌ها در مقایسه با قبل از نصب سامانه سپهتن تقریباً 3 برابر کاهش یافته است. او با تأکید بر اینکه با سامانه‌های هوشمند مخالف نیستیم، افزود: نصب سامانه‌های هوشمند روی وسایل نقلیه عمومی مسافربری، باربری و خودروهای شخصی قطعاًً علاوه بر کاهش تصادفات رانندگی باعث نظم‌بخشی به ترافیک و کاهش ترافیک می‌شود. شرافتی ادامه داد: متأسفانه طی حدود 40 روز اخیر تصادفات واژگونی و خروج از جاده اتوبوس‌ها افزایش یافته که طی بررسی‌های به عمل آمده عامل اصلی حدود 53 درصد دلیل این سوانح خستگی و خواب‌آلودگی راننده بوده است. جانشین پلیس راه ناجا یادآور شد: سوانح مذکور بیشتر در ساعات بین 12 شب تا 6 صبح اتفاق افتاده است. او با بیان اینکه هنوز سامانه‌های هوشمند، قدرت تشخیص حالات و خستگی راننده را ندارد و نمی‌تواند آلارم‌های لازم را اعلام کند، اظهار کرد: این سامانه‌ها فعلاًً نمی‌توانند قبل از خستگی، از رانندگی راننده‌های اتوبوس جلوگیری کنند.  شرافتی با اشاره به اینکه فعلاًً تصمیم بر این گرفته شده که برای پیشگیری از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان این کار را انجام دهیم، افزود: در آینده نزدیک به سامانه - سپهتن- برمی‌گردیم و به هیچ عنوان منکر آن نیستیم.