ایرانشهر

۱۳۹۹/۰۳/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۷۵۱۴

قیمت مسکن ملی در شهرهای کوچک 300 میلیون تومان است

میانگین متراژ واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر بین ۸۰ تا ۱۰۰ متر است که پیش بینی می‌شود قیمت هر واحد ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان باشد. به هر واحد ۱۰۰ میلیون وام تعلق می‌گیرد، لذا باید ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان برای هر خانه هزینه شود. به گزارش ایسنا، از ۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن ۱۰۰ هزار واحد آن در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر ساخته می‌شود که مسوولیت اجرای آن با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است. همچنین ۳۸ هزار واحد با توافق صورت گرفته در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر توسط بنیاد مسکن احداث خواهد شد. میانگین متراژ هر کدام از واحدهای در تعهد بنیاد مسکن برای ساخت در قالب طرح اقدام ملی ۸۰ متر مربع است که با محاسبه مشاعات هر کدام از واحدها حدود ۱۰۰ متر مربع خواهد بود. در بسیاری از موارد از ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برای هر واحد مسکونی با احتساب وام باید منابع تامین شود که بدون محاسبه وام پیش‌بینی این است که هر واحد ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد. رقم آورده اولیه سپرده گذاران طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر ۳۰ میلیون تومان خواهد بود که باید به نام خود فرد متقاضی در حساب بانکی سپرده‌گذاری می‌شود. طبق اعلام جواد حق‌شناس، معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن، هم‌اکنون بنیاد با وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی است که با توجه به همه آیتم‌های اثرگذار در هزینه‌های ساخت و ساز بتوان این مبلغ را واقعی‌سازی کرد. احتمالاً این میزان مقداری افزایش خواهد یافت و ممکن است از پروژه‌ای به پروژه دیگر تغییر کند زیرا بعضاً مساحت زیربنای واحدها با هم متفاوت است. از سوی دیگر در خصوص نحوه تخصیص زمین به پروژه‌های اقدام ملی مسکن در شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر دو گروه واگذاری در نظر گرفته شده است. در واگذاری‌های ۹۹ ساله که به صورت اجاره در اختیار متقاضیان گذاشته می‌شود هزینه‌ای بابت قیمت زمین تحمیل نخواهد شد. مورد دوم مربوط به زمین‌هایی است که دولت مالکیت آنها را نیز به خریدار انتقال می‌دهد. پیش بینی شده که هزینه این زمین‌ها نیز در قالب اقساط ۱۰ ساله از متقاضیان دریافت شود.

دمای هوا در اغلب نقاط کشور گرم‌تر می‌شود

کارشناس سازمان هواشناسی از افزایش محسوس دما در اغلب مناطق کشور خبر داد و گفت: تهران هفته گرمی را پیش رو خواهد داشت و دمای هوای در پایتخت روز شنبه به ٣٨ درجه می‌رسد. فریبا گودرزی درباره وضعیت جوی اکنون کشور به ایرنا، گفت: دمای هوا در بیشتر مناطق کشور افزایش خواهد داشت. هوای تهران روز سه‌شنبه به ٣٦ درجه رسید و هفته گرمی را پشت سر می‌گذاریم، الگوهای نقشه هواشناسی به سمت تابستانی‌شدن در پیش است و گرما در اغلب مناطق کشور رو به پایداری است . کارشناس سازمان هواشناسی گفت: بارش پراکنده و وزش باد در مناطقی از سواحل دریای خزر، مرکزی، همدان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس پیش‌بینی شده است. بر اساس اظهارات کارشناس سازمان هواشناسی در استان‌های البرز، قم، قزوین، زنجان، ارتفاعات تهران و سمنان بارش پراکنده و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. گودرزی اضافه کرد: همچنین در نوار شرقی کشور به ویژه در زابل و شرق خراسان‌جنوبی وزش شدید باد موجب کاهش کیفیت هوا خواهد شد و تا پنجشنبه مناطق شمالی خلیج‌فارس به ویژه سواحل بوشهر مواج است.

بازگشایی غرفه‌های ایستگاه‌های مترو از ۱۰ خرداد

طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از ۱۰ خرداد ماه که روال کار دستگاه‌های اداری به حالت قبل بازخواهد گشت، غرفه‌های ایستگاه مترو نیز بازگشایی خواهند شد. به گزارش ایلنا، فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه ضمن اعلام این خبر افزود: بازگشایی تمامی اماکن، مراکز و مشاغل از ۱۰ خرداد سبب افزایش مسافران مترو نیز خواهد شد. ناوگان مترو تهران با آمادگی کامل و استفاده از تمامی ظرفیت، آماده خدمت رسانی به شهروندان خواهد بود. او با بیان اینکه «عادی‌سازی» و امکان فعالیت مشاغل پرخطر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، سبب افزایش تعداد مسافران مترو می‌شود، یادآور شد: همچنان از مسافران مترو درخواست می‌شود که به منظور حفظ سلامت خود و دیگران از ماسک استفاده کنند. نوبخت با اشاره به عدم دریافت نقدینگی لازم توسط شرکت بهره‌برداری مترو در سه ماه گذشته برای خرید قطعات یدکی واگن‌ها، گفت: این مشکل به علت کاهش درآمد بسیار شرکت بهره‌برداری مترو است. پیش از موضوع کرونا، شرکت مترو از اجاره غرفه‌ها و فروش بلیت‌ها درآمد داشت اما درحال حاضر این درآمد به صفر رسیده است.  مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه در ادامه افزود: اقدامات مبارزه با کرونا هزینه‌های مازاد بسیاری به مترو تحمیل کرده است. همچنین درآمد موجود تنها صرف بخشی از هزینه‌های جاری مترو می‌شود. او با بیان اینکه درحال حاضر سازمان تأمین اجتماعی، دفترچه‌های پرسنل شرکت بهره‌برداری مترو را تمدید نمی‌کند، توضیح داد: باتوجه به نبود درآمد از سوی شرکت بهره‌برداری مترو و نپرداختن پول به سازمان تأمین اجتماعی، این سازمان دفترچه‌ها را تمدید نمی‌کند. مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه با اشاره به وضعیت بحرانی این شرکت، گفت: امید است که دولت بودجه ویژه‌ای اعم از کمک‌های ارزی و مادی به ناوگان مترو پایتخت تخصیص دهد تا بتواند از این شرایط سخت و پیچیده عبور کند.