خریداران این روزها؛ برندگان آینده

۱۳۹۸/۱۲/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۵۵۳۸

یک کارشناس بازار سرمایه بروز رفتارهای هیجانی در بازار را سبب اصلاح سریع‌تر شاخص در روزهای اخیر دانست و کاهش فروش و رسیدن به نقطه تعادل را در معاملات روز گذشته مشهود ارزیابی کرد.

به گزارش سنا، فردین آقابزرگی با اشاره به نزدیک شدن معاملات به نقطه تعادل و وضعیت حداکثری فروش در ساعت پایانی معاملات روز گذشته گفت: به دلیل انتشار برخی شایعات مبنی بر تعطیلی بورس و قرنطینه شدن تهران و شهرهای دیگر به دلیل شیوع کرونا، روز گذشته نیز مانند هفته گذشته شاهد به وجود آمدن جو منفی و فشار فروش از نخستین ساعت معاملات بودیم که در ادامه کار رفته رفته از فشار این فروش‌ها کاسته شد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عدم وجود تحلیل در فروش‌های اینچنینی و تنها با تکیه بر شایعات و رفتارهای هیجانی جمعی افزود: این شرایط هر چند سهامداران غیرحرفه‌ای را به سمت صف‌های فروش هدایت می‌کند، اما برای خریداران با تجربه موقعیت خریدهای هوشمندانه است؛ چراکه با خرید سهام در جو منفی و در کف قیمت در کمتر از یک ماه آینده سهام آنها به سرعت سقف‌های قبلی را می‌بیند و با رشدی سریع سود نصیب خریداران روز گذشته می‌کند.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی درباره دلایل اصلاح طی شده در روزهای اخیر گفت: هرچند که اقتصاد ما مراودات چندانی با اقتصاد بین‌الملل ندارد و به سیستم بانکی بین‌المللی نیز متصل نیست، اما از تحولات این نوع مراودات نیز بی‌تاثیر نیست.چنانچه بر اساس آمار عمده شاخص‌های دنیا اعم از داوجونز، آسیای جنوب شرقی و...و همچنین چند فاکتور تاثیرگذار مانند قیمت نفت برنت، طلا، مس، ارزهای دیجیتال و... را از نظر بازدهی در سه بازه سه ماه گذشته، یک سال گذشته و از ابتدای سال 2019 تاکنون با هم مقایسه کنیم خواهیم دید که منحصربه فرد‌ترین و پربازده‌ترین بازار در جهان بورس ایران بوده است.

وی رشد 35 درصدی بورس را طی سه ماه گذشته از نظر مولفه‌های اثرگذار اقتصادی قابل تطبیق ندانست و خاطرنشان کرد: در این میان رشد تمامی شاخص‌ها به جز طلا منفی بوده است.این یعنی بورس ما طی سه ماه اخیر در خلاف جریان همه بورس‌ها و بازارها حرکت کرده است.به‌طوری که بیشترین بازدهی بورس‌های مطرح اروپا و امریکا منفی 20- درصد و 17- درصد بوده است.بنابراین اصلاح فعلی پس از رشد چشمگیر شاخص کاملا طبیعی و لازمه رشدهای بعدی و سوپاپ اطمینان حرکت بازار است.

آقابزرگی با تاکید بر تعدیل نگاه کارشناسان بر میزان رشد بازارهای جهانی گفت: مسائلی همچون شیوع ویروس کرونا و پیش بینی کاهش رشد اقتصادی چین به دلیل جنگ تجاری بین چین و امریکا سبب تعدیل در پیش بینی در این بازارها شده است.

وی با اشاره به تحولات بازار نفت و آینده پیش روی این کامودیتی مهم و اثرگذار نیز اظهار کرد: در بازار نفت نیز پیش‌بینی کاهش تقاضای روزانه تا یک میلیون بشکه در بازار نفت از سوی کارشناسان شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری گُلدمن ساکس تا سال 2025 مطرح شده است. این پیش‌بینی به دلیل تغییر رویکرد به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است و مسائلی همچون تبعات این تغییر بر فعالیت صنعت حمل و نقل نیز سبب تعدیل در انتظار رشد نفت، مشتقات نفتی و صنایع مرتبط در سال‌های پیش رو شده است که این مولفه نیز سبب کاهش رشد بازارهای جهانی در سه ماه اخیر بوده است.