بورس را سیاستی دگر آمد
در نخستین روز کاری هفته بالاخره کشمکشهای چند هفتهای وزیر اقتصاد با ریاست سازمان بورس خاتمه پیدا کرد و حسن قالیباف اصل بالاخره جای شاپور محمدی را در سازمان بورس و اوراق بهادار گرفت. همین امر سبب شد تا روز یکشنبه به عنوان روز تکریم رییس اسبق سازمان بورس و جایگزین جدید آن بدل شود.
بر این اساس مراسم یاد شده در روز گذشته در حالی برگزار شد که تاکید هر یک از سخنرانان جلسه به تداوم اختلاف قبلی در خصوص ارزندگی بازار سهام دلالت داشت. از سویی مدیر جدید و وزیر اقتصاد از اقبال تورمی مردم به بازار سرمایه گفتند و همین مساله را دلیلی بر لزوم گسترش بازار، افزایش سهم آن از اقتصاد ملی و مردمی کردن اقتصاد تلقی کردند. از سویی دیگر اما رییس اسبق که تلاش زیادی برای کنترل جریان نقدینگی داشت و سعی بسیاری در جلب نظر مردم به بررسی وضعیت بنیادی شرکتها تحلیل میزان سودآوری آنها ترغیب میکرد، همچنان بر موضع خود ماند و از تحلیل سودآوری شرکت به عنوان اصل اول فاینانس و «رشته نجات سرمایهگذار» یاد کرد. بر این اساس در روز گذشته آنچه که از اهمیت بسیاری برخوردار بود، نقشه راه بازار سرمایه در دوران زمامداری قالیباف و توضیحات او در مورد برنامههای سازمان تحت کنترلش بود. وی که پیش از این سابقه حضور در هدایت بورس تهران را داشت، در این خصوص گفت: برای تداوم توسعه بازار سرمایه باید به آینده نگاه کنیم و همگام با تحولات پیش برویم. هر روز شاهد رویدادهای جدید در بازارهای مالی جهان هستیم و نباید از حرکت در مسیر ابزارها و روشهای نوین باز بمانیم. بازار سرمایه تنها با این پیش فرضها میتواند در اقتصاد ملی نقشآفرین باشد. دکتر حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن بیان مطلب فوق چشمانداز آتی بازار سرمایه را ترسیم کرد و گفت: یکی از برنامههای جدید سازمان بورس که با سرعت پیگیری میشود، ارتقای جایگاه بازار سرمایه ایران در عرصه بین المللی است و باید به این موضوع توجه کرد که بخشی از فضای بازارهای مالی کشورها به سرمایهگذاری خارجی اختصاص دارد.
به گزارش سنا، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به ظرفیت بی نظیر بازار سرمایه ایران در جذب سرمایهگذار خارجی افزود: ما باید این آمادگی را داشته باشیم تا با رفع و کاهش محدودیتهای ناشی از تحریم، پذیرای سرمایهگذاری خارجی باشیم .بنابراین باید جایگاه بازار سرمایه ایران را در نهادهای بینالمللی تقویت کنیم. قطعا سازمان بورس با همکاری همه نهادها این موضوع را پیگیری میکند.
دکتر قالیباف اصل تسهیل حضور عموم مردم در بازار سرمایه را یکی دیگر از اقدامات پیش روی نهاد ناظر بازار سرمایه برشمرد و گفت: وضعیت بازار سرمایه با گذشته قابل قیاس نیست. پس از تصویب قوانین و مقررات بازار اوراق بهادار در سال ۸۴ و تشکیل بورسها و سازمان، بازار همواره رو به جلو حرکت کرده و امروز به پویایی و بالندگی رسیده است. طی دو سال گذشته، سرمایهگذاران زیادی وارد این بازار شدهاند و حجم و ارزش بالای معاملات نشان از توجه به این بازار دارد. امروز شاهدیم که فرهنگ سرمایهگذاری در بازار سرمایه تا دورترین نقاط کشور رسوخ کرده است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بازار سرمایه اکنون به کانون توجه عموم جامعه و دولتمردان تبدیل شده و ما باید از این شرایط برای گسترش حضور مردم در بازار استفاده کنیم. دکتر قالیباف با تاکید بر اینکه امروز نیروهای متخصص، جوان و تحصیلکرده دراین بازار حضور دارند و بورس یک محیط کاملا حرفهای است، گفت: سپردههای خرد از طریق بازار سرمایه به بخش مولد اقتصاد هدایت میشود و نقدینگی به چرخه تولید باز میگردد و تقویت این چرخه با همکاری ارکان و نهادها از برنامههای پیش روی سازمان است. رییس سازمان بورس گفت: بازنگری و اصلاح مستمر قوانین و مقررات، بهبود نقدشوندگی، افزایش شفافیت نیز از برنامههای دایمی سازمان است و فرآیند آن متوقف نمیشود. رییس سازمان بورس به اهمیت تامین مالی بخش مولد اقتصاد اشاره کرد و افزود: تسهیل فرآیند تامین مالی شرکتهای سهامی عام یکی دیگر از برنامههای پیش روی نهاد ناظر بازار سرمایه است و تلاش میکنیم روند پذیرش شرکتها در بازار سرمایه نیز تسریع شود. وی با تاکید بر اینکه نیاز فعالان بازار اولویت سازمان بورس است، ادامه داد: احترام به نیازهای مخاطبان بازار سرمایه و ارباب رجوع سرلوحه کار، قرار خواهد داشت. دکتر قالیباف به نقش بی بدیل رسانه در امر فرهنگ سازی و آموزش اشاره کرد و گفت: ارتباط سازنده و سیستماتیک با رسانهها یکی از مهمترین برنامههای پیش روی سازمان بورس است. سازمان همواره باید پاسخگو باشد و پیش از این در بورس تهران نیز همین رویکرد را دنبال میکردیم. رسانهها، صدای رسای سازمان و جامعه هستند و در ایجاد ارتباط دو سویه نقش مهمی دارند، از همین رو، سازمان بورس با رسانهها ارتباط محکم، منظم و تنگاتنگی خواهد داشت. رییس سازمان بورس ادامه داد: بازنگری و اصلاح مستمر قوانین و مقررات، بهبود نقدشوندگی، افزایش شفافیت نیز از برنامههای دایمی سازمان است و فرآیند آن متوقف نمیشود. سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه عرضه اولیه مهمترین فرصت رشد بازار است، افزود: تسهیل فرآیند عرضههای اولیه یکی از برنامههای پیش رو است. به این ترتیب اگر مقرراتی داشته باشیم که مانعی بر سر راه عرضههای اولیه باشد، با تعامل بین سازمان، بورس تهران و فرابورس ایران مورد بازبینی قرار میگیرد.