روی خط خبر
برنامهای برای تعطیلی بورس وجود ندارد
مشاور رییس سازمان بورس با اشاره به ریزش بیش از ۱۶ هزار واحدی دیروز شاخص گفت: هیچگونه تعطیلی از پیش برنامهریزی شدهای در بازار سرمایه وجود ندارد. به گزارش بورس پرس، یاسر فلاح با اشاره به ریزش بیش از 16 هزار واحدی شاخص بورس در آغاز معاملات امروز بازار سهام و در واکنش به شائبه تعطیلی ادارات و سازمانها از شنبه در اینستاگرام اعلام کرد: هیچگونه تعطیلی از پیش برنامهریزی شدهای در بازار سرمایه وجود ندارد. این روزها بازار شایعات داغ است و برخیها با استفاده از شایعات منتظرند تا در صف فروش بنشینند و به اصطلاح در قیمت پایین بخرند تا نوسان خود را بگیرند. این موضوع به خصوص برای تازه واردان به بازار سرمایه قابل توجه است. اخبار را از منابع رسمی دنبال کنید و اسیر شایعات نشوید تا زیان نکنید.
مقایسه بازدهی بازارهای بورس، طلا و ارز در هفته گذشته
بازار سرمایه با افت ۶.۳ درصدی و بازارهای ارز (دلار) و سکه به ترتیب با رشد ۰.۵ و ۲.۲ درصدی سومین هفته اسفندماه امسال را پشت سر گذاشتند. به گزارش ایبِنا، مقایسه عملکرد بازارهای سهام، ارز و سکه در سال جاری بیانگر این است که بازار سهام در این مدت با ۱۹۱.۲ رشد، بیشترین سود را نسبت به بازارهای ارز و سکه نصیب خود کرده است. این در حالی است که در این مدت بازار ارز (دلار) با رشد ۱۶.۷ درصدی و بازار سکه با افزایش ۲۹ درصدی مواجه بودهاند.
این گزارش میافزاید: همچنین در هفتهای که گذشت بازار سرمایه افت ۶.۳ درصدی و بازار ارز (دلار) و بازار سکه به ترتیب رشد ۰.۵ و ۲.۲ درصدی را نصیب سرمایه فعالان خود کردهاند. همچنین نگاهی به معاملات بورس اوراق بهادار در این مدت نشان میدهد در این مدت تعداد ۲۵۵۳۴ میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش ۲۰۹۹۳۵ میلیارد ریال در بیش از ۴ میلیون و ۵۵۹ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت. این در شرایطی است که در هفته گذشته ساخت دستگاهها و وسایل ارتباطی با ۱۰.۷ درصد، استخراج سایر معادن با ۷.۴ درصد، سایر واسطهگریهای مالی با ۴.۷ درصد، محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر با ۴.۶ درصد و منسوجات با ۱.۴ درصد بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص بورس داشتهاند و در مقابل گروههای تامین آب، برق و گاز با ۱۲.۵ درصد، فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با ۱۲.۴ درصد، استخراج نفت، گاز و خدمات جنبی به جز اکتشاف با ۱۰.۸ درصد، ساخت محصولات فلزی با ۱۰.۶ درصد و حملونقل با ۹.۲ درصد بیشترین اثر منفی را در این مدت بر نماگر بازار سهام از خود به جای گذاشتهاند. همچنین گروههای بانکها و موسسات اعتباری با دادوستد ۴۷۳۲ میلیون سهمی، خودرو و ساخت قطعات با ۲۳۳۶ میلیون سهم، سرمایهگذاریها با ۱۶۴۳ میلیون سهم، فلزات اساسی با ۱۳۲۸ میلیون سهم، محصولات شیمیایی با ۹۹۷ میلیون سهم، محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر با ۷۸۹ میلیون سهم، سایر واسطهگریهای مالی با ۷۳۸ میلیون سهم، انبوهسازی، املاک و مستغلات با ۶۳۲ میلیون سهم، فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با ۶۰۵ میلیون سهم و سیمان، گچ و آهک با ۴۸۸ میلیون سهم بیشترین حجم معاملات هفتگی را در هفته گذشته به نام خود ثبت کردند.
بیشترین مقدار ارزش معاملات ماهانه به ثبت رسید
در پایان معاملات بهمن ماه ۱۳۹۸ ارزش بازار اوراق بهادار شامل ارزش کل بورس تهران، فرابورس ایران، بورس انرژی و بورس کالا به 2 هزار و 413 هزار میلیارد تومان رسید که نشاندهنده ۱۶.۶ درصد رشد نسبت به ارزش بازار اوراق بهادار در ماه قبل و ۱۵۵.۲ درصد رشد نسبت به ارزش بازار اوراق بهادار در پایان سال ۱۳۹۷ است. به گزارش سنا، با بررسی شاخصهای بازار سرمایه، شاهد افزایش ۱۶.۸ درصدی شاخص کل (وزنی ارزشی) بورس اوراق بهادار در پایان معاملات یک ماهه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۸ و رسیدن آن به مقدار ۴۷۸.۷۵۶ واحد بودیم. این بیشترین مقدار شاخص کل طی دوره ۱۳ ماهه اخیر محسوب میشود. همچنین مقدار شاخص کل بورس اوراق بهادار از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان بهمن ماه ۱۳۹۸، ۱۶۸ درصد رشد داشته است. شاخص کل (وزنی ارزشی) فرابورس ایران نیز در دوره یک ماه منتهی به پایان بهمن ماه ۱۳۹۸ با ۱۷ درصد افزایش به مقدار ۶۲۰۷ واحد و بیشترین مقدار خود طی دوره ۱۳ ماهه اخیر رسید. این در حالی است که مقدار شاخص کل (وزنی ارزشی) فرابورس ایران از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان بهمن ماه ۱۳۹۸، ۱۷۴.۹ درصد رشد را نشان میدهد. بهطور کلی مجموع ارزش معاملات بورسها (بورس تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی) در پایان بهمن ماه ۱۳۹۸ به ۱۵۰هزار و ۲۰۹ میلیارد تومان رسید که این مقدار ۲۴ درصد نسبت به دوره یک ماهه گذشته افزایش داشته است. در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ شاهد بیشترین مقدار ارزش معاملات ماهانه طی دوره ۱۳ ماهه اخیر بودهایم. ارزش جذب و تجهیز منابع به تفکیک سرمایهای و بدهی از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه ۱۳۹۸ به 165 هزار میلیارد تومان رسید.