اخبار

۱۳۹۹/۰۴/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۰۶۶

پرداخت تسهیلات کرونایی به مشاغل آسیب‌دیده سرعت می‌گیرد

برخی مسوولان ارشد نظام بانکی در تشریح نتایج جلسه خود با معاون اقتصادی رییس‌جمهور از تسریع در پرداخت تسهیلات کرونایی به مشاغل آسیب دیده خبر دادند. حجت‌اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات در حاشیه جلسه بررسی عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده از کرونا که با حضور محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رییس‌جمهور برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه فرآیند تخصیص و پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا، عملکرد بانک‌ها و وضعیت ثبت‌نام متقاضیان در سامانه کارآ مورد بررسی قرار گرفت. محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک ملت نیز در حاشیه نشست مدیران عامل بانک‌ها با معاون اقتصادی رییس‌جمهور با تأکید بر آمادگی شبکه بانکی برای پرداخت این تسهیلات گفت: شبکه گسترده شعب بانک در سراسر کشور همچون گذشته آماده خدمت‌رسانی به مشاغل و واحدهای تولیدی کشور است. بدین منظور تسریع در پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده از کرونا در اولویت کار تمامی واحدهای بانک قرار گرفته است.

رضا دولت‌آبادی، مدیرعامل بانک تجارت نیز در پایان این نشست با اشاره به آمار بالای درگذشتگان در بین کارکنان شبکه بانکی گفت: همانطور که تأخیر کادر درمان در رسیدگی به بیماران مبتلا به کروناویروس باعث وارد آمدن لطمه‌های جبران‌ناپذیر به بیمار می‌شود، از همکارانم می‌خواهم که حل مشکل مشاغل آسیب دیده از این بیماری را به تأخیر نیندازند و پرداخت تسهیلات این بخش را در اولویت کاری خود قرار دهند.

ترخیص کالاهای اساسی و تولیدی از گمرک تسریع می‌شود

گمرک| معاون گمرک ایران از پذیرش پیشنهادات گمرک ایران از سوی ریاست‌جمهوری برای تسریع در ترخیص کالاهای اساسی و تولیدی از گمرک خبر داد.مهرداد جمال ارونقی با بیان این نکته که ترخیص کالاهای اساسی و تولیدی از گمرک سرعت می‌گیرد اعلام کرد: در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات کشور بیش از ۳.۵ میلیون تن است. حدود ۳.۳ میلیون تن کالای غیراساسی غیرکانتینری نیز در بنادر و گمرکات کشور وجود دارد که حدود ۸۰ درصد از این کالاها تولیدی، سرمایه‌ای یا مربوط به پروژه‌های مختلف می‌باشند. موجودی کانتینرهای پُر وارداتی نیز بیش از ۳۰ هزار دستگاه برآورد می‌شود.

وی افزود: اخیرا دلایل ایستایی، دپو و رسوب کالاها در بنادر و گمرکات کشور احصاء و به همراه راهکارها و پیشنهادهای لازم به مراجع ذی‌ربط و ذی‌صلاح اعلام گردید. این دلایل در ۴ مقطع: قبل از اظهار کالا به گمرک؛ بعد از اظهار کالا به گمرک و درحین انجام تشریفات گمرکی؛ بعد از صدور پروانه و قبل از خروج کالا از گمرک و بعد از ترخیص کالا بررسی و برای هر مقطع پیشنهادهای لازم داده شد. معاون امور گمرکی گمرک ایران در ادامه اظهار داشت: این پیشنهادات به استحضار رییس‌جمهور محترم نیز رسید و ایشان با اجرایی شدن پیشنهادهای ارایه شده موافقت نمود و دستور لازم در این خصوص صادر شده است که جزییات آن طی روزهای آینده اعلام خواهد شد. 

بنابراین با تعامل به وجود آمده با سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی، پیش بینی می‌شود ترخیص کالاهای اساسی و ضروری، مواد اولیه و مورد نیاز واحدهای تولیدی از گمرکات ظرف روزهای آینده سرعت گیرد. 

طرح مجلس برای کنترل بازار خرید و فروش مسکن

رییس کمیسیون عمران مجلس از وجود خلأ قانونی برای کنترل بازار خرید و فروش مسکن خبر داد و گفت: در طرح جامعی که در مجلس داریم این موضوع را قانونی خواهیم کرد. محمدرضا رضایی کوچی در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: در سراسر کشور افرادی به عنوان دلال و سوداگر موجب بحران در مسکن و زمین شده‌اند که با قیمت‌سازی غیر واقعی در فضای حقیقی و مجازی موجب این گرانی هستند. وی تاکید کرد: لازم است همانطور که دستگاه قضا با جدیت به موضوع ورود پیدا کرده است، این حرکت استمرار داشته باشد و با واسطه گران برخورد شود.رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بنگاه‌های املاک زیادی در کشور وجود دارد که کارشان را به درستی انجام می‌دهند، اما مشاوران املاکی هم هستند که انصاف را رعایت نمی‌کنند و خلاف قانون عمل می‌کنند. رضایی کوچی تصریح کرد: تعداد زیادی از مشاوران املاک کشور فاقد مجوز قانونی هستند و بر اساس گزارش‌ها، دلالان در برخی از بنگاه‌های این مشاوران فعال هستند که لازم است مجامع امور صنفی و وزارت صمت بر فعالیت آنها نظارت کند.