رویداد
بانک مرکزی: چرا کالاها با قیمت ارز 4200 به دست مردم نمیرسد؟
گروه بانک و بیمه| بانک مرکزی اعلام کرد با هماهنگی وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، طی شش ماه سال جاری جمعاً بیش از ۵۲۶۷ میلیون دلار تأمین ارز انجام داده است. با این حال انتظار میرود کارشناسان، به مردم این پاسخ را بدهند که چرا کالاهای مذکور، با قیمتهای متناسب با ارز 4200تومانی به دست مصرفکنندگان نهایی نمیرسد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به برخی اظهارنظرها در برخی رسانهها در خصوص مسائل و مشکلات مربوط به تأمین نهادههای دامی و کالاهای اساسی با نرخ 4200 تومان، میزان ارز تأمینشده بابت واردات کالاهای یادشده بهمنظور تنویر افکار عمومی تشریح میشود: طی سال جاری بنا به مصوبه ستاد اقتصادی دولت، سقف 8 میلیارد دلار ارز با نرخ 4200 تومان بهمنظور تأمین کالاهای اساسی بهتفکیک 5.5 میلیارد دلار برای اقلام کالای اساسی (ذرت، دانه روغنی، روغن خام، کنجاله، جو و گندم) و 1.5 میلیارد دلار برای دارو و 1 میلیارد دلار برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد. مقرر شد در شش ماه اول سال، 4 میلیارد دلار بهمنظور واردات اقلام کالای اساسی و 1 میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تأمین ارز شود. بر اساس آخرین آمار، تأمین ارز انجامشده توسط بانک مرکزی بهنرخ 4200 تومان، از ابتدای سال تاکنون بابت واردات اقلام اشارهشده بهشرح زیر است: ذرت؛ 1446 میلیون دلار، دانههای روغنی؛ 714 میلیون دلار، جو؛ 202 میلیون دلار، روغن خام؛ 757 میلیون دلار، کنجاله؛ 509 میلیون دلار، گندم؛ 290 میلیون دلار، کود؛ 40 میلیون دلار، کاغذ؛ 15 میلیون دلار، تجهیزات و ملزومات پزشکی؛ 544 میلیون دلار، دارو و مواد اولیه دارو؛ 750 میلیون دلار همانگونه که ملاحظه میشود، علیرغم همه محدودیتها و تنگناهای ناشی از تحریمهای ظالمانه امریکا علیه مردم عزیز کشورمان، بانک مرکزی با هماهنگی وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، طی شش ماه سال جاری جمعاً بیش از 5267 میلیون دلار تأمین ارز انجام داده است و متأسفانه برخی سوءاستفادهها و زیادهخواهی در جهت کسب سود بیشتر که در فرآیند توزیع و فروش کالاهای مورد اشاره وجود دارد مانع از آن شده است که کالاهای اساسی تأمینارزشده، بر مبنای قیمت تمامشده ارز آنها در اختیار مردم قرار گیرد. انتظار میرود کارشناسان محترم در برنامههای یادشده، به مردم این پاسخ را بدهند که چرا کالاهای مذکور، با قیمتهای متناسب با ارز 4200تومانی به دست مصرفکنندگان نهایی نمیرسد.
نشانههایی برای شناخت تصادفات ساختگی
بر اساس نتایج یک مطالعه که توسط پژوهشگران پزشکی قانونی انجام شده، بیشتر تصادفات ساختگی در ساعتهای پایانی شب و ساعتهای اول روز در جایی خارج از شهر اتفاق میافتند. بهطور معمول در این تصادفها آسیبهای افراد سرنشین به صورت مشترک و قرینه است. به گزارش ایسنا، صحنهسازی و تصادفات ساختگی، موضوعی است که در سالهای اخیر خبرهای رسمی و غیر رسمی زیادی در مورد آن شنیده میشود.دریافت آسان مبلغ دیه از شرکتهای بیمهگر در حوادث ترافیکی و اکتفا کردن به اظهارات طرفین حادثه در تعیین عامل حادثه و عدم وجود دادگاههای ویژه در رسیدگی به پروندههای حوادث ترافیکی؛ عواملی هستند که افراد سودجو یا افرادی که دچار مشکلات معیشتی، بیکاری و اعتیاد هستند را به انجام تصادفات ساختگی ترغیب میکند. با توجه به اینکه مطالعات زیادی در مورد این پدیده مخرب اجتماعی در ایران صورت نگرفته است، پژوهشگران سازمان پزشکی قانونی، دانشگاه آزاد اسلامی ساری و دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ کلیه پروندههای در دسترس تصادف ساختگی پزشکی قانونی استان مازندران را در بازه زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ مورد بررسی قرار دادند. تعداد پروندههای مربوط به تصادفات ساختگی که در این مطالعه بررسی شد، ۲۰۰ مورد بود ولی به دلیل اینکه در پزشکی قانونی تمام پروندههای شهرستانها یا مواردی که به کلانتری ارجاع دادهشدهاند، قابل دسترسی نبودند تنها ۷۹ مورد پرونده با استفاده از پرسشنامهای دوبخشی بررسی شد. در حدود ۶۱ درصد از پروندهها، افراد با آمبولانس به بیمارستان ارجاع دادهشده بودند و در حدود ۸۹ درصد از موارد محل وقوع حادثه، خارج از شهر بود. همچنین بیشترین ساعات وقوع حادثه مربوط به ساعتهای ۱۹ تا ۲۴ شب و ۱۲ بامداد تا شش صبح بود. با توجه به اینکه در این پژوهش مشخص شد، افراد در بیشتر پروندههای تصادفات ساختگی شغل آزاد دارند، پژوهشگران این مطالعه میگویند: این موضوع میتواند نشاندهنده وضعیت مالی بد افراد باشد. اگر زمینه برای کار و کسب درآمد این افراد فراهم شود و بیمههای مربوطه در پرداخت هزینه سختگیریهای بیشتری داشته باشند، احتمال وقوع چنین حوادثی کاهش مییابد.
نقل و انتقال 1.1 میلیارد دلار با ارز دیجیتال چین
معاون بانک مرکزی چین گفت ۳.۱۳ میلیون نقل و انتقال مالی به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار از طریق ارز دیجیتال چین در سال گذشته میلادی صورت گرفته است.به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، فن یی فی، معاون بانک مرکزی چین در یک کنفرانس بانکداری و امور مالی در روز دوشنبه اعلام کرد استفاده آزمایشی از ارز دیجیتال چین در شهرهای بزرگ این کشور مثل شنزن و ژیونگان در سال گذشته میلادی انجام شده و 3.13 میلیون نقل و انتقال مالی از طریق آن صورت گرفته است. این طرح آزمایشی در المپیک زمستانی آینده در 2022 هم اجرایی خواهد شد.