4 ماه است که دولت وزیر صمت ندارد
تسنیم| رییس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه ۴ ماه است که دولت وزیر صمت ندارد گفت: تغییر رویه دولت در مدت باقیمانده، فرصتی برای کاهش مشکلات تولید است. رییس خانه صنعت و معدن ایران با توجه به سخنرانی رهبر انقلاب در ارتباط با هیات دولت، به فرازهایی از سخنان ایشان و مواردی که به هیات دولت گوشزد کردند، استناد کرد و یکی از مباحث را رفع برخی موانع از جمله تحریم یا ندادن پول حاصل از فروش نفت ایران که تحت اختیار دولت نیست، اما مربوط به بسیاری از موانع درونی است، عنوان کرد و خواستار توضیحی در این زمینه شد.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی در بیان موانع درونی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری را شنیدم. بنده به عنوان وکیل جامعه، در جریان کامل مشکلات جامعه قرار دارم. آنچه مسلم است، اینکه مقام رهبری از ابتدای امسال انتظارشان در تولید، بسیار بیشتر از اینها بود. چنانچه، شعار سال را نسبت به سال گذشته، جهش تولید اعلام کردند.
سهل آبادی با عنایت به اینکه دولت، صحبتهای مقام معظم رهبری را شنیده است، بخش عظیم سخنان مقام رهبری، شفاف بودن با مردم است. آقای روحانی در روزهای اول سر کار آمدن خود، گزارش صد روزه به مردم دادند، حال باید بدانیم آیا امروز به این گزارشات نیازی نیست؟
رییس خانه صنعت و معدن ایران گفت: زمانی که دولت به من تولیدکننده، وعدههایی از اخبار بسیار خوبی برای معیشت مردم و تولید میدهد ولی در عین حال هیچ خبری نمیشنوم، به عنوان یک فعال اقتصادی حتی انتظار داشتم که ایشان از ما بخواهد کارتان را مجانی انجام بدهید، اما تغییری حاصل نمیشود، به این نتیجه میرسیم که دولت فقط میخواهد ایام بگذرد و کار جدیدی انجام نگرفته است.
سهلآبادی افزود: 4ماه است که دولت وزیر صمت ندارد. وزارتخانهای که پنج اداره را باید اداره کند، پنج وزارتخانه در آن ادغام شده است، 4ماه است بدون وزیر مانده، برنامهای ندارد، در ظرف یک شب تمام معاونین تغییر میکنند، در حالی که هنوز ماندگاری سرپرست جدید در مقام وزارت، اینکه آیا رای بیاورد یا حتی معرفی شود، مشخص نیست.
سهلآبادی در بیان دلایل موارد فوق، ضعیف بودن دولت را مطرح کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: «در باقیمانده عمر دولت، میتوان اقداماتی انجام داد.» به نظر میرسد یک سال زمان کمی نیست. حتی 6 ماه هم فرصت خوبی است. اما چه اتفاق جدیدی افتاده؟ به نظر من، امروز تولید و معیشت و همه موارد دخیل در تولید و کارگر را در کنار هم قرار دهید. کارگر، به عنوان عاملی که مهمترین نقش را در تولید دارد، امروزه نه روحیه کار دارد، نه معیشت و نه مسکن. در حالی که 8 سال از روی کار آمدن این دولت گذشته است.
وی توصیه کرد: بیایید کنار مردم و کارخانهها قرار بگیرید. آیا میدانید بهدلیل مشکلات روحی روانی کارگران، حوادث ناشی از کار چند برابر شده است؟ منصفانه نیست که کارگر حتی یک نان ساده را نتواند تهیه کند.
سهل آبادی در پاسخ به این پرسش که آیا این مشکلات مربوط به سوء مدیریت است، اطمینان صددرصد را بیان کرد و گفت: در دوره اول شاهدیم که نفت هم نخریدند، ولی تورم کنترل شد. اکنون، مدیریت بهشدت رها شده، دولت در زمینه مسکن چه کرده است؟ در تعدیل مشکلات ارزی چه کرده، به عنوان تولیدکننده، چگونه میتوانم حداقل آینده برنامه یک ماهه خود را با توجه به نرخ ارز تعیین نمایم. باید راهکاری ارایه دهد. اگر تحریمها تدریجا چند برابر شده، ولی صد برابر نشده است که دولت را غافلگیر کند. وی به ایام سخت شیوع کرونا که پیشبینی نشده بود، اشاره کرد و لبیک تولیدکننده را در تولید لوازم پزشکی موردنیاز در این زمان کوتاه ستود و حضور شرکتهای دانشبنیان در این برهه را ارزشمند خواند.
سهلآبادی با بیان آنکه دست تولیدکننده بسته است، فشارهای بانکی به تولید را غیرمنصفانه خواند و قیمتهای مختلف ارز و بیثباتی ارز را از مشکلاتی عنوان کرد که یک تولیدکننده حتی برای برای یک هفته هم نمیتواند برنامهریزی بکند. وی گفت: بازهم فقط حاشا به غیرت شان که در این شرایط کمترین کاهش نیرو را داشتیم. سهلآبادی با این سخن که در مقطعی دولت توانست نرخ ارز را ثابت نگه دارد، و شرایط را تثبیت سازد، اکنون وعدههای دروغ دولت را موجب بیاعتمادی مردم نسبت به دولت عنوان کرد. چون در چند مرحله اتفاقی نیافتاده و مردم دیگر دولت را باور ندارند.
وی در مورد اینکه چرا الان این اتفاق (برقراری شرایط ثبات) نمیافتد، اعلام کرد، دولت باید پاسخگو باشد.
رییس خانه صنعت و معدن ایران در مورد اینکه آیا او نیز دستش بسته است، پاسخ داد: بله. چکار میتوانم بکنم. در شرایطی که بانک سر تولیدکننده کلاه میگذارد، تولیدکنندهای که غرق در مشکلات و در حال نابود شدن است، بانکها بلاهایی در محاسبات به سرش میآورند که راهی زندان میشود و خانوادهاش به فلاکت میافتند. سهلآبادی در بیان پیشنهادات خود در این برهه، تغییر رویه دولت و اینکه حداقل در این مدت باقیمانده، دولت عزمش را جذب کند، وزرای خود را جابهجا کند و تصمیمات کارشناسی اتخاذ نماید را مطرح کرد. ضمن آنکه تغییر وزیر در وزارتخانهای که پنج ماه را بدون وزیر سپری کرده است و مراحل تصمیمگیری در انتخاب وزیر، مشکلات خود را به همراه دارد.