دنیای فناوری

۱۳۹۹/۰۶/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۵۳۳

مخالفت دولت امریکا  با پروژه کابلی گوگل و فیس‌بوک

گوگل و فیس‌بوک در پی مخالفت دولت ترامپ، از طرح کابل زیردریایی میان امریکا و هنگ‌کنگ منصرف شده و پیشنهادهای جدیدی مطرح کردند. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، عقب‌نشینی گوگل و فیس‌بوک پس از این روی داد که دولت ترامپ اعلام کرد ممکن است چین از این لینک برای جمع‌آوری اطلاعات از امریکایی‌ها استفاده کند. این شرکت‌ها به سرعت دست به‌کار شده و پیشنهادهای جدید شامل کابل زیردریایی به تایوان و فیلیپین را مطرح کردند. تحولات اخیر ناشی از اوج‌گیری تنش‌ها میان امریکا و چین بر سر اختلافات متعدد شامل اقدامات چین در هنگ‌کنگ، اتهام امریکایی‌ها درباره احتمال استفاده از محصولات‌ های‌تک چین برای جاسوسی و شیوع ویروس کرونا است. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری امریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر، رویکرد سخت‌گیرانه‌تری درخصوص چین اتخاذ کرده است. این شرکت‌های فناوری پروژه شبکه کابلی پسیفیک لایت را در سال ۲۰۱۷ پیشنهاد کردند که شامل هر سه مقصد در منطقه اقیانوس آرام بود. اما آژانس‌های امنیتی و وزارت دادگستری امریکا در ۱۷ ژوئن از کمیسیون ارتباطات فدرال خواستند با اتصال کابلی به هنگ‌کنگ مخالفت کند و دلیل آن را امکان دسترسی چین به اطلاعات شخصی امریکایی‌ها عنوان کردند. این آژانس‌ها اعلام کردند شرکت «پسیفیک لایت دیتا کامونیکیشن »  زیرمجموعه گروه رسانه و مخابرات دکتر پنگ است که با سرویس‌های امنیتی و جاسوسی چینی ارتباط دارد. با این حال آژانس‌های امنیتی به این کمیسیون توصیه کردند با بخشی از پروژه که مربوط به کابل متصل‌کننده امریکا به تایوان و فیلیپین بود، موافقت کند. گوگل در آوریل اجازه یافت بخش مربوط به تایوان این پروژه را به مدت شش ماه اداره کند. گوگل در ایمیلی اعلام کرد ما به همکاری از طریق کانال‌های موجود برای دریافت مجوزهای احداث کابل برای کابل‌های زیردریایی‌مان ادامه می‌دهیم.

فروش اکانت‌های بازی  در بازار یک میلیارد دلاری

روزانه ده‌ها هزار اکانت بازی فورت‌نایت در بازار سیاه اکانت‌های بازی ویدیویی به‌سرقت‌رفته به فروش می‌رسد که سالانه یک میلیارد دلار درآمدزایی دارد. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، وینی ترویا، مدیر شرکت امنیتی نایت لاین، در این باره اظهار کرد: «خلافکاران از ابزارهای اتوماتیک برای بررسی ۵۰۰اکانت در ثانیه استفاده می‌کنند تا آنها را با اطلاعات کاربری به‌سرقت‌رفته در رخنه امنیتی اخیر اکانت‌های فورت‌نایت تطبیق داده و برای دسترسی به اکانت‌ها استفاده کنند. هر اکانتی به‌طور متوسط  ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار به فروش می‌رود.» فورت‌نایت یک بازی مبارزه‌ای است که در آن گیمرها برای اسلحه و منابع با یکدیگر مبارزه می‌کنند و از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۱۷ به یک پدیده جهانی تبدیل شده و بیش از ۳۵۰ میلیون کاربر عضو دارد. سرقت اکانت مشکل رایجی در میان سایت‌های شبکه اجتماعی و بازی است. در حالی که شرکت «اِپیک گیمز» که سازنده فورت‌نایت است، فروش اکانت‌ها را ممنوع کرده اما برخی از کاربران با تخطی از این سیاست، اکانت خود را به فروش می‌رسانند. اپیک اعلام کرده که از فناوری‌هایی مانند بررسی آی‌پی و هوش مصنوعی برای شناسایی تهدیدها در لحظه استفاده می‌کند. این شرکت رویکرد پیشرفت‌های را برای محافظت از کاربران بازی در پیش گرفته و تلاش‌ها برای ورود غیرقانونی به اکانت‌ها را مسدود کرده است. شرکت نایت‌لایت که به شرکت‌ها برای شناسایی آسیب‌پذیرهای امنیتی‌شان کمک می‌کند، در تهیه گزارش خود با توزیع‌کنندگان و فروشگاه‌های غیرقانونی که اکانت‌های بازی را می‌فروشند گفت‌وگو کرده است. توزیع‌کنندگان هزاران اکانت را در سرویس‌هایی مانند تلگرام و دیسکورد عرضه می‌کنند و وب‌سایت‌های غیرقانونی این اکانت‌ها را به فروش می‌گذارند و فروش روزانه اکانت‌های فورت‌نایت برای یک فروشنده تا ۲۰ هزار دلار درآمد دارد.

احتمال مقابله چین  با فروش تیک‌تاک به امریکا

تلاش تیک‌تاک برای فروش خود به شرکت‌های امریکایی و رهایی از آزارهای دولت ترامپ، ممکن است به‌علت وضع قوانین تجاری جدید توسط دولت چین به سرانجام نرسد. به گزارش مهر به نقل از انگجت، چین در حال وضع قوانینی در حوزه تجارت و صادرات فناوری‌های مربوط به هوش مصنوعی است که بر اساس آن کنترل و خرید این فناوری‌ها توسط خارجیان ممنوع می‌شود. در صورت نهایی شدن این قوانین تیک‌تاک نیز که از فناوری‌های هوش مصنوعی بهره می‌گیرد نمی‌تواند خریدار امریکایی داشته باشد. قوانین جدید صادرات فناوری‌هایی مانند تحلیل متن، شناسایی اصوات، پیشنهاد تکمیل متن ماشینی و غیره را به کشورهای دیگر ممنوع می‌کند. 

منابع مطلع از هشدار دولت چین به بایت‌دنس، شرکت مالک تیک‌تاک نیز خبر داده‌اند. بر همین اساس پکن از مدیران بایت‌دنس خواسته تا تلاش برای فروش تیک‌تاک و هرگونه مذاکره در این زمینه را متوقف کنند. حتی اگر بایت‌دنس مالکیت تیک‌تاک را واگذار کند، به‌علت انتقال فناوری‌های حساس هوش مصنوعی به این شرکت مشمول مفاد قوانین جدید صادرات هوش مصنوعی چین خواهد بود. به نظر می‌رسد چین بعد از پیشرفت مورد‌نظر در حوزه فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی قصد دارد مانع از انتقال اطلاعات حساس در زمینه این فناوری به سایر کشورها و به خصوص کشورهای رقیب و متخاصم مانند امریکا شود.