افزایش قیمت ارز در صرافی‌های مجاز بانکی

۱۳۹۸/۱۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۴۶۹
افزایش قیمت ارز در صرافی‌های مجاز بانکی

گروه بانک و بیمه|

روز چهار شنبه 7 اسفند ماه 98 در بازارهای جهانی هر اونس طلا بار دیگر روند کاهشی به خود گرفت و با کاهش 5 دلاری نسبت به روز سه‌شنبه، به قیمت 1643 دلار معامله شد. نرخ ارز نیز در معاملات نقدی و بازار آزاد و در صرافی‌ها با افزایش مواجه شد و در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد به 15880 تومان رسیده، در صرافی‌های مجاز بانکی نیز قیمت فروش دلار به 15600 تومان و قیمت خرید آن به 15500 تومان رسید که نسبت به روز سه شنبه 800 تومان افزایش داشته است. نرخ فروش یورو نیز 16700 و قیمت خرید یورو 16600 تومان اعلام شد که نسبت به روز قبل 800 تومان افزایش داشته است.

به گزارش «تعادل»، فعالان بازار ارز معتقدند که بازار ساز برای کاهش اثر رشد نرخ ارز در بازار آزاد و کاهش سود سفته بازی و خرید وفروش ارز آزاد، اقدام به افزایش نرخ ارز در صرافی‌ها کرده تا از این طریق فاصله نرخ آزاد و صرافی‌ها را به 280 تومان کاهش دهد. اما به محض رشد نرخ ارز در صرافی‌ها، قیمت ارز در بازار آزاد افزایش داشته است. بانک مرکزی و صرافی‌ها تلاش دارند که متناسب با رشد نرخ بازار، نرخ‌ها را افزایش دهند. این نکته نشان می‌دهد که بازار ساز تلاش دارد تا در نزدیکی نرخ آزاد معاملات نقدی، به گونه‌ای نرخ صرافی‌ها اعلام شود که سفته بازی رونق کمتری داشته باشد. از سوی دیگر، جو بازار ارز و طلا نسبت به روزهای قبل تغییر داشته است.

در سامانه سنا نیز نرخ لحظه‌ای قیمت خرید دلار 15 هزار و 500 تومان و فروش آن 15 هزار و 600 تومان درج شد و نرخ خرید هر یورو نیز 16 هزار و 800 تومان و نرخ فروش آن 16 هزار و 900تومان معامله شد، از سوی دیگر، سامانه سنا نیز نرخ میانگین معامله شده ارز برای روز سه‌شنبه 6 اسفند را برای دلار 14 هزار و 833 تومان، یورو 15 هزار و 930 تومان، پوند انگلیس 18 هزار و 108تومان، درهم امارات 4 هزار و149 تومان و لیر ترکیه را 2 هزار و 617 تومان، یوآن چین 2154 تومان اعلام کرد.

اما بازار طلا و سکه در روز چهارشنبه، با افزایش قیمت مواجه شد و به دنبال اعلام اونس طلای جهانی به قیمت 1643 دلار و دلار به نرخ 15 هزار و 880 تومان در بازار آزاد، نرخ طلا و سکه افزایش یافت. مظنه یک مثقال طلای آب شده 17 عیار 2 میلیون و 720 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عیار 627 هزار، سکه طرح جدید با 6 میلیون و 150هزار تومان، طرح قدیم 6 میلیون و 140 هزار تومان، نیم سکه 3 میلیون و 100 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 890 هزار تومان و سکه گرمی نیز 960 هزار تومان معامله شد.

 به عقیده کارشناسان بازار ارز و طلا، به نظر می‌رسد که اعلام روند بهبود شاخص‌های بورس در جهان، اثر ویروس کرونا و تحولات اقتصاد جهانی و چین، باعث خواهد شد که نرخ اونس طلا در نوسان باشد. زیرا با 38 دلار افزایش در روز دوشنبه، در روزهای چهارشنبه و سه‌شنبه با 39 دلار کاهش مواجه بود و به سطح روز شنبه بازگشت. برخی صاحب نظران نیز معتقدند که اعلام خبر تقویت بورس در کشورهای مختلف از جمله امریکا، موجب شده که نرخ طلا دوباره کاهش داشته باشد. اما باید دید که اثر ویروس کرونا و کاهش نرخ رشد اقتصادهای جهان تا چه حد می‌تواند موجبات رشد نرخ طلا را فراهم آورد زیرا ممکن است که این رشد نرخ طلا به خاطر اثر روانی ویروس کرونا و کاهش رشد اقتصادی باشد و پس از مدتی مشخص شود که شاخص‌های اقتصادی به اندازه زیادی افت نداشته‌اند و دوباره بورس و بازارهای دارایی رشد داشته باشند.

برخی کارشناسان و فعالان بازار، دلیل رشد همزمان نرخ اونس جهانی طلا و دلار در بازار ایران را به دو موضوع شیوع ویروس کرونا و همچنین اضافه شدن ایران به لیست گروه اقدام مالی و نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز و سال جدید خورشیدی ارزیابی کرده‌اند. اما برخی صاحب‌نظران معتقدند که به تدریج اثر روانی تصمیم گروه اقدام مالی از بین خواهد رفت و نرخ دلار دوباره کاهش می‌یابد و دلیل نرخ دلار در روز سه‌شنبه را نشانه کاهش تدریجی اثر روانی نشست گروه اقدام مالی روی بازار ارز و طلا و سکه ارزیابی می‌کنند. برخی دیگر نیز این رشد را به طبیعت بازار شب عید مرتبط دانسته و معتقدند که تحولات ماه‌های اخیر روی افزایش نرخ ارز اثر گذاشته است. قیمت طلا پس از افت شدیدی که روز گذشته داشت، در معاملات روز چهارشنبه پس از هشدار امریکا در خصوص سرایت ویروس کرونا به این کشور که تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را تقویت کرد، بالا رفت.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد رشد کرد و به ۱۶۳۹ دلار و ۷۴ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه تا مرز ۱۶۸۸ دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت در بیش از هفت سال گذشته بود اما روز سه شنبه ۱.۹ درصد ریزش کرد.

در بازار معاملات آتی امریکا، هر اونس طلا ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۶۴۱ دلار و ۸۰ سنت رسید.

به گفته کایل رودا، تحلیلگر شرکت «‌ای‌جی مارکتس»، مردم نگران گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان هستند. شاید بدترین سناریوی ممکن برای اقتصاد جهانی اتفاق بیفتد و این مساله باعث شده قیمت طلا همچنان بالا بماند زیرا همه نگران افت بازدهی سرمایه‌گذاری‌های دیگر هستند.

امریکا روز سه‌شنبه به شهروندانش هشدار داد برای انتشار ویروس کرونا در این کشور آماده شوند. بازارهای سهام آسیایی با نگرانی‌ها نسبت به گسترش شیوع ویروس کرونا نزول شاخص‌های وال‌استریت را دنبال کرده و سقوط کردند.بر اساس گزارش رویترز، شیوع سریع ویروس کرونا و تاثیر منفی آن بر فعالیتهای اقتصادی جهانی باعث شده است انتظارات برای تسهیل سیاست‌های پولی به منظور حمایت از رشد اقتصادی توسط بانک‌های مرکزی جهان تقویت شود.نرخهای بهره پایین‌تر هزینه نگهداری طلا که بازدهی ندارد را کمتر کرده و جذابیت سرمایه‌گذاری در طلا را تقویت می‌کند. طبق نظرسنجی رویترز، تاثیر شیوع کرونا فراتر از چین خواهد بود و اکثر اقتصادهای بزرگ منطقه دچار کندی قابل توجه رشد یا رشد منفی خواهند شد.موجودی طلای «اس‌پی‌دی‌آر گلد تراست» که بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان است روز سه شنبه ۰.۷ درصد رشد کرد و به ۹۴۰.۰۹ تن رسید که گویای تقاضای بالا برای طلا است.در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد رشد، ۲۷۰۶ دلار و ۸۷ سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۸ دلار و سه سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۲۹ دلار و ۵۴ سنت رسید.

 کرونا دامن بیت‌کوین را هم گرفت

ارزش بیت‌کوین در معاملات دیروز بیش از چهار درصد کاهش یافته است. به گزارش رویترز، پس از آنکه کشورهای بیشتری در خاورمیانه و اروپا از ثبت مبتلایان جدید به کرونا خبر دادند، ارزش بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتالی کاهش یافت. تاکنون بیش از ۸0 هزار و ۱۲۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین، ۲۷00 نفر جان خود را از دست داده‌اند. تاکنون در چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگ‌کنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، امریکا، ویتنام، فرانسه، ماکائو، کانادا، امارات متحده، اتریش، الجزایر، کرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیک، کامبوج، مصر، فنلاند، اسراییل، کویت، عمان، افغانستان، اسراییل، لبنان، نپال، سریلانکا و سوئد گزارش شده است. پس از چین بیشترین آمار قربانیان مربوط به ایران با ۱۶ نفر، کره جنوبی و ایتالیا با ۱۱ نفر و هنگ کنگ با دو نفر بوده است.

از سوی دیگر شماری از قانون گذاران امریکایی در کنگره این کشور با اشاره به پیشرفت سریع چین در حوزه ارزهای دیجیتالی از بانک مرکزی خواسته‌اند تا به کار بر روی مطالعات ارزهای دیجیتالی شدت بخشد. جروم پاول در واکنش به این انتقادات گفته است که فدرال رزرو به‌طور جدی در تلاش برای پشت سر گذاشتن چین در توسعه ارزهای دیجیتالی است. این مواضع پاول که اختلاف قابل توجهی با اظهارات قبلی وی دارد باعث افزایش تقاضای خرید ارزهای دیجیتالی شده است. پیش‌تر پاول گفته بود با توجه به موجود بودن ابزارهای متنوع پرداختی در امریکا، در آینده نزدیک نیازی به توسعه ارزهای دیجیتالی وجود ندارد.بهای بیت‌کوین پس از آنکه در هفته‌های اخیر تا ۱۰ هزار دلار نیز افزایش یافته بود در معاملات امروز با ۴.۲۹ درصد کاهش به ۹۱۷۲.۰۴ هزار دلار رسید تا در یکی از کمترین سطوح سه هفته اخیر قرار گیرد. نوسانات شدید بیت‌کوین باعث شده است که بسیاری از افراد نسبت به ورود برای معامله این ارز احتیاط کنند؛ چرا که در بازه زمانی ژوئن تا دسامبر ۲۰۱۷ ارزش بیت‌کوین ۴۰۰ درصد افزایش یافت اما در بازه زمانی اکتبر تا دسامبر سال گذشته ارزش آن ۳۰ درصد کاهش یافت. بیت‌کوین اکنون حدود ۱.۵ برابر ارزش ابتدای امسال خود قیمت دارد و اختلاف نظر بین مسیر قیمت آینده آن در بین تحلیلگران بالا است.

علاوه بر بیت‌کوین، قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر نیز نزولی بود؛ به گونه‌ای که اتریوم با ۸.۷ درصد کاهش به ۲۳۷.۳۳ دلار، لایت کوین با ۱۰.۱۰ درصد ریزش به ۶۶.۷۲ دلار، دش با ۱۲.۳۵ درصد کاهش به ۸۸.۰۷ دلار، نئو با ۱۲.۶۱ درصد کاهش به ۱۱.۵۵ دلار، تتا با ۱۳.۴۵ درصد کاهش به ۰.۱۲۱ دلار، زد کش با ۱۱.۳۲ درصد ریزش به ۵۲.۶۴ دلار، دکارد با ۵.۵۶ درصد کاهش به ۲۰.۷۸ دلار، هایپر کش با ۱۰.۹۷ درصد کاهش به ۱.۶۷ دلار و زدکوین با ۸.۶۱ درصد کاهش به ۵.۵۲ دلار رسید.

   عقبگرد دلار

شاخص دلار در برابر همتایانش نزولی شد. به گزارش رویترز، در جریان معاملات روز چهارشنبه، ارزهای امن در برابر دلار در موقعیت برتری قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. گزارشات جدید حاکی از آن هستند که کرونا در حال ادامه پیشروی در مناطق مختلف جهان بوده و شمار بیشتری را نیز مبتلا کرده است.

با وجود باقی ماندن روند شیوع ویروس کرونا در مسیرکاهشی در چین، تلفات ناشی از این ویروس کماکان ادامه دارد. تاکنون بیش از ۸۰ هزار مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین، بیش از ۲۷۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۲۶۶۳ نفر، ایران با ۱۶ نفر، کره جنوبی و ایتالیا با ۱۱ نفر بوده است.

مو سیونگ، تحلیلگر بازار ارز در بانک مرکزی سنگاپور گفت: یک نوع جنگ احساسی در معاملات به چشم می‌خورد که در آن معامله‌گران نمی‌توانند نگرانی خود را مخفی نگه دارند. خیلی مهم است که چین برای حمایت از اقتصادش چه کاری انجام دهد و حمایت قوی باعث خواهد شد تا بازارها مجددا اوج بگیرند.

از سوی دیگر روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد؛ آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی با کاهش شدید رشد مواجه شده و در فرانسه نیز اعتراضات به لایحه جنجالی اصلاح بازنشستگی ادامه دارد. در انتخابات محلی، حزب حاکم آلمان متحمل شکست سختی در هامبورگ شد.

به دنبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در ژانویه امسال و نزدیک شدن به موعد مذاکرات درخصوص تعیین چگونگی روابط آینده، به نظر می‌رسد باید منتظر یک دوره پرتنش باشیم.دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و همچنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست‌کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده اما یکی از مسوولان ارشد اتحادیه اروپا گفته است این اتحادیه تن به شرایطی مشابه روابط با کانادا برای انگلیس نخواهد داد و این توافق مد نظر یک رویای خیالی است. اورسلا فون در لین، رییس کمیسیون اروپا نیز گفته است امضای هر پیمان تجارت آزاد با انگلیس مستلزم مطمئن شدن اتحادیه از رعایت قوانین ضد دامپینگ توسط انگلیس خواهد بود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج برروی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست‌کم در کوتاه‌مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است.ان اولیور، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه «‌ای‌ام‌پی» گفت: خبرهای بد جدیدی در خصوص کرونا داشتیم. شمار مبتلایان هنوز در حال بیشتر شدن است و اکنون روند شیوع بیماری در خارج چین نگران‌کننده شده است.خبرگزاری بلومبرگ از برنامه‌ریزی مقامات چینی برای تزریق نقدینگی بیشتر به بازارها در صورت لزوم خبر داده است. بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیشتر بازارها به تزریق بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیش‌تر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۱۹ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۸۸۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوییس معادل ۱.۰۲۷ دلار اعلام شد. رقابت‌های انتخاباتی درون‌حزبی امریکا اکنون به ایستگاه سوم رسید و با شمارش آرای ایالت نوادا مشخص شد برنی سندرز و جو بایدن، برندگان انتخابات داخلی دموکراتها هستند. ایستگاه بعدی انتخابات

درون‌حزبی ایالت کارولینای جنوبی خواهد بود. انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا قرار است در ماه نوامبر امسال برگزار شود.در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با کاهش ۰.۱۴ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۶۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۴ درصد بالا رفت اما با باقی ماندن در کانال ۱.۰۸ به ۱.۰۸۹۱ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار امریکا معادل ۱.۳۳۰۳ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۹۷۵ دلار سنگاپور مبادله شد.تحلیلگران بانک «میتسوبیشی» ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می‌تواند یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.

در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست‌وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات ۸۵ میلیارد دلار از محصولات امریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است. استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری امریکا گفت که انتظار ندارد شیوع ویروس کرونا بر اجرایی شدن توافقات اخیر تجاری تاثیر بگذارد.

انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین از ابتدای ماه‌ آینده میلادی آغاز شود. با وجود متوقف ماندن بسیاری از پروازها به چین، شرکت‌های خارجی در حال برنامه‌ریزی از سرگیری تولید خود هستند هر چند که موج جدیدی از تعلیق پروازها و تعلیق فعالیت‌ها در کشور همسایه یعنی کره جنوبی به راه افتاده است. سامسونگ و هیوندای دو شرکت مهمی هستند که بخشی از خطوط تولید خود در کره جنوبی را به دلیل ویروس کرونا تعطیل کرده‌اند. کره جنوبی پس از چین دومین کانون کرونا از نظر تعداد مبتلایان به شمار می‌رود.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲۸ درصد کاهش به ۱۱۰.۱۸۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۵۲۱۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۳۲ یوان چین اعلام شد.