رویداد

۱۳۹۹/۰۵/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۸۰۸

فرار ۹۸ میلیارد دلار سرمایه ایران در ۹ سال

رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: در مجموع ۹ سال معادل ۹۸.۴ میلیارد دلار و به‌طور متوسط سالیانه ۱۱ میلیارد دلار سرمایه در هر سال، از اقتصاد ایران خارج شده است .مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: در مجموع ۹ سال معادل ۹۸.۴ میلیارد دلار و به‌طور متوسط سالیانه ۱۱ میلیارد دلار سرمایه در هر سال، از اقتصاد ایران خارج شده است.به گفته خوانساری، تنها در سال ۹۶، خالص حساب سرمایه بیش از ۱۹ میلیارد دلار منفی شده است. خوانساری در توئیت دیگری همچنین در پیامی دیگر درباره گشایش اقتصادی که رییس‌جمهور وعده آن را داده است، نوشت: فروش اوراق ارزی بر پایه نفت که معنایش همان پیش فروش نفت است، می‌تواند اقدامی سنجیده و گشایش اقتصادی برای جمع آوری نقدینگی باشد ولی راه علاج تورم نیست. اگر برای کسری بودجه فکری نکنیم، فشار تورم روی دوش مردم می‌ماند.

معیشت مردم

جای طرح معما و پازل نیست

ایسنا |رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر در راه بودن یک اتفاق مهم اقتصادی برای ایران می‌گوید گمانه زنی‌ها درباره گشایش اقتصادی اگر به اتفاقی بزرگ ختم نشود، نتیجه‌ای جز عصبانی‌تر کردن جامعه که در ماه‌های اخیر فشارهای اقتصادی جدی را تحمل کرده نخواهد داشت. مجیدرضا حریری اظهار کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای پیش رفته که دیگر با طرح‌های صرفا اقتصادی و مدیریتی نمی‌توان توقع تحولی جدی داشت و راهکار از دل سیاست می‌گذرد. وقتی فشارهای تحریم یکی از عوامل تاثیرگذار بر مشکلات بوده، قاعدتا برای برون‌رفت از این شرایط، باید به مسائل دیپلماتیک نیز فکر کرد. وی با بیان اینکه حل نکردن مشکلات و ناموفق بودن طرح‌ها، شرایط را برای اقشار کم‌درآمد جامعه دشوار کرده، گفت: وقتی جامعه می‌بیند که برای برون‌رفت از این شرایط راهکار دقیقی وجود ندارد، عصبانی می‌شود و با مطرح کردن وعده‌هایی مبنی بر اینکه در روزهای آینده اتفاقی بزرگ رخ خواهد داد، جامعه را عصبانی‌تر می‌کند. امروز مردم نیاز دارند که ببینند مسوولان اجرایی فضای زندگی آنها را درک کرده و بر مبنای آن تصمیم می‌گیرند و در این مسیر مطرح کردن پازل و معما چندان نتیجه مثبت ندارد. وی با اشاره به گمانه زنی‌های صورت گرفته درباره اینکه گشایش اقتصادی اعلام شده در چه حوزه‌ای خواهد بود، بیان کرد: در این روزها گمانه زنی‌هایی صورت گرفته و افراد مختلف گزینه‌هایی را مطرح کرده‌اند اما هیچ یک از آنها در عمق زندگی مردم تغییری ایجاد نمی‌کند و مردم بیش از آنکه به وعده نیاز داشته باشند، تصمیمات جدی می‌خواهند که شرایط آنها را تغییر دهد. اگر تصمیم جدی گرفته شود حتی به اطلاع‌رسانی نیز احتیاج ندارد و با اجرایی شدنش، مردم خودشان متوجه تغییر می‌شوند.حریری افزود: اینکه یکی از مشاوران دولت در شبکه‌های اجتماعی می‌نویسد که برای تصمیم‌گیری اقتصادی صبر کنید، در کنار آنکه مشخص نیست چه ارتباطی با واقعیت دارد، نشان از آن دارد که از وضعیت معیشتی مردم دور شده‌ایم. امروز بخش قابل توجهی از جامعه با توجه به مشکلات اقتصادی، اساسا توان تصمیم‌گیری ندارد که بخواهد آن را نیز یک هفته عقب بیندازد. در کنار آن در سالی که به جهش تولید نام گذاری شده، این توقع که یک هفته تمام کارها بایستد تا نتیجه این خبر روشن شود، چندان منطقی نیست.

هیچ ماده اولیه و ماشین‌آلاتی نباید در گمرک معطل بماند

حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت در حاشیه سفر به خراسان رضوی در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه امروز چند واحد صنعتی شامل طرح‌های توسعه و ایجادی به بهره‌برداری رسید، اظهار کرد: طرح تولید انواع سیم و کابل مسی و آلومینیومی به بهره‌برداری رسید. این واحد صنعتی که در حال کامل کردن زنجیره تولید خود بوده، در نظر دارد گرانول و مفتول و کاتد مس را تولید کرده و با سرمایه‌گذاری بسیار خوبی که داشته، بیش از ۲۵۰ نفر مشغول به کار شدند. وی افزود: در سال جهش تولید واحدهای تولیدی، هم افزایش ارقام تولید را دارند، هم در کنار افزایش تولید خود در حال ایجاد طرح‌های توسعه هستند چنان‌که طرح‌های جدید در شهرک‌های صنعتی و خارج از آن، در کشور در حال کلید خوردن است و فرصت تحریم به نحو احسن در واحدهای تولیدی استفاده شد. مدرس خیابانی گفت: بسیاری از مسائل در زمینه تخصیص ارز و تامین مواد اولیه است و نقدهایی به روش‌های عرضه مواد اولیه در بورس کالا وجود داشته که سازوکار جدیدی در بورس در حال تدوین است تا دیگر قیمت عرضه مواد اولیه خود را بالاتر از قیمت جهانی نداشته باشیم، بنابراین باید واحدهای تولیدی را به صورت ویژه ببینیم. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: پیشنهادی امروز مطرح شد که مواد اولیه تولیدکنندگان شناسنامه‌دار، معتبر و بزرگ و برخی تولیدکنندگان عضو صادرکنندگان برتر را در قالب یک خط ویژه تخصیص دهیم، بازگشت مالیات ارزش افزوده آنها سرعت پیدا کند و ترخیص کالاها از گمرکات سهولت یابد. وی خاطرنشان کرد: با دستور ریاست‌جهوری در ستاد اقتصادی نباید هیچ مواد اولیه و ماشین‌آلاتی در گمرکات ما بماند و واحدهای تولیدی به دلیل نداشتن مواد اولیه و ماشین‌آلات کند یا متوقف شوند. کسانی که مواد اولیه و ماشین‌آلات آنها در گمرکات کشور است، به وزرات صمت مراجعه کنند که در قالب فهرست‌هایی اولویت‌بندی و به بانک مرکزی و گمرک ارسال می‌شود.