اوج‌گیری 45هزار واحدی شاخص بورس

۱۳۹۹/۰۵/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۸۳۸
اوج‌گیری 45هزار واحدی شاخص بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز  یکشنبه 44 هزار و 318 واحد رشد کرد و امروز معامله‌گران در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران بیش از 30 هزار میلیارد تومان داد و ستد کردند.

به گزارش فارس، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات (یکشنبه) با جهش 44 هزار و 318 واحد روبه‌رو شد و به رقم 2 میلیون و 78 هزار و 511 وا حد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش 1581 واحد به رقم 533 هزار و 439 واحد رسید. 

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 7 میلیون و 777 هزار میلیارد تومان رسید. 

معامله‌گران در بورس اوراق بهادار تهران بیش از 9 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 1.9 میلیون نوبت معامله و به ارزش 17 هزار و 74 میلیارد تومان داد و ستد کردند. همچنین معامله‌گران در فرابورس ایران بیش از 13 هزار و 404 میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر این دو رقم را با هم درنظر بگیریم، امروز ظرف حدود 4.5 ساعت بیش از 30 هزار و 478 میلیارد تومان در بورس تهران و فرابورس ایران داد و ستد کردند.  امروز عمده نمادهای بورسی رو به رشد بود، به گونه‌ای که شاخص کل 2.18 درصد و شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی 2.18 درصد رشد داشت. همچنین شاخص کل بورس با معیار هم‌وزن و شاخص قیمت با معیار هم‌وزن هرکدام 3 دهم درصد رشد کردند. 

شاخص آزاد شناور 1.69 درصد رشد کرد. شاخص بازار اول بورس 2.2 درصد افزایش یافت و شاخص بازار دوم بورس، 2 درصد افزایش یافت.  امروز نمادهای پتروشیمی خلیج‌فارس، ملی مس، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، هدلینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و بانک تجارت بیشترین اثر افزایشی در شاخص کل بورس را داشته و نماد ایران‌خودرو به تنهایی بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل بورس را داشته است.  نمادهای پربیننده در بورس اوراق بهادار تهران شامل ملی مس، پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌گذاری غدیر، بانک صادرات ایران، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو، بانک تجارت و بانک پارسیان بوده‌اند.  امروز همچنین در فرابورس ایران شاخص کل 413 واحد رشد کرد و به رقم 21 هزار و 535 واحد رسید.  ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک‌میلیون و 399 هزار میلیارد تومان رسید.  معامله‌گران امروز در فرابورس ایران بیش از 13.8 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 851 هزار معامله و به ارزش 13 هزار و 404 میلیارد تومان داد و ستد کردند.  امروز نمادهای سنگ‌آهن گوهرزمین، لاستیک یزد، پلیمر آریاساسول، ذوب‌آهن، صباتأمین، فولاد ارفع بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتند و پتروشیمی مارون بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را بازی کرده است.  نمادهای پربیننده در فرابورس شامل ذوب‌آهن اصفهان، بانک دی، پتروشیمی تندگویان، ماشین‌های اداری ایران، توسعه و عمران کرمان، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و داروسازی تولید دارو بوده‌اند.  اولین شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوط به سهام عدالت در استان خراسان جنوبی با نماد «وسخراج» وارد بورس شد و همگان می‌توانستند سهام این شرکت استانی را خرید و فروش کنند. 

پرتفوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مرکب از ترکیب سهام سهامداران همان استان که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند است.  همچنین کارشناسان و نیز مدیرعامل بورس تهران همواره تأکید می‌کنند، مردم برای سرمایه‌گذاری در بورس از پس‌اندازهای خود استفاده کنند و برای سرمایه‌گذاری در بورس، به هیچ وجه دارایی‌های قابل استفاده مانند خانه، ماشین یا طلاجواهر را نفروشند. همچنین در خرید سهام از سهام شرکت‌های ارزنده و ترجیحا صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های هلدینگ استفاده کنند تا ریسک آنها به حداقل کاهش یابد. 

همچنین کارشناسان اقتصادی می‌گویند در حالی که ارزش معاملات یک روز در بورس و فرابورس به 30 هزار میلیارد تومان می‌رسد، این شرایط بهترین زمینه برای شرکت‌های حاضر در بورس را فراهم کرده تا بتوانند با انتشار انواع اوراق نسبت به تأمین سرمایه و تکمیل طرح‌های توسعه در شرکت‌های خود اقدام کنند

   رشد کم‌نظیر بورس در معاملات سال گذشته

 این در حالی است مدیرعامل شرکت بورس تهران به موضوع معاملات دو نوبتی شدن زمان معاملات بورس تهران اشاره کرده ومی گوید: بازار سرمایه طی سال گذشته رشد کم‌نظیری را تجربه کرد و حجم معاملات افرایش چشمگیری داشت و همین موضوع بار هسته معاملات را افزایش داد.

به گزارش بازار سرمایه ایران، علی صحرائی با بیان اینکه نگاه بلندمدت لازمه کسب سود در بازار سرمایه است و توصیه می‌کنم مالکان سهام عدالت برای فروش دارایی خود عجله نکنند، گفت: از مجموع ۵۰ میلیون نفر مالک سهام عدالت حدود ۳۰ میلیون نفر از هموطنان روش مدیریت غیر مستقیم سهام عدالت را انتخاب کردند که جمعیت آنها در ۳۱ استان کشور توزیع شده و دارایی این دسته از مالکین سهام عدالت از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مدیریت می‌شود. مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه امروز اولین شرکت سرمایه‌گذاری استانی با نماد "وسخراج" در تابلو دوم بورس تهران درج و آماده بازگشایی شد، افزود: از امروز هموطنان ما در استان خراسان جنوبی که روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کردند می‌توانند دارایی خود را نقد کنند. صحرائی ادامه داد: سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز به مرور در بورس تهران پذیرش می‌شوند و در نهایت فروش سهام عدالت برای همه مالکینی که در سایر استان‌ها ساکن هستند و روش مدیریت غیر مستقیم را انتخاب کرده‌اند، امکان‌پذیر می‌شود. مدیر عامل بورس تهران با اشاره به اینکه سهام عدالت دارایی با ارزشی است و پرتفوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز از صنایع خوب کشور تشکیل شده و به نوعی سبد متنوعی از سهام است، افزود: مذاکراتی با بانک ملی نیز انجام شده تا سهام شرکت های سرمایه گذاری استانی وثیقه دریافت کارت اعتباری باشد.

وی به مالکین سهام عدالت که روش مدیریت غیر مستقیم را انتخاب کرده اند توصیه کرد دارایی خود را حفظ کنند و افزود: نقد شوندگی مهمترین ویژگی بازار سرمایه است و مالکین سهام شرکت های استانی در هر زمانی که تمایل داشته باشند می توانند دارایی خود را نقد کنند. علی صحرائی، به موضوع معاملات دو نوبتی شدن زمان معاملات بورس تهران نیز اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه طی سال گذشته رشد کم‌نظیری را تجربه کرد و حجم معاملات افرایش چشمگیری داشت و همین موضوع بار هسته معاملات را افزایش داد. وی ادامه داد: برای حل مشکل ایجاد شده اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت در دستور کار قرار دارد. روش کوتاه‌مدت و در دسترس ما تقسیم زمان معاملاتی بود. طبق بررسی‌های انجام شده بیشترین حجم معاملات بازار سرمایه به صنایع خودرو، بانک، پالایشگاهی و فلزات اساسی و هلدینگ چند رشته‌ای اختصاص دارد. علی صحرائی افزود: جمع‌بندی ما بر این شد تا معاملات از ۸:۳۰ تا ۱۱ و ۱۱:۳۰ تا ۱۵ انجام شود، از ۵ صنعت مورد اشاره سه گروه هلدینگ چند رشته‌ای، فلزات اساسی و پالایشی‌ها به نوبت بعد از ظهر منتقل می‌شود و گروه دوم در نوبت صبح باقی می‌ماند. وی ادامه داد: این رویکرد موقت است و در مرحله بعدی و تا سه ماه آینده، معاملات بورس تهران بر اساس گروه‌های دوگانه در دو سامانه معاملاتی مختلف انجام می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران در پایان خاطرنشان کرد: شرکت مدیریت فناوری نیز با همکاری دانشگاه تهران در حال طراحی سامانه بومی هستند که به زودی به مرحله آزمایش وارد می‌شود.