اخبار
افزایش ۵۵ برابری تولید ماسک تنفسی
دبیر کارگروه مقابله با کرونا وزارت صمت (ستاد لجستیک کرونا)، ضمن ارایه جدیدترین آمار تولید تجهیزات و اقلام بهداشتی مقابله با کرونا از افزایش ۵۵ برابری تولید ماسک تنفسی از زمان شیوع ایپدمی کرونا خبر داد. جمشید گلپور اظهار کرد: در راستای تولید اقلام و محصولات بهداشتی برای مقابله با کرونا و با برنامهریزیهای انجام شده توسط این وزارتخانه، تولید الکل نیز افزایش دو برابری داشته است. وی با اشاره به افزایش ۱.۵ برابری تولید مایع دست شویی، بیان کرد: از ابتدای امسال تولید دیگر اقلام شوینده مرتبط با پیشگیری از کرونا نیز افزایش داشت که از جمله آن به افزایش ۳۳ درصدی تولید صابون میتوان اشاره کرد. رییس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت در ادامه گفت: همچنین در این مدت تولید انواع دستکش افزایش ۲.۵ برابری و تولید مواد ضدعفونیکننده افزایش ۸ برابری داشت.
گلپور با اشاره به دیگر آمار و ارقام تولید محصولات مرتبط با پیشگیری و درمان کرونا اضافه کرد: تولید محافظ صورت افزایش ۱۰۰۰ برابری و تولید گان لمینت شده و لباس یکسره نیز افزایش ۸۶۰ برابری داشت
۳۲ تفاهمنامه در امور مرتبط با معادن منعقد شد
ایسنا|مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ضمن اعلام اینکه تاکنون اقدامات کلینیکی برای ۱۰۲۰ معدن انجام شده، گفت که ۳۲ تفاهمنامه در فعالیتهای مرتبط با حوزه معدن نیز منعقد شده است. وجیهالله جعفری با اشاره به اینکه ۲۱۳۰ معدن مورد بررسی قرار گرفت، گفت: ۴۴۹۴ معدن غیرفعال شناسایی و برای ۲۱ استان برنامه پایش انجام شده و ۱۵۴ بلوک معدنی معرفی شده است. این در حالی است که احیا و توسعه ۱۰۲۰ معدن و احداث ۲۵ واحد فرآوری در دستور کار و در برنامهها و اهداف سال ۱۳۹۹ قرار گرفته است. وی با بیان اینکه ۳۲ تفاهمنامه در فعالیتهای مرتبط با حوزه معدن منعقد شده است، گفت: این تفاهمنامهها شامل ۱۶ تفاهمنامه سرمایهگذاری، هشت تفاهمنامه پژوهشی و آموزشی، شش تفاهمنامه تامین مالی و دو تفاهمنامه مرتبط با توسعه استارتآپها میشوند. جعفری از برگزاری دو همایش در سطح ملی و شرکت در جشنواره و نمایشگاههای تخصصی به عنوان دیگر اقدامات در راستای اهداف اینترنت نام برده و خاطرنشان کرد: یک لایه تحت عنوان معادن کوچک مقیاس در سامانه WebGIS شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ایجاد و تنظیم شده . همچنین در این راستا وبسایت طرح احیا معادن کوچک مقیاس نیز راهاندازی شده است. ضمن اینکه درگاه اینترنتی سطام نیز به آدرس ssmines.impasco.gov.ir جهت مکانیزه شدن فرآیند پیگیریهای متقاضیان و سرمایهگذاران در دسترس آنها قرار گرفته است. جعفری افزود: از نمایندگان سازمان صمت استانها دعوت شده و همایشی طی دو مرحله برای آشنایی با طرح و سامانه سطام با حضور نمایندگان سازمان صمت استانها برگزار شده است. همچنین ۳۰۶ پرسشنامه مشکلات معدنی توسط دارندگان مجوزهای معدنی نیز تکمیل شده که طی برنامهای مجزا با مشارکت سازمان نظام مهندسی معدن ایران برای تکمیل پرسشنامههای معادن غیرفعال با هدف تسریع در فرآیند بررسی، در دست اقدام است.
پیشنهاد ستاد تنظیم بازار برای تعادل بازار شیر
شاتا|دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: حفظ تعادل عرضه و تقاضا و تنظیم بازار کالاهای مختلف نیازمند ابزارهای متناسب است و در این مسیر باید ابزار متناسب با هر کالا برای ایجاد تعادل به کار گرفته شود. محمدرضا کلامی با اشاره به اخبار مطرح شده در رسانهها درباره افزایش قیمت لبنیات گفت: باید توجه داشت در شرایط فعلی قیمت ارز در محدوده ۲۰ هزار تومان قرار دارد، از این رو صادرات سودآوری بالایی دارد. وی با اشاره به اینکه دولت با هدف تامین لبنیات مصرفی مردم به قیمت مناسب، یارانهای بابت تامین نهادهها پرداخت میکند، گفت: در عمل اما به دلیل سودآوری صادرات به جای متعادل ماندن قیمتها در سبد مصرفی مردم، با صادرات نامتعارف چربی و کره و شیرخشک از کشور روبه رو هستیم و همین امر سبب شده است تقاضای نامتعارفی به بازار شیر ایران وارد شود . وی با اشاره به اینکه تحت تاثیر شرایط فوق قیمت مصوب شیر در سطح کشور رعایت نمیشود، اضافه کرد: برای محافظت از سفره مردم لازم است از ابزارهای مختلف استفاده کنیم و در این حوزه ابزار مناسب تعیین عوارض صادراتی برای صدور خامه و شیرخشک از کشور است. معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: از سوی دیگر تغییر نرخ ارز واردات کره از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی باعث شده مصارف کره داخلی افزایش یابد. او ادامه داد: در نهایت ستاد تنظیم بازار با پیشبینی اینکه کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰ رو به اتمام است و مصارف کره داخلی با افزایش روبه روست، پیشنهاد کرد: کارگروه هماهنگی و ساماندهی عوارض صادراتی نسبت به تعیین عوارض صادراتی برای شیرخشک و خامه بستهبندی به گونهای که رانت افزایش قیمت دلار و سهم ارز ۴۲۰۰ تومانی به بیت المال و خزانه کشور بازگرداندن اقدام نماید. وی تاکید کرد: انشالله با ابلاغ مصوبه در خصوص اختیارات این کارگروه بازار شیر از عدم هماهنگی که فاصله گرفته و به تعادل نزدیک خواهد شد.