اخبار

۱۳۹۹/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۵۷۴

شرایط رجیستر موبایل مسافری تغییر کرد

طبق شرایط جدید اعلام‌شده از این پس رجیستر مسافری موبایل منوط به درج شماره سیم‌کارتی است که 20 روز از فعال‌سازی آن گذشته باشد. روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران در گفت‌وگو با ایلنا از تغییر شرایط اظهار مسافری تلفن همراه خبر داد و گفت: طبق بخشنامه جدید، اظهار مسافری تلفن همراه (رجیستر) منوط به درج شماره سیم‌کارتی است که به نام خود مسافر بوده و حداقل 20 روز از زمان فعال‌سازی آن و انتقال مالکیت گذشته باشد. وی درباره علت تغییر شرایط رجیستری اظهار کرد: برخی از افراد با در اختیار گرفتن اطلاعات سفر مسافران و درج مشخصات گذرنامه و تصویر گذرنامه آنها اقدام به واردات گوشی تحت عنوان واردات مسافری تلفن همراه می‌کردند که برخی از این مسافران از این موضوع مطلع نبودند و مورد سوء‌استفاده افراد قرار می‌گرفتند. لطیفی ادامه داد: اگر افراد برای رجیستری با شرایط جدید دچار مشکل شدند برای رفع مشکلات خود می‌توانند با شماره 195 تماس بگیرند.

اعمال تعرفه نیم‌بها برای تولیدکنندگان محتوای  داخلی

امکان اعمال تعرفه نیم‌بها و سرعت متفاوت برای تولیدکنندگان محتوای داخلی، فراهم شده است و تولیدکنندگان محتوای داخلی آموزشی می‌توانند با ثبت درخواست خود در سازمان فناوری اطلاعات ایران، از تعرفه ترجیحی اپراتورها برای مراجعه‌کنندگان خود استفاده کنند. به گزارش ایسنا، با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، یکی از مهم‌ترین مزایایی که مورد توجه قرار گرفت، تفکیک تعرفه اینترنت داخل از بین‌الملل بود. بدین معنا که برای وب‌سایت‌ها با سرورهای داخلی در مقایسه با وب‌سایت‌های خارجی، تخفیف ۵۰ درصدی در نظر گرفته شد و ارایه‌دهندگان خدمات اینترنتی از اینترنت ثابت و همراه، مطابق مصوبه سازمان رگولاتوری ملزم به رعایت این موضوع در محاسبه هزینه اینترنت برای کاربران شدند. از طرف دیگر در حال حاضر و با شیوع کرونا در کشور، از اسفندماه سال ۹۸، مراکز آموزشی به‌صورت حضوری تعطیل شده و آموزش به صورت مجازی و الکترونیکی ادامه یافت و با توجه به هزینه بالای اینترنت برای تحصیل، در حالی که دانشجویان خواستار رایگان شدن حجم اینترنت مصرفی کلاس‌های مجازی شدند، وزارت ارتباطات از رایگان شدن اینترنت آموزش مجازی تا پایان خرداد خبر داد. همچنین با ادامه روند آموزش مجازی، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به ایجاد بار ترافیکی بر اثر آموزش مجازی، بیان کرد: به‌دلیل عدالت آموزشی و عدم امکان خانواده‌ها در تامین مالی موجب عدم بهره‌گیری از تحصیل نشود، تلاش می‌کنیم که بسته‌هایی را برای معلمان و دانش‌آموزان در نظر بگیریم. زیرا به دلیل حجم ویدیوهایی که در پیام‌رسان‌ها ارسال می‌شود، هزینه‌هایی به معلمان تحمیل می‌شود که باید برایش فکری کنیم. در این راستا سازمان فناوری اطلاعات نیز در اطلاعیه‌ای عنوان کرده که بر اساس مصوبه شماره ۲۳۷ و ۲۴۸ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبنی بر امکان اعمال تعرفه نیم‌بها و سرعت متفاوت برای تولیدکنندگان محتوای داخلی، کلیه اپراتورهای داخلی موظفند امکان تفکیک ترافیک داخل از بین‌الملل را اعمال و تعرفه مصرف دیتای محتواهای داخلی را به‌صورت ترجیحی و به میزان نصف تعرفه دیتای بین‌الملل محاسبه کنند. به همین منظور با توجه به فرارسیدن سال تحصیلی جدید و با هدف حمایت از کسب‌وکارهای فعال در زمینه آموزش الکترونیکی، از کلیه تولیدکنندگان محتوای داخلی آموزشی دعوت می‌شود با مراجعه به سامانه درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران نسبت به ثبت فهرست سامانه‌ها و برنامه‌های کاربردی که در داخل کشور میزبانی می‌شود اقدام کنند تا اپراتورها تعرفه ترجیحی برای مشترکانی که به سایت‌های مذکور مراجعه می‌کنند را اعمال کنند. در این اطلاعیه همچنین ذکر شده که به دلیل پیچیدگی‌های اجرای فنی برای اعمال تعرفه یادشده، از زمان ثبت‌ درخواست تا فعال‌سازی، نیازمند یک ماه زمان است.

ارتقای امنیت فضای مجازی  به کمک شرکت‌های دانش بنیان

تفاهم‌نامه‌ای بین پلیس فتا و معاونت علمی و فناوری در راستای استفاده از توانایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در راستای افزایش امنیت فضای مجازی منعقد شد. به گزارش مهر، تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری و پلیس فتا در زمینه همکاری‌های مشترک و بهره‌گیری از ظرفیت فعالان زیست‌بوم دانش‌بنیان منعقد شد تا فرصتی برای به کار بستن توانمندی‌های فعالان این زیست‌بوم در مسیر کمک به امنیت فضای مجازی ایجاد شود. با این تفاهم‌نامه زمینه‌های لازم برای امنیت بیشتر فضای مجازی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها فراهم می‌شود. بر اساس این تفاهم‌نامه همکاری، معاونت علمی و پلیس فتا تلاش می‌کنند تا با استفاده از ظرفیت‌هایشان شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌های تخصصی حوزه امنیت سایبری و فناوری اطلاعات و ارتباطات رونق پیدا کنند. فروش محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان، پیاده‌سازی راه‌حل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت سایبری، جذب سرمایه‌گذار و منابع مالی در طرح‌های فناورانه این حوزه از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه همکاری است. همچنین توسعه طرح‌های امنیت سایبری با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز شتاب‌دهنده جزو محورهای همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و پلیس فتا است.