اخبار
فولاد ایران برخلاف تولید جهانی رشد داشت
ایرنا | ایران در هفت ماهه ۲۰۲۰ میلادی (۱۱ دی ماه ۹۸ تا ۱۰ تیر) ۱۶ میلیون و ۲۲۵ هزار تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی (۱۴ میلیون و ۶۴۴ هزار تن)، ۱۰.۸ درصد رشد نشان میدهد، درحالی که کل تولید جهانی ۲.۵ درصد کاهش داشت. روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران روز سهشنبه برپایه گزارش انجمن جهانی فولاد (worldsteel) افزود: ۶۴ کشور تولیدکننده، از ابتدای ماه ژانویه تا پایان ماه جولای ۲۰۲۰ میلادی، یک میلیارد و ۲۷ میلیون و ۴۰۹ هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به میزان تولید شده در مدت مشابه سال گذشته میلادی (یک میلیارد و ۸۴ میلیون و ۶۰۶ هزار تن)، ۵.۳ درصد کاهش نشان میدهد. میزان تولید فولاد خام این شرکتها طی ماه جولای نیز با ۲.۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۵۶ میلیون و ۶۷۹ هزار تن)، ۱۵۲ میلیون و ۶۹۴ هزار تن بود. انجمن جهانی فولاد افزوده است: ایران در ماه جولای (۱۱ تیر تا ۱۰ مرداد) امسال، دو میلیون و ۳۳۹ هزار تن فولاد خام تولید کرد و این رقم در مدت مشابه سال میلادی گذشته، دو میلیون و ۴۵ هزار تن بود که ۱۴.۴ درصد افزایش دارد.
یک اتفاق بزرگ در سنگهای قیمتی
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: اتفاق بزرگی در توسعه سنگهای قیمتی در حال شکلگیری است که افزایش اشتغال و درآمدزایی جدیدی را برای بخش معدن در پی دارد. به گزارش تسنیم به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور که پیش از بازدید از کارخانه آهن اسفنجی اردکان در جمع مسوولان استان یزد سخن میگفت، تصریح کرد: با برنامه کلان ایمیدرو و همکاری بخش خصوصی، قرار است با واردات سنگهای قیمتی از افغانستان و تراش و فرآوری آنها، شاهد افزایش مشاغل جدید در معدن باشیم. وی ادامه داد: این بخش ظرفیت بالایی در ایجاد مشاغل خانگی و توسعه آنها دارد. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به سخنان امروز رییسجمهور در این باره، گفت: ایمیدرو هر نوع کمکی را برای فعالسازی ظرفیت معادن گوهر سنگها و فرآوری آنها ارایه میدهد. به گفته وی، در این مسیر صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی به عنوان زیرمجموعه ایمیدرو به پشتیبانی از تولید تجارت این صنعت میپردازد. غریبپور تاکید کرد: تکیه ما در این حوزه جدید، به بخش خصوصی است که وارد عمل شود. وی به سخنان مقام معظم رهبری در ایجاد مانع در خامفروشی اشاره و تاکید کرد: ایمیدرو از 9 ماه پیش اقدامات اولیه برای فعالسازی ظرفیتهای این بخش و جلوگیری از خام فروشی را آغاز کرده است. غریبپور افزود: پیشبینی شده این صنعت 500 هزار شغل تا افق 1405 در کشور ایجاد میکند. وی در بخش دیگری از سخنانش درباره شرکت چادرملو گفت: ایمیدرو بهطور پیوسته پیگیر منابع جدید معدنی برای چادرملو است. وی افزود: باتوجه به کاهش ذخایر فعلی این معدن، انجام اکتشافات جدید یکی از برنامههای پیشرو برای حمایت از این شرکت است. غریبپور همچنین اظهار داشت: پیشبینی میشود پروژه انتقال آب از خلیجفارس امسال به چادرملو هم برسد.وی گفت: تامین آب از خلیجفارس یکی از مواردی است که به کاهش دغدغههای زیستمحیطی در استان میانجامد. غریبپور، در سخنانش از تلاشهای مدیریت شرکت فولاد اردکان و نیز استانداری و دیگر مقامات استان در راهاندازی کارخانه آهن اسفنجی اردکان تشکر کرد.
چرا برنج خارجی گران شد؟
تسنیم |دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه قیمت برنج خارجی ۲.۵برابر سال گذشته شده است گفت: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی به ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان رسیده است که با افزایش دوباره قیمت ارز نرخ این محصول نیز افزایش مییابد. مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران درباره دلایل افزایش قیمت افسارگسیخته برنج ایرانی و خارجی در بازار اظهار کرد: بعد از حذف ارز ترجیحی واردات برنج و اختصاص ارز نیمایی به واردات، قیمت برنج نیز در بازار مصرف افزایش یافت. وی افزود: در اردیبهشت ماه که قیمت ارز نیمایی 14.2 هزار تومان بود قیمت برنج هندی بهیکباره از 8 هزار تومان به 16 هزار تومان افزایش یافت و اکنون نیز که برنجهای جدید با ارز بیش از 20 هزار تومان در حال واردات است قیمت این برنج به 20 تا 21 هزار تومان افزایش مییابد. دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه تخصیص ارز نیمایی به واردات برنج کند است ادامه داد: در زمان حاضر نیز برنجهای هندی که در این فاصله وارد کشور شدهاند با قیمت 18 تا 20 هزار تومان در حال عرضه به بازار است. وی تصریح کرد: قیمت برنج پاکستانی نیز با توجه به اینکه قیمت اولیه و هزینه انتقال بالاتری دارد در زمان حاضر بالاتر از 20 هزار تومان به فروش میرسد. کشاورز با اعلام اینکه 200 تا 300 هزار تن برنج در گمرکات رسوب کرده است اظهار داشت: بخشی از برنجهای سال گذشته در گمرک رسوب کرده است و بخشی از برنجهایی نیز که امسال آمده است با توجه به کندی روند تخصیص ارز در مرحله تأمین و تخصیص ارز قرار دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا کمبود برنج در کشور وجود دارد یا قیمتهای فعلی بهخاطر شرایط تورمی و نرخ ارز است گفت: سال قبل 910 هزار تن برنج تا مدت مشابه سال جاری (5ماهه ابتدایی سال) وارد شده بود که این رقم در سال جاری به 430 هزار تن کاهش یافته است. او تأکید کرد: با توجه به اینکه واردات برنج نصف شده است در صورتی که تقاضای بازار مانند قبل باشد در بازار کمبود خواهیم داشت.