اخبار
رشد شاخصهای عملکردی بانک آینده در سال 1399
پایش عملکرد شعب و ستاد بانک آینده طی دو هفته نخست مردادماه امسال، نشان از موفقیتهای قابلتوجهی در حوزههای تخصصی دارد. در شرایطی که مواردی همچون پیشگیری از شیوع بیماری کرونا توأم با نوسانات اقتصادی و تفاوت سود و منفعت سایر بازارهای سرمایه، ممکن است روند جذب منابع مالی در بانکها و دیگر سازمانهای پولی و اعتباری را متأثر سازد، خانواده فعال در شعب بانک آینده در تلاشی مثالزدنی در قالب طرح «بهسوی برتری»، موفق شدند؛ طی دو هفته نخست مردادماه امسال، درشاخصهای اجرایی همچون: افتتاح سپرده، تجهیز منابع، جذب مشتریان جدید، رشد منابع ارزانقیمت و همچنین سپردههای قرضالحسنه پسانداز، سیر صعودی داشته و به موفقیتهای چشمگیری دست یابند. مدیران و سرمایهانسانی فعال در ستاد مرکزی نیز با مشارکت و همیاری خانواده سختکوش شعب بانک توانستند؛ با اجرای طرحهایی ویژه در حوزههای بازارسازی و توسعه و جذب مشتریان، به پیشرفتهای شایانی در این خصوص، دست یابند.
سه عضو هیات نظار بانک مرکزی منصوب شد
وزیر اقتصاد در احکامی جداگانه «علیرضا مرادی»، «مهدی مرجانی» و «اشرف سادات میری طامه» را به مدت دو سال به سمت عضو هیات نظار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. به گزارش شادا، فرهاد دژپسند در این احکام تاکید کرده است: نظار جدید بانک مرکزی در انجام کامل وظایف محوله بر اساس ماده ۲۲ قانون پولی و بانکی کشور اهتمام ورزیده و گزارشهای مربوط به عملکرد این بانک را بهطور مستمر از طریق رییس هیات نظار به وزیر اقتصاد ارایه کنند. احکام صادره از سوی وزیر اقتصاد به استناد صورتجلسه مورخ ۱۱ تیر ماه سالجاری مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.
9 راهکار تحریم
مدیرعامل سابق بازارمتشکل ارزی ضمن اشاره به ۹ راهکار برای علاج تحریم گفت: در هیچ یک از این موارد راهکارها، تحریمهای ظالمانه امریکا نقشی نداشته است. پس تحریم به تنهایی نمیتواند کمر ما را خم کند «از دوست بپرسید چرا میشکند».
محمود شکستهبند کارشناس اقتصادی و مدیرعامل سابق بازار متشکل ارزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سوال که علاج تحریم مذاکره با غرب است یا قوی شدن اقتصاد، اظهار داشت: قطعاً با عنایت به روباهصفتی امریکا و غرب، مذاکره ما را به سر منزل مقصود نمیرساند؛ اما رسیدن به اقتصاد قوی هم به آسانی حاصل نمیشود مگر اینکه نکاتی را بهصورت دقیق رعایت و اجرا کنیم. وی راهکار نخست برای عبور از تحریمها را جلوگیری از قاچاق ارز به خارج دانست و گفت: تاکنون علیرغم تلاشهای زیاد، توفیقی در این زمینه حاصل نشده است و خروج سرمایه به آسانی آب خوردن صورت میگیرد. این کارشناس اقتصادی جلوگیری از قاچاق کالا و مواد مخدر به داخل را هم به عنوان یکی دیگر از راههای علاج تحریمها اعلام کرد و افزود: قاچاق کالا و مواد مخدر به داخل کشور بر اساس آمارهای غیر رسمی سالانه بالغ بر 15 میلیارد دلار است و تاکنون علیرغم تلاشهای فراوان هنوز توفیق خاصی حاصل نشده است. شکستهبند به ضرورت همدلی و همراهی جناحهای سیاسی، اشاره و تصریح کرد: متأسفانه در این مورد هم اغلب نزاعهای ناروا تیشه به ریشه اقتصاد زده است. به گفته او، همکاری و همسویی همه ارکان اجرایی و نظارتی و قضایی و حقوقی نظام شکوهمند اسلامی با سیاستهای پولی بانک مرکزی میتواند کمک خوبی برای عبور از شرایط تحریمی باشد. مدیرعامل سابق بازار متشکل ارزی یکی از موضوعات مهم در شرایط تحریمی را بازگشت ارزهای صادراتی و همکاری صادرکنندگان با بانک مرکزی دانست و تأکید کرد: همراهی صادقانه صادرکنندگان با نظام و بانک مرکزی از موضوعات مهم است. فقط صادرکنندگان لطف کنند فاکتور کالاهای صادراتی شان را under invoice نفرمایند (کمتر ننویسند) و ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند. وی البته به همراهی صادقانه وارد کنندگان با نظام و بانک مرکزی هم تأکید کرد و گفت: واردکنندگان فقط لطف کنند فاکتور کالاهای وارداتی را over invoice نکنند (بیشتر ننویسند) و کالاها را هم واقعاً وارد کشور کنند و به مصرف مردم ایران برسانند و از احتکار خودداری نمایند. این کارشناس اقتصادی خصوصیسازی و شفافیت را از دیگر راههای علاج تحریم برشمرد و ادامه داد: دولت محترم خصوصیسازی را از طریق فروش شرکتهایش در بورس و فرابورس انجام دهد تا هم خصوصیسازی شفافتر انجام و هم از ریزش بورس جلوگیری شود. شکستهبند با انتقاد از تجارت شرکتهای دولتی گفت: دولت محترم تمامی شرکتهای تجاریش را منحل کند و دست از تجارت بردارد و بر تجارت تجار نظارت کند. مدیرعامل سابق بازارمتشکل ارزی در پایان تصریح کرد: سرمایهها و سپردههای مردم نزد بانکها به طرف بخش تولید به خصوص کشاورزی و صنعت هدایت شود و نظارت کافی بر نحوه مصرف آن توسط گیرندگان تسهیلات صورت گیرد تا از مسیر تولید خارج نشود.