اخبار

۱۳۹۸/۱۲/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۳۱۳

بخش خصوصی موافق پیوستن به «اف‌ای‌تی‌اف» بود

عباس آرگون، نایب‌رییس کمیسیون بازار پول وسرمایه اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به بازگشت ایران به فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، معتقد است این کار روی تجارت خارجی و روابط پولی با شرکای تجاری ایران اثرگذار است.  نایب‌رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه آثار قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه از دو بُعد واقعی و روانی قابل تحلیل است، گفت: پایان مهلت چهار ماهه ایران برای الحاق به اف‌ای‌تی‌اف و قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه به هر حال، روی مراودات تجاری ایران اثر خواهد گذاشت؛ به همین سبب اتاق بازرگانی تهران، بارها نقطه‌نظرات خود در این مورد را اعلام کرد و البته در کمیسیون‌های تخصصی اتاق نیز این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. عباس آرگون در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران گفت: به‌طور کلی، بخش خصوصی موافق پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف بود. پذیرش این لوایح، اگرچه در شرایط فعلی، شاید وضع را بهتر نمی‌کرد اما حتماً از بدتر شدن آن جلوگیری ‌می‌کرد. اجرای مقررات اف‌ای‌تی‌اف اگرچه اکنون در مراودات بانکی گشایشی ایجاد نمی‌کرد اما به مثابه ایجاد زیرساختی بودکه پس از رفع تحریم‌ها، ایران بتواند ارتباطات بانکی خود را به صورت عادی در پیش بگیرد. او ادامه داد: گفته ‌می‌شود، گروه ویژه اقدام مالی روزنه‌ای را برای بازگشت ایران بازگذاشته است در این صورت باید در انتظار تصمیم سخت سیاست‌گذاران باشیم. اما مساله این است که سیاست‌گذاران ما‌ تصمیم ساده را اتخاذ نکردند و زمانی که راه باز بود از آن عبور نکردند؛ حالا هم کمتر انتظاری وجود دارد که بتوانند از روزنه‌های موجود استفاده کنند. من‌ به این مساله چندان خوشبین نیستم. او با بیان اینکه قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه، آثار روانی نیز در جامعه به دنبال داشت، توضیح داد: رشد نرخ ارز ناشی جنبه روانی این مساله است. در عین حال، نرخ ارز روی همه مولفه‌های پس از خود نیز اثر گذاشت؛ چنانکه‌ متعاقب افزایش نرخ ارز، بازار سرمایه و نیز نرخ جایگزینی دارایی‌ها نیز‌ تحت تاثیر قرار گرفت. از سوی دیگر نرخ طلا در ایران تحت تاثیر‌ نرخ ارز نیز قرار دارد‌ و ما شاهد افزایش آن بودیم.

اعتبار کارت‌های بازرگانی تا پایان فروردین 99 تمدید شد

اتاق تهران|با تصمیم مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، برای جلوگیری از مراجعه فعالان اقتصادی در شرایطی که ریسک شیوع بیماری کرونا وجود دارد، کارت‌های بازرگانی حقیقی و حقوقی که تاریخ انقضای آنها پنجم تا پایان ماه اسفند است، تا پایان فروردین 99 تمدید شد. با توجه به اینکه بیماری مسری کرونا در حال شیوع در شهرها و استان‌های مختلف کشور به‌ویژه پایتخت است و به منظور کاستن از سفرهای غیرضروری شهروندان و فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی تهران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در تصمیمی مشترک اعلام کردند که تمامی کارت‌های بازرگانی که تاریخ انقضای آنها در بازه زمانی 5 تا 29 اسفند ماه 98 قرار دارد، به‌طور خودکار و بدون نیاز به حضور فعالان اقتصادی، تا پایان فروردین ماه 99 تمدید اعتبار می‌شود. اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد این تصمیم را در راستای همراهی با سیاست‌های دولت در مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا و همچنین به منظور صیانت از سلامتی شهروندان اتخاذ کرده و دارندگان کارت‌های بازرگانی نیازی به مراجعه به اتاق برای تمدید اعتبار کارت خود ندارند. این تصمیم طی نامه‌ای به اتاق بازرگانی ایران نیز اعلام شد تا هماهنگی‌های فنی از سوی اتاق ایران نیز انجام شود. همچنین اتاق تهران در تصمیمی داخلی تعداد نیروهای حاضر در محل اتاق را به‌طور چشمگیری کاهش داد و امور جاری پارلمان بخش خصوصی در روزهای آینده، تا روشن شدن چشم‌انداز همه‌گیری این ویروس، از طریق دورکاری انجام می‌شود.

خرید فصلی خشکبار زودتر از موعد شروع شد

تسنیم|رییس اتحادیه خشکبار کشوری از وجود خشکبار کافی در بازار برای خرید شب عید خبر داد. علیرضا ارزانی در خصوص وضعیت بازار خرید شب عید و عرضه خشکبار اظهار داشت: با توجه به تأیید پزشکان و مطالبی که در خصوص مقاوم‌سازی و تقویت عمومی بدن به دلیل وجود ویروس کرونا در این مدت منتشر شده است، میزان خرید خشکبار افزایش یافته و به نوعی واحد‌های صنفی عید را زودتر شروع کردند. او با بیان اینکه تقاضای خرید خشکبار از چند روز گذشته شروع شده است، گفت: روز گذشته و امروز جلساتی با واحد‌های بازرسی اتحادیه تا تقاضای ایجاد شده برای خرید باعث افزایش قیمت نشود و با همان نرخ‌های گذشته و معقول در اختیار مردم قرار گیرد. رییس اتحادیه خشکبار کشوری ادامه داد: امیدواریم با این کار و جلوگیری از عدم افزایش قیمت، مردم بتوانند در این شرایط از خشکبار و به خصوص آجیل در سبد خانوار خود استفاده کنند. ارزانی تصریح کرد: هیچ مشکلی در تأمین کالا نداشته و کمبودی در اقلام وجود ندارد و تنها مشکل ما در کمبود مغز بادام درختی است که سال گذشته به دلیل سرما زدگی و آفت این اتفاق رخ داد. رییس اتحادیه خشکبار کشور در خصوص تأثیر ارز روی قیمت‌ها نیز گفت: در حال حاضر قیمت ارز تا حدی کنترل و ثابت شده ولی اگر وضعیت ارز متلاطم و افزایشی باشد روی قیمت خشکبار نیز اثر می‌گذارد. در حال حاضر قیمت‌ها نسبت به دو ماه گذشته کمی گران‌تر شده ولی با توجه به اینکه ارز ثابت شده، قیمت خشکبار نیز افزایش نیافته است.