اخبار

۱۳۹۹/۰۵/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۲۶۱

افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون 

 با اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون توسط هیات وزیران، سرمایه این صندوق از محل سود انباشته به مبلغ یک هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال افزایش یافت. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیات دولت، هیات وزیران در جلسه یکم تیر ۱۳۹۹ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد ماده واحده قانون استفساریه در خصوص اختیار اصلاح اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت، ماده (۴) اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون را اصلاح کرد. بر این اساس، سرمایه صندوق مبلغ یک هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال است که به ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم یکصد هزار ریالی تقسیم گردیده و تمامی آن متعلق به دولت است. افزایش سرمایه یادشده از محل سود انباشته تأمین شده است.

اعتراض حسینی   به تصمیم شورای عالی هماهنگی  سران قوا 

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادعا کرد، دولت ۱۱ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی را بدون مجوز مجلس صادر و در بودجه مصرف کرده است. شمس الدین حسینی در جلسه علنی روز چهارشنبه که در جریان بررسی کلیات طرح اختصاص قیر رایگان به روستاها با استناد به اصل ۵۲ قانون اساسی گفت: این طرح واکنشی به فشارهای مردم در مناطق محروم نسبت به ما نمایندگان بود. آنها به ما می‌گویند کشور با مشکل مواجه شده اما شما دست روی دست گذاشته‌اید. دو فوریت این طرح با مبلغ ۸۰۰۰ میلیارد تومان تصویب شد اما این میزان در کمیسیون و امروز در صحن به ۴۰۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. باید پرسید که علت چیست؟ وی توضیح داد: طبق اصل ۵۲ قانون اساسی روند تصویب بودجه و تغییرات آن بر عهده مجلس است اما ما وقتی می‌خواهیم ۸۰۰۰ میلیارد تومان را در بودجه جابه‌جا کنیم مسوولان اصل ۵۲ قانون اساسی را به رخ ما می‌کشند ولی بعد در زمان ارایه گزارش در کمیسیون برنامه تازه مشخص می‌شود، دولت ۱۱ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی را بدون مجوز صادر کرده و به مصرف بودجه جاری رسانده است. ما اینجا جمع شده‌ایم تا به استناد قانون اساسی کار کنیم که همین قانون هم حد و مرز فعالیت‌های دولت و مجلس را مشخص کرده است. این نماینده مجلس افزود: در کاغذی که اسناد خزانه در اختیار ما قرار داده بحث صدور ۱۱ هزار میلیارد تومان با مصوبه شورای عالی هماهنگی سران قوا بود. این چه اختیاری است که ما نمی‌توانیم ۸۰۰۰ میلیارد تومان جابه‌جا کنیم اما دولت راسا ۱۱ هزار میلیارد تومان پول خلق و مصرف می‌کند؟ وی در پایان گفت: مهم‌ترین بحث در بودجه آن است که اختیارات به مجلس برگردد، طرح تامین قیر رایگان هم در حوزه اختیارات مجلس است. امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رییس جلسه در پاسخ به این اخطار گفت که دیوان محاسبات در موضوع صدور ۱۱ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه وظیفه رسیدگی و برخورد را دارد.

پازل‌های گمشده دورکاری کدامند؟ 

همزمان با شیوع ویروس کرونا و لزوم کاهش حضور افراد در اجتماع، دورکاری و فراهم کردن بستر توسعه آن مورد توجه قرار گرفته است. در این زمینه یک کارشناس حوزه مدیریت ملزومات گسترش دورکاری و در پی آن تغییرات در سبک‌های مدیریتی ارگان‌ها را تشریح کرد. 

علیرضا تفرشی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیرات گسترش ویروس کرونا بر کار و سبک‌های مدیریتی و سازمان اظهار کرد: زمانی که درباره دنیای کنونی همراه با کرونا صحبت می‌کنیم به یکسری الگوهای ذهنی جدید احتیاج داریم تا فعالیت‌های خود را ادامه بدهیم. در این زمینه، موضوع رهبری یا مدیریت مطرح می‌شود تا بتوانیم فرآیندها را رهبری کنیم که به آن رهبری دیجیتال می‌گویند که قبل از شیوع این ویروس، رهبری دیجیتال برای رهبران و مدیران یک سازمان تعریف نشده بود. وی با بیان اینکه مدیریت یا رهبری دیجیتال به یکسری اقدامات و ملزومات احتیاج دارد، گفت: یکی از این موارد جدی شدن موضوع دورکاری است که بسته به سیاست‌ها و ماهیت مشاغل متغیر است و در این راستا، به توسعه قوانین و مقررات دورکاری در کشور احتیاج است. بحث دیگر در این زمینه این است که چگونه به افراد برای کارکردن در خانه انگیزه بدهیم و چگونه برای آنها کار تعریف کنیم و آن را از آنها تحویل بگیریم.  این کارشناس حوزه مدیریت افزود: کار گروهی یا تیمی نیز در این بین به تیم مجازی تبدیل شده که اعتماد بین افراد تیم از راه دور در این زمینه حائز اهمیت است. همچنین، اینکه چگونه مسوولیت‌ها بین افراد تیم تقسیم شود هم یکی دیگر از چالش‌های تیم مجازی است که توصیه می‌شود تا رهبری تیم یا مسوولیت‌ها بین افراد جابه‌جا شود.  تفرشی درباره چگونگی ارزیابی عملکرد کارمندان در دوران دورکاری، توضیح داد: در دنیا یکسری نرم‌افزارها را توسعه دادند تا از طریق آنها عملکرد افراد را مورد بررسی قرار دهند؛ بنابراین در حال حاضر سازمان‌های سنتی نیاز دارند تا این نرم‌‌افزارها را در ارگان خود توسعه بدهند.  به گفته وی سلامت روان نیز یکی از موضوعات مهم در دورکاری است و در دورکاری یکسری چالش‌ها هم وجود دارد که شامل امنیت اطلاعات است. علاوه براین، پهنای باند نیز در این راستا مهم است تا اختلالی در طول فرآیند دورکاری ایجاد نشود.  تفرشی ادامه داد: دورکاری نه تنها نباید کیفیت عملکرد را کاهش بدهد بلکه باید به‌گونه‌ای عمل شود تا عملکرد ارتقا پیدا کند، زیرا در حوزه مدیریت زمانی که موضوعی جدیدی مطرح می‌شود باید به افزایش پاسخگویی و عملکرد توجه کرد؛ در غیر این‌صورت دلیلی برای اجرای دورکاری نخواهد بود.